معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۳۸۴
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها
محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند. این فناوری برای چند سرطان دیگر نیز با موفقیت آزمایش شده و شرکتی برای توسعه این فناوری به ثبت رسیده است.

تحویل نانودارو‌ها با استفاده از حباب‌های حاوی گاز نشان داده است که این روش منحصر‌به‌فرد برای انتقال سیتوتوکسین‌ها به ریه‌های بیماران سرطانی مناسب است. این روش درمان‌های دقیق و متمرکز را امکان‌پذیر می‌کند و عمل موضعی دارو‌ها نیز از طیف وسیعی از عوارض جانبی جلوگیری می‌کند.



نتایج آزمایش‌های SINTEF روی موش‌ها نشان داده است که تأثیر این نوع دارو بسیار زیاد است. اندازه تومور‌ها تنها پس از ۳۰ روز پس از شروع درمان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

نتایج این مطالعه که به تازگی در مجله European Journal of Pharmaceutical Sciences منتشر شده است به قدری امیدوارکننده است که این تیم تحقیقاتی پتنت مربوط به این فناوری را به ثبت رسانده است. مسئولان این پروژه همچنین قراردادی برای اعطاء مجوز استفاده از این فناوری را با یک شرکت داروسازی امضا کرده‌اند.

آندریاس آسلوند از محققان این پروژه می‌گوید: ما بسیار مطمئن هستیم که این رویکرد ممکن است درمان جدیدی برای سرطان ریه به ما ارائه دهد.

تصادف موجب شد که این فناوری به عنوان یک داروی ضدسرطان ریه مطرح شود. در ابتدا، تیم تحقیقاتی در حال کار برای شناسایی روشی بود که دارو‌ها را به مغز برساند. این امر دشوار است، زیرا مغز در یک غشای محافظ به نام سد خونی مغزی دارد. به عبارت دیگر، برای رسیدن به تومور‌های مغزی، روش‌هایی غیر از انتقال دارو از طریق جریان خون مورد نیاز است. محققان با ساخت حباب‌های گازی که نانوکپسول‌های حاوی دارو را در بر می‌گیرد، این مشکل را برطرف کرده‌اند. حباب‌ها استفاده از امواج فراصوت را برای منفجر کردن نانوکپسول‌ها ممکن می‌سازد و دارو‌ها را قادر می‌سازد از طریق سد خونی مغزی عبور کنند.

اسلوند توضیح می‌دهد: پس از مدتی متوجه شدیم که این حباب‌های گاز به ریه‌های بیماران ختم می‌شود. تجمع حباب‌های گاز در ریه آن چیزی نبود که ما می‌خواستیم، اما این کشف به این معنا بود که می‌توانیم مشکل را وارونه کنیم و در عوض از این پدیده برای رسیدن به تومور‌های ریه استفاده کنیم.

آندریاس آسلوند می‌گوید: ما پیش‌بینی می‌کنیم که از این روش تحویل دارو برای درمان سایر بیماری‌های ریوی مانند فیبروز کیستیک، عفونت‌ها و آمفیزم ریوی نیز استفاده شود.

دلیل اینکه این دارو برای درمان ریه بسیار مناسب است این است که در مقیاس نانو انجام می‌شود. همه دارو‌های داخل وریدی وارد جریان خون می‌شوند و قبل از رسیدن به ریه‌ها از قلب عبور می‌کنند، جایی که رگ‌ها به شبکه مویرگی تبدیل می‌شوند. در اینجا، رگ‌ها بسیار باریک هستند و به عنوان فیلتری برای میکروحباب‌ها عمل می‌کنند که خود به خود منفجر می‌شوند و بنابراین نانوذرات حاوی دارو را مستقیم به بافت ریه می‌رسانند. از آنجایی که حباب‌ها خود به خود می‌ترکند، نیازی به استفاده از امواج فراصوت برای آزادسازی نانوذرات از کپسول‌های آنها در شبکه مویرگی نیست.

ایده این شکل بسیار خاص از دارو در همان بخش SINTEF در اوایل سال ۲۰۱۴ پدیدار شد. یک دهه کار تحقیقاتی منجر به نوآوری‌های دارویی بسیاری شده است که شامل یک پلتفرم تحویل دارو برای درمان سرطان صفاق است که منجر به ایجاد شرکت اسپین آف NaDeNo شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->