پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

خط و نشان ترامپ برای اعضای بریکس

  • کد خبر: ۳۰۳۰۴۹
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳
خط و نشان ترامپ برای اعضای بریکس
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا پس از تهدید تجاری کشورهای کانادا، مکزیک و چین، کشورهای عضو گروه بریکس را نیز در صورت ایجاد ارز معاملاتی جدید، تهدید به تعرفه ۱۰۰ درصدی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز شنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، کشور‌های عضو بریکس را تهدید کرد چنانچه اقدامی برای ایجاد ارز معاملاتی جدید انجام دهند یا بخواهند در معاملات بین‌المللیشان ارزی را جایگزین دلار کنند، برای صادرات به آمریکا با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد.

ترامپ نوشت: «ما از این کشور‌ها می‌خواهیم تعهد دهند که نه ارز جدیدی برای گروه بریکس ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارزی که جایگزین دلار قدرتمند ایالات متحده شود حمایت می‌کنند. در غیر این صورت، با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی رو‌به‌رو خواهند شد و باید با امکان فروش کالا به اقتصاد فوق‌العاده آمریکا خداحافظی کنند.»

ترامپ مدعی شد: «جایگزینی دلار توسط بریکس در تجارت جهانی غیرممکن است و هر کشوری که به‌دنبال جایگزینی دلار است، باید با آمریکا خداحافظی کند.»

بریکس یک انجمن بین کشور‌ها است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. گروه اقتصاد‌های نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که در ماه ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور آغاز خواهد کرد، این هفته اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر کالا‌های مکزیکی و کانادایی و ۱۰ درصد دیگر بر واردات کالا‌های چینی بلافاصله پس از روی کار آمدن در ژانویه اعمال خواهد کرد.

هشدار ناگهانی ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کالا‌های کانادایی و مکزیکی، با افزایش ۱۰ درصدی بر تعرفه‌های موجود بر کالا‌های چینی، آخرین نشانه‌ای بود که رئیس جمهور منتخب قصد دارد به سرعت قدرت خود را به کار گیرد.

این باعث درگیری در اتاوا شد و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، به سرعت تماس گرفت و آن را یک «گفتگوی خوب» توصیف کرد. در عرض چند ساعت، ترامپ توجه کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور جدید مکزیک را نیز به خود جلب کرد، زیرا او نسبت به اقدامات تلافی جویانه مشابه پس از ۲۰ ژانویه هشدار داد.

هیچ تضمینی وجود ندارد که کانادا، مکزیک و چین فورا عقب نشینی کنند. اما با این حال، مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد فنتانیل و سایر مواد افیونی مصنوعی در آمریکا در حال کاهش است.

وعده‌های ترامپ برای تحمیل سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی احتمالاً بسیاری از مهاجران را از نزدیک شدن به مرز‌های جنوبی آمریکا باز می‌دارد. بنابراین، ترامپ می‌تواند توهم تغییر ایجاد کند تا در صورت نیاز، تصمیم خود را برای عقب نشینی توجیه کند.

لفاظی جنگ تجاری ترامپ، یادآور این است که در جهان بینی او، آمریکا دوستان کمی دارد و فقط دشمنان هستند که باید در برابر آنها پیروز شد یا شکست خورد. بر اساس این دیدگاه، کشور قدرتمندی مانند آمریکا می‌تواند از مزایای طبیعی خود برای تحت فشار قرار دادن همسایگان کوچکتر استفاده کند، حتی اگر آنها متحد باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->