۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده به در، جز رد پا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۶
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸
عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟
فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پای شارکو در بیماران مبتلا به دیابت با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است که می‌تواند عوارض جدی برای بیمار به همراه داشته باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا موسویان با اشاره به اینکه پای شارکو مشکل شایعی در بیماران مبتلا به دیابت است که درصورت بی‌توجهی در پیگیری درمان، می‌تواند منجر به قطع عضو در بیماران شود، خاطرنشان کرد: به دنبال شکستگی‌های مزمن و اختلالات عروقی و عصبی، کم‌کم برجستگی‌هایی در کف پا ظاهر می‌شود و زخم‌های مقاومی تشکیل می‌شود که از همین نقطه زخم‌ها قابل‌بهبودی نیست و عفونت در پا فراگیر می‌شود و این امر موجب ازدست‌دادن پا در بیماران مبتلا به دیابت می‌شود.

فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمل‌های سنگین و دوران بعد از عمل سختی برای این بیماران وجود دارد، گفت: این عوارض شکستگی معمولی نیستند بلکه شکستگی ناشی از نوروپاتی و عوارض دیابت هستند. 

دکتر موسویان با بیان اینکه پای شارکو، یک بیماری پیچیده و گاهاً ناتوان‌کننده است که بر مفاصل، به ویژه مفاصل پا، تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد: این بیماری با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است. این بیماری اگرچه بیماری نادری است؛ اما می‌تواند عوارض جدی برای بیماران به همراه داشته باشد. از این رو، آشنایی با این بیماری و مراجعه بموقع به پزشک برای تشخیص و درمان، اهمیت بسیار زیادی دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مفصل نوروپاتیک یا پای شارکو نوعی آرتروپاتی پیش‌رونده است که عمدتاً در اثر آسیب عصبی (نوروپاتی) در بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می‌شود، گفت: این وضعیت باعث تخریب ساختار‌های استخوانی و مفصلی در پا و مچ پا می‌شود. به دلیل ازدست‌رفتن حس درد و لمس در اثر نوروپاتی، افراد متوجه آسیب‌های کوچک نمی‌شوند و به همین دلیل این جراحات به‌مرور زمان شدیدتر می‌شوند. با ادامه آسیب و پاسخ‌های التهابی ناشی از آن، تغییرات شدیدی در ساختار پا ایجاد می‌شود ازجمله تغییر شکل، ناپایداری و در نهایت ازبین‌رفتن قوس پا که به وضعیت موسوم به پای شارکو منجر می‌شود. این تغییرات می‌توانند خطر عفونت، زخم‌های جدی و حتی قطع عضو را افزایش دهند.

وی عنوان کرد: مفصل شارکو، عمدتاً به دلیل آسیب به اعصاب محیطی رخ می‌دهد. این آسیب، توانایی بدن در احساس درد و فشار را کاهش می‌دهد. در نتیجه، افراد مبتلا به این عارضه، متوجه آسیب‌های جزئی به مفاصل خود نمی‌شوند و این آسیب‌ها بدون درمان، تشدید شده و به تخریب مفصل منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین علت بروز این بیماری، دیابت است، اظهار کرد: نوروپاتی دیابتی، یکی از عوارض شایع دیابت است که در آن، اعصاب محیطی به دلیل افزایش سطح قندخون آسیب می‌بینند. سایر بیماری‌های عصبی مانند بیماری چندگانه (ام.اس) و برخی اختلالات ارثی نیز می‌توانند باعث بروز مفصل شارکو شوند.

دکتر موسویان با بیان اینکه آسیب‌های مکرر به مفصل، عفونت‌های مکرر، ضعف سیستم ایمنی نیز می‌تواند باعث بروز پای شارکو شود، گفت: علائم مفصل شارکو شامل درد خفیف یا عدم احساس درد، تورم و قرمزی، گرمی مفاصل، تغیر شکل مفصل، زخم‌های پوستی، کاهش دامنه حرکتی، شکستگی و دررفتگی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->