رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴ شهادت فرمانده ارشد مقاومت فلسطین در درگیری با نظامیان رژیم صهیونیستی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق تاریخی لندن و اتحادیه اروپا برای بازتنظیم روابط | امتیاز ماهیگیری در آبهای سرزمینی انگلیس در ازای تسهیل صادرات غذایی بلومبرگ: پوتین از دست برتر روسیه در جنگ اوکراین اطمینان دارد مجلس خبرگان رهبری به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد وزیر نیرو: بی‌آبی ضربه خود را به ما وارد کرد و نیروگاه‌های برقی ما از مدار تولید خارج شدند شهادت ۲۱۹ خبرنگار، از ابتدای جنگ غزه تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) هنوز نامزدی به عنوان رقیب آقای قالیباف به صحنه نیامده است وزیر خارجه حکومت طالبان فردا راهی چین می‌شود رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس: تعرفه اینترنت همراه، افزایش پیدا نمی‌کند مایک پنس از تصمیمات ترامپ در سفر به کشور‌های غرب آسیا انتقاد کرد بقائی: اینکه آمریکا به هیچ یک از روند‌های دیپلماتیک پایبند نیست از دشواری‌های مذاکره است احمدیان در تماس با مشاور امنیت ملی پاکستان: اجازه نخواهیم داد آرامش مردم منطقه بازیچه دشمنان شود عارف: سهم جهان اسلام از حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است سفر وزیر معادن طالبان به تهران ایران و عمان در مسیر توسعه روابط | پزشکیان هفته آینده به مسقط می‌رود هشدار یمن به شرکت‌های هواپیمایی درباره ناامنی فرودگاه بن‌گوریون: مسیرتان را تغییر دهید خان‌یونس در آتش | ارتش اشغالگر، هم‌زمان با بمباران شدید، عملیات ویژه زمینی انجام داد واکنش ایران به بیانیه اتحادیه عرب در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی | تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بخش لاینفک سرزمین ایران است امنیت یا معیشت، دوگانه دروغ | سهم صنایع دفاعی و مراکز نظامی از بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به سرطان مبتلا شد کشته شدن سه پلیس دولت موقت سوریه در پی انفجار در شهر المیادین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) حماس تکذیب کرد | آتش‌بس ۲ ماهه با صهیونیست‌ها صحت ندارد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک‌سال‌ونیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه
سرخط خبرها

انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود

  • کد خبر: ۳۰۲۸۵۴
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱
انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود
قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت.
محسن زنگنه
خبرنگار محسن زنگنه

نمایندگان به‌عنوان افرادی که وضع‌کننده قانون‌ا‌ند، قطعا هرچه به نوع قانون‌گذاری از منظر متابعت با نیاز‌ها و شرایط کشور و متابعت از مشی‌رهبری در سیاست‌های کلان قانون‌گذاری توجه داشته باشند، نقش مؤثرتری می‌توانند در قوانین ایفا کنند.

قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت. در حوزه‌های تولید و حمایت از تولید، حمایت از کالای ایرانی، تأمین مالی در حوزه‌های کشاورزی، در حوزه‌های دانش‌بنیان و بازار سرمایه پولی و بانکی و حتی در حوزه حقوق و دستمزد، قوانین خوبی داریم؛ مشکل، اجرانشدن قانون است؛ بنابراین اصلی‌ترین مطالبه ما اجرای صحیح قانون در حوزه‌های مختلف است.

اگر امروز با مشکل ناترازی انرژی و تورم روبه‌رو هستیم، فقط به‌خاطر اجرانشدن قانون است؛ بنابراین فقط صرف تدوین قانون‌گذاری، راه حل مشکلات نیست، بلکه باید نمایندگان مطالبه اجرای دقیق قانون را هم سرلوحه کار خود قرار دهند. مردم در نظام جمهوری اسلامی اصل هستند و نمایندگان مجلس که نمایندگی مردم را به دوش دارند، مسئولیت سنگینی دارند.

اگر جایگاه مجلس در کشور حفظ شود، قطعا اتفاقات خوبی در کشور می‌افتد. آن چیزی که متأسفانه امروز شاهدش هستیم، این است که شأن قانون‌گذاری که بر اساس قانون اساسی منحصر در مجلس است، امروزه به دستگاه‌های موازی منتقل شده است؛ یعنی انواع شورا‌های عالی، عملا به جای مجلس قانون‌گذاری می‌کنند، جلسه سران قوا که بعضا ورود به قانون‌گذاری می‌کنند، اصلاح بودجه و ایجاد هزینه می‌کنند و مدیریت منابع انجام می‌دهند یا مثلا مجموعه‌هایی در داخل وزارتخانه‌ها بعضا به قانون‌گذاری ورود می‌کنند.

اگر جایگاه مجلس را در قانون‌گذاری سست کنیم، باوجود اینکه ممکن است ایراد‌ها و اشکال‌هایی هم در نظام قانون‌گذاری وجود داشته باشد، دیگر قانون ارزش و جایگاه خود را ندارد. متأسفانه امروزه دولت‌ها ترجیح می‌دهند مسائل را در شورا‌ها و مجموعه‌های موازی مجلس پیش ببرند؛ بنابراین باید شأن قانون‌گذاری را برای مجلس حفظ کنیم.

البته از‌یک‌طرف هم این انتظار از نمایندگان مردم است که قوانین جامع، به‌روز، متقن و متناسب با ظرفیت‌های کشور را تدوین کنند و عملا از قوانینی که دولت نتواند آنها را اجرا کند، پرهیز کنند و مجلس هم قطعا باید چابک باشد که بتواند نیاز‌های دولت را در اسرع وقت پاسخ دهد که دولت نخواهد به حوزه‌های موازی قانون‌گذاری ورود پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->