هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

ریال به ریال بیت‌المال حساب‌کتاب دارد

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۰
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
ریال به ریال بیت‌المال حساب‌کتاب دارد
برخی‌هایمان در خودزنی رکورد می‌زنیم. در حوزه‌های مختلف چنین کارنامه‌ای داریم. یکی از مهم‌ترین آن‌ها قضیه جنگ تحمیلی است.

برخی‌هایمان در خودزنی رکورد می‌زنیم. در حوزه‌های مختلف چنین کارنامه‌ای داریم. یکی از مهم‌ترین آنها قضیه جنگ تحمیلی است. کم از زبان‌های مختلف نشنیده و از قلم‌های گوناگون نخوانده‌ایم که در مسئله آغاز جنگ، برخلاف آشکاری و وضوح کاملِ مسئله، انگشت اتهام به سوی خود برمی‌گردانند. این مسئله، حرف گذشته‌های دور نیست که همین امروز هم شنیده می‌آید و خوانده نیز هم.

نمی‌خواهم به بازخوانی گفته‌هایشان بپردازیم که سبک‌تر و بی‌مایه‌تر از آن است که کلمات را حرامِ پرداختن به آن بکنیم. اینان را به پرونده درگیری‌های عراق علیه ایران در رژیم سابق ارجاع می‌دهیم و به نامه خاویر‌پرزدکوئیار، دبیرکل وقت سازمان ملل که با انتشار گزارشی اعلام کرد رژیم بعث عراق در روز ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۸۰ (۳۱ شهریور ۱۳۵۹) به خاک ایران تجاوز کرد.

 این اقدام سازمان ملل و معرفی رسمی عراق به عنوان آغازگر جنگ تأییدی جهانی بر حقانیت ایران در دفاع از خود به شمار می‌رود. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید بدان توجه کرد و امروز هم به آن توجه داد این است که این گزارش سازمان ملل به‌طور طبیعی عراق را ملزم به پرداخت غرامت می‌داند.

 این اقدام سازمان ملل پس از تلاش‌های مداوم سیاسی مقام‌های ایران روی داد و یک پیروزی بزرگ برای ایران به‌شمار می‌رود، زیرا حقانیت ایران را در جهان و برای جامعه جهانی اثبات کرد. گزارش دبیرکل وقت سازمان ملل، برهانِ قاطع است برای حقانیت ما و ابطال پندار‌هایی که انگشت به سوی خود می‌چرخاند. برای جواب، این گزارش همان یک حرف است که اگر در خانه عقلِ آدمی کَس باشد، بَس خواهد بود. اما اینجا یک مسئله دیگر مطرح می‌شود؛ غرامت. غرامتی که بنا بر معاهدات بین‌المللی برعهده آغازگرِ جنگ است.

 این را باید به جد از مسئولان محترم پرسید که چه کرده‌اند در این موضوع؟ اگر پیگیری شده است بفرمایند کار تا کجا پیش رفته است. اگر نه، چرا؟ به هرحال این طلبی است که ما داریم. دنیا هم در وصول طلب خود به‌ویژه اگر از این نوع باشد، نه‌تنها تعلل نمی‌کند که با تسریع در ماجرا، زودتر به حق خود می‌رسد. کویت، همان اول غرامت خود را مطالبه و وصول کرد، اما ما بی‌خبریم از اینکه چه شد.

البته در سال‌های اخیر گروه‌هایی مطالبه‌گر در میان رزمندگان دفاع مقدس شکل گرفته است که با جمع‌آوری امضا از زخم‌خوردگان جنایاتِ رژیم بعثی عراق، به مطالبه حق می‌پردازند. این گروه‌های مردم‌نهاد معلوم نیست بتوانند کار را به سامان برسانند. می‌طلبد تا با رفتار سازمانی به ماجرا پرداخته شود. به هر حال این هم بخشی از بیت‌المال است. همه ما هم نسبت به آن حساسیم. نسبت به ریال به ریالی که باید بیاید، اما به هر دلیل که نیاید مسئولیم چنان‌که نسبت به ریال به ریالی که برود باز مسئولیت مشترک داریم. 

ما خود را باورمندان و بالاتر از آن شاگردان مکتب علوی می‌دانیم که در گرفتن حق اگر کابین زنان شده بود تردید نمی‌کرد. در برابر دستِ دراز عقیل، برادرش، هم آهنِ گداخته پیش می‌آورد. این یعنی همه چیز حساب‌کتاب دارد. هم ریالی که باید بیاید و هم ریالی که می‌رود. هر دو سوی ماجرا هم به اطلاع مردم می‌رسد. هم آن حقوقی که استیفا خواهد شد را امام به بانگ بلند بیان می‌فرماید و هم حکایت آهن گداخته و دست عقیل به گوش همه می‌رسد. امروز هم به همین مرام باید مدار سیاست داخلی و خارجی را تنظیم کرد.

یا علی!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->