نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد پست اینستاگرامی شهردار مشهدمقدس در خصوص افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد
سرخط خبرها

بازیافت روزانه ۱۱‌ هزار تن پسماند عمرانی در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۴۳۲۸
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
بازیافت روزانه ۱۱‌ هزار تن پسماند عمرانی در مشهد
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری مشهد: هر روز، ۱۴ هزار تن پسماند عمرانی و خاک و نخاله در مشهد تولید می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در شهر بزرگی مثل مشهد که ساخت‌و‌ساز و پروژه‌های عمرانی یک لحظه متوقف نمی‌شود، هرروز مقدار زیادی خاک و نخاله تولید می‌شود و مدیریت و نظارت بر این حجم از خاک تولید‌شده بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد؛ کاری که برعهده سازمان پسماند شهرداری مشهد گذاشته شده است و با برنامه‌ها و اقدامات این سازمان بخش زیادی از این میزان به زمین برمی‌گردد، بلکه چتر نظارتی مدیریت شهری برای جلوگیری از تخلیه غیرمجاز خاک و نخاله با دوربین‌های نظارتی گسترده‌تر شده است و فقط در سه ماه دوم امسال بیش از ۹۴۴ مورد تخلف با همین دوربین‌ها ثبت و ضبط شده که بیش از ۹۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.

اما علاوه بر نظارت، صدور مجوز گودبرداری و تخریب هم نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است و سازمان پسماند از ۶۱۴ مجوز در سه ماه دوم سال قبل، به بیش از نهصد مجوز در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

در مشهد چقدر خاک و نخاله تولید می‌شود؟ مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری مشهد در پاسخ به این سؤال گفت: روزانه بیش از ۱۴‌هزار تن پسماند عمرانی و خاک و نخاله در مشهد تولید می‌شود و سامان‌دهی و نظارت بر پیمانکاران این حوزه نیز برعهده سازمان پسماند است. از این عدد، ۱۱ هزارتن، خاک و نخاله تولید شده در شهر به زمین برمی‌گردد و دو‌تاسه‌هزار تن هم دفن می‌شود.

بازیافت مجدد خاک و نخاله

مسعود رضوی با اشاره به اقداماتی که برای استفاده دوباره از این خاک‌های تولید‌شده در سازمان پسماند انجام شده است، بیان کرد: پسماند عمرانی دو بخش است؛ یکی خرده گچ و آهن و بخش دیگر آن خاک است. در پسماند سعی می‌کنیم آن بخش از این پسماند‌های عمرانی را که فقط خاک است در شهر جا به‌جا کنیم و سامانه‌ای برای این کار داریم و هرکس که نیاز به خاک داشته باشد، درخواستش را ثبت می‌کند و ما پاسخ می‌دهیم؛ مثلا در یک قسمت از شهر که قرار است یک گود پرخطر پُر شود، از این خاک‌های جمع‌آوری‌شده استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: از مجموع خاک‌های جمع‌آوری‌شده از شهر، تقریبا ۴۳‌درصد به محل درخواستی می‌رود و بیش از ۵۰‌درصد هم به کودبار تبدیل می‌شود و به‌عنوان خاک غنی‌شده برای فضا‌های سبز شهری به مناطق و بوستان‌ها ارسال می‌شود.

نظارت هوشمند بر خودرو‌های حمل پسماند

مسعود رضوی از گسترده شدن چتر نظارتی این سازمان برای جلوگیری از تخلفات و تخلیه خاک و نخاله به‌صورت غیرمجاز خبر داد و بیان کرد: بیش از ۱۴۰ دوربین در شهر و خروجی‌ها و مسیر‌های دفن نصب شده‌اند و به‌صورت هوشمند کار نظارت را انجام می‌دهند تا تخلفی انجام نشود. با این روش، همه خودرو‌هایی که کار جمع‌آوری و حمل پسماند عمرانی و خاک و نخاله را انجام می‌دهند زیر چتر نظارتی سازمان پسماند قرار می‌گیرند.

مراحل کار هم به این صورت است که تصاویر به سامانه سازمان پسماند ارسال می‌شوند و در مرحله اول مجوز شماره پلاک کنترل می‌شود که در آن محل تخلیه ذکر شده است. از‌آنجایی‌که مسیر حرکت این خودرو‌ها از جایی که نخاله را حمل می‌کنند تا محل تخلیه کاملا مشخص است، در‌صورتی‌که خودرو در محل دیگری غیر از مسیر مشخص‌شده برای دفن خاک و نخاله قرار داشته باشد، تخلف ثبت می‌شود و اگر مجوز هم نداشته باشد، باز هم آن خودرو جریمه می‌شود. با این اقدام بسیاری از آلودگی‌های حاشیه شهر، به‌ویژه سالک، محدود خواهد شد و کاهش جدی خواهد داشت.

افزایش ثبت تخلف‌ها

اما سؤال این است که در یک سال گذشته چه اتفاقاتی در نظارت، صدور مجوز و ثبت تخلف در حوزه خاک و نخاله افتاده است؟ مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری مشهد با تأکید بر افزایش نظارت‌های امسال در مقایسه با سال‌۱۴۰۲ گفت: تعداد تخلف‌های ثبت‌شده در سه ماه دوم سال گذشته ۲ هزارو ۱۷۱ مورد بوده است که امسال به ۳ هزارو ۵۱۰ مورد رسیده است.

در صدور مجوز تخریب و گودبرداری هم نسبت به سه ماه دوم سال پیش رشد درخورتوجهی داشتیم و از ۶۱۴‌مجوز به ۹۸۸‌مجوز در سال‌۱۴۰۳ رسیدیم؛ همچنین تعداد تخلف‌هایی که دوربین‌های نظارتی شهر هم ثبت کرده‌اند، افزایش داشته است. این دوربین‌ها در همین بازه زمانی و درسال گذشته، فقط ۴۸۵‌مورد تخلف را ثبت کرده‌اند و گزارش داده‌اند و امسال تعداد تخلفات ثبت‌شده با همین دوربین‌ها به ۹۴۴‌مورد رسیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->