مجلس خبرگان رهبری به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد وزیرنیرو: بی‌آبی ضربه خود را به ما وارد کرد و نیروگاه‌های برقی ما از مدار تولید خارج شدند شهادت ۲۱۹ خبرنگار، از ابتدای جنگ غزه تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) هنوز نامزدی به عنوان رقیب آقای قالیباف به صحنه نیامده است وزیر خارجه حکومت طالبان فردا راهی چین می‌شود رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس: تعرفه اینترنت همراه، افزایش پیدا نمی‌کند مایک پنس از تصمیمات ترامپ در سفر به کشور‌های غرب آسیا انتقاد کرد بقائی: اینکه آمریکا به هیچ یک از روند‌های دیپلماتیک پایبند نیست از دشواری‌های مذاکره است احمدیان در تماس با مشاور امنیت ملی پاکستان: اجازه نخواهیم داد آرامش مردم منطقه بازیچه دشمنان شود عارف: سهم جهان اسلام از حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است سفر وزیر معادن طالبان به تهران ایران و عمان در مسیر توسعه روابط | پزشکیان هفته آینده به مسقط می‌رود هشدار یمن به شرکت‌های هواپیمایی درباره ناامنی فرودگاه بن‌گوریون: مسیرتان را تغییر دهید خان‌یونس در آتش | ارتش اشغالگر، هم‌زمان با بمباران شدید، عملیات ویژه زمینی انجام داد واکنش ایران به بیانیه اتحادیه عرب در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی | تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بخش لاینفک سرزمین ایران است امنیت یا معیشت، دوگانه دروغ | سهم صنایع دفاعی و مراکز نظامی از بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به سرطان مبتلا شد کشته شدن سه پلیس دولت موقت سوریه در پی انفجار در شهر المیادین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) حماس تکذیب کرد | آتش‌بس ۲ ماهه با صهیونیست‌ها صحت ندارد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک‌سال‌ونیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه پزشکیان بر تقویت بیش از پیش همکاری‌های ایران و تاجیکستان تاکید کرد التماس زلنسکی به آمریکا در پی پیشروی‌های روسیه تهدید هدفمند گروسی: شکست دیپلماسی با ایران عواقبی جدی در پی دارد عراقچی: غنی‌سازی در ایران‌، چیزی نیست که متوقف بشود
سرخط خبرها

دبیران کل «دی. هشت» و «ای. سی. دی» برای حضور در نشست اکو وارد مشهد شدند (۱۲ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۳۲۹۹
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
دبیران کل «دی. هشت» و «ای. سی. دی» برای حضور در نشست اکو وارد مشهد شدند (۱۲ آذر ۱۴۰۳)
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: «ایسیاکا عبدالغدیر امام»، دبیرکل گروه دی‌.هشت (هشت کشور اسلامی در حال توسعه) و «پورنچای دانویو اتانا»، دبیرکل‌ ای.‌سی.‌دی (مجمع گفت‌وگوی آسیایی) امروز، دوشنبه، برای شرکت در نشست اکو وارد مشهد شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد معصومی‌فر افزود: نشست کارشناسی اکو در بخش‌های مختلف مانند ترانزیت، حمل‌ونقل و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و البته تجارت بین سازمانی با حضور کارشناسان کشور‌های عضو در حال برگزاری است تا سند نهایی اجلاس با عنوان «بیانیه مشهد» تدوین و آماده شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور دبیران کل اکو، دی.هشت و‌ ای.سی.دی و همچنین نماینده سیکا (کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا) موضوع همکاری بین اکو و دیگر پیمان‌های منطقه‌ای نیز در دستور کار این نشست قرار دارد.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور همچنین از ورود معاون وزیر خارجه ترکیه به مشهد خبر داد و گفت: وزیر خارجه پاکستان نیز امروز برای حضور در نشست وزیران اکو وارد مشهد می‌شود.

نشست کارشناسی بیست‌وهشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) صبح امروز دوشنبه در مشهد آغاز شد.

بیست‌وهشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فردا، سه‌شنبه سیزدهم آذر، در مشهد برگزار می‌شود.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که کشور‌های ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۹۸۵ با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس کردند و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

گروه دی‌.هشت یا گروه هشت کشور مسلمان درحال‌توسعه که اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در آن عضویت دارند، از جمله پیمان‌های منطقه‌ای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشور‌های درحال‌توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشور‌ها در بازار‌های جهانی و برقراری گفت‌و‌گو با کشور‌های صنعتی تشکیل شده است.

گروه کشور‌های موسوم به دی‎.هشت از تشکیلات جانبی سازمان کنفرانس اسلامی است.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با ۳۳ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی است که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تاسیس شده است. این سازمان دارای ۲ بخش گفت‌و‌گو و همکاری است. بخش گفت‌و‌گو شامل برگزاری اجلاس سالیانه وزرای امور خارجه کشور‌های عضو بوده و هدف از آن ارتقای تعامل و مشارکت وزرا و مقامات رسمی کشور‌های عضو است. در بخش همکاری، ۲۰ زمینه همکاری در عرصه‌های اقتصادی، مالی، گردشگری، فنی، فرهنگی مورد تصویب قرار گرفته است و در هر بخش یکی از اعضا به عنوان مسوول تعیین شده است. جمهوری اسلامی ایران مسوولیت بخش همکاری فرهنگی را عهده دار است.

تشکیل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا (سیکا) نخستین بار در پنجم اکتبر سال ۱۹۹۲ در زمان برگزاری چهل‌وهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توسط نور سلطان نظربایف، رئیس‌جمهور وقت قزاقستان، پیشنهاد شد. موضوع فعالیت کنفرانس منطقه‌ای سیکا، تعامل و اقدامات، راهکار‌ها و شیوه‌های دستیابی به اعتمادسازی در قاره آسیا عنوان شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->