مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه
سرخط خبرها

چالش برنامه پزشکی خانواده بودجه نیست

  • کد خبر: ۳۰۲۶۱۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
چالش برنامه پزشکی خانواده بودجه نیست
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد عدم اجرایی شدن قانون پزشکی خانواده گفت: اگر قرار است پزشکی خانواده در کشور اجرا شود مشکل بودجه‌ای وجود ندارد صرفاً نیاز دارد که اراده‌ها تبدیل به عمل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امشب ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در برنامه کشیک سلامت در مورد چرایی اجرا شدن پزشک خانواده گفت: قوانین بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد جهت تقویت و توسعه شبکه از عوامل اجرا شدن پزشک خانواده است. در دوره کرونا مسئولین اهمیت نظام شبکه را بیشتر از پیش درک کردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: حوزه سلامت اگر چارچوب نداشته باشد و بر اساس استاندارد‌های هر کشوری تدوین نشود مردم آن کشور ضمن اینکه پول زیادی از جیبشان می‌رود به سلامتی مد نظر سیاستمداران هم نمی‌رسند. حوزه سلامت ما در حال حاضر بیمار است. اگر ما این واقعیت را نپذیریم و آن را خوب جلوه دهیم خطا کرده و صورت مسئله را حذف کرده‌ایم.

وی در باره عدم رضایت مردم از حوزه سلامت گفت: مردم از حوزه سلامت راضی نیستند چرا که هزینه زیادی را از جیبشان پرداخت می‌کنند. سال گذشته مردم بیش از ۶۹ درصد به دلیل آزمایشات و بیش از ۶۶ درصد به دلیل دارو از جیبشان پرداخت کرده‌اند. در حوزه بستری که مردم باید ۱۰ درصد بپردازند ۳۵ درصد پرداخت کردند و به طور کلی پرداختی از جیب مردم به صورت خوشبینانه تقریبا بالای ۵۰ درصد است.

رئیسی بیان کرد: بالای ۴۰ درصد منابع که بیشتر این منابع در حوزه دارو و آزمایشگاه است، هدر می‌رود. سال گذشته نزدیک به ۴۷۲ همت در حوزه سلامت هزینه شده است از این ۴۷۲ همت کل سهم حوزه کادر سلامت و پزشکان و ... حدود ۸ درصد آن بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ما باید به مردم آموزش بدهیم و سواد سلامت مردم را بالا ببریم تا پیشگیری را مقدم بر درمان کنیم.

وی در مورد بودجه برنامه پزشکی خانواده بیان کرد: در بحث پزشکی خانواده مهمترین مسئله‌ای که باید برای همه حل شود این است که این برنامه را صرفاً وزارت بهداشت نمی‌تواند انجام دهد. این برنامه در ۲۰ سال گذشته انجام نشد چرا که سیاستمداران فکر می‌کردند این کار را باید وزارت بهداشت انجام دهد. برنامه پزشکی خانواده یعنی اینکه قرار است برای مردم جهت ارائه خدمت یک تغییر ایجاد بکنیم.

رئیسی افزود: قانون برنامه می‌گوید پزشکی خانواده را باید انجام بدهیم و اراده سیاسی است. پزشکی خانواده مشکل بودجه‌ای ندارد. در پزشکی خانواده مشکل ما صرفاً عدم اجرای قانون است. در قانون پولی که باید به بیمه‌ها پرداخت میشد داده نشده است مثلاً باید ۱۵۲ همت به بیمه سلامت داده می‌شد، اما ۵۸ همت داده شده و این عدم اجرای قانون است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد عدم اجرایی شدن قانون پزشکی خانواده گفت: ما به عدم اجرای قانون عادت کرده‌ایم مثلاً می‌گوییم برنامه پنجم اجرا نشد حالا هفتم هم اجرا نشود اتفاقی نمی‌افتد و این بسیار بد است. اگر قرار است پزشکی خانواده در کشور اجرا شود مشکل بودجه‌ای وجود ندارد صرفاً نیاز دارد که اراده‌ها تبدیل به عمل شود یعنی اینکه اگر سازمان مدیریت با وجود اعتباری که در اختیارش گذاشته شده پول را تخصیص نداد رئیس جمهور مسئول است سازمان مدیریت باید محاکمه شود. این برنامه غیر از این روش امکان اجرایی ندارد.

وی در مورد اعتماد سازی گفت: ما هم اکنون باید اعتمادسازی کنیم و این اعتمادسازی هم یعنی شفافیت و هر اتفاقی افتاد را باید بگوییم مثلاً باید بگوییم سازمان مدیریت باید به وزارت بهداشت پول می‌داد، اما نداد. اگر این اتفاق افتاد نه تنها پزشک خانواده بلکه هر برنامه‌ای در کشور اجرا می‌شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->