پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

سامانه گزارشگران فساد به کجا رسیذ؟

  • کد خبر: ۳۰۴۴۷۰
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۳
سامانه گزارشگران فساد به کجا رسیذ؟
رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره سامانه گزارشگران فساد توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در برنامه صف اول با اشاره به این که فساد یک جرم سازمان‌یافته، پیچیده و فراملی است، گفت: گاهی یک جرم در چند کشور و مجرمین با هم فعالیت و همکاری دارند؛ آثار جرم بسیار گسترده است.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: ما در جهان کنوانسیونی به نام کنوانسیون مبارزه با فساد داریم و ایران هم عضو آن است، در آنجا برای کشور‌های عضو تکالیفی مشخص شده است.

وی درباره این که از سال ۱۳۸۸ تاکنون چند درصد از محقق شده است، گفت: فساد چیزی است ک در هر حال وجود دارد. هیچ دستگاهی این درصد را نگرفته است، مهم عزم مسئولین در دولت و قوه قضاییه برای مبارزه با فساد است. اینکه چقدر موفق شدیم هنوز جای کار دارد.

خداییان درباره عملیاتی شدن سامانه گزارشگران فساد اظهار کرد: ما در این زمینه قوانین مختلفی داریم؛ قانون در مبارزه با فساد کم نداریم. قانون حمایت از گزارشگران فساد تصویب شده است، در قانون مقرر شده سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه‌های گزارش‌گیرنده سامانه‌ای طراحی کنند که گزارشگران گزارش فساد را بدهند؛ این سامانه را پیش از این در سازمان بازرسی داشتیم آن را با کمک سایر دستگاه ارتقا بخشیدیم و تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ریاست قوه قضاییه بار‌ها تاکید کرده‌اند که اولویت را باید بر پیشگیری بگذاریم نه برخورد با افراد؛ سعی کردیم این را در سرلوحه کار‌ها قرار دهیم؛ سعی کردیم پیشگیری به صورت علمی باشد، سعی کردیم از نظر نخبگان استفاده کنیم. اندیشکده‌ای در دانشگاه امام صادق (ع) دایر کردیم، آسیب‌ها را شناسایی می‌کنیم و در اختیار مسئولین در دولت‌های مختلف قرار می‌دهیم و نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در موارد مهم مانند شفافیت، سال گذشته همایشی برگزار کردیم. حدود دو هزار بستر فساد شناسایی کردیم؛ ۲۱۳ گلوگاه فساد را نیز شناسایی کردیم و در دستور کار قرار دادیم که بتوانیم با کمک دستگاه‌ها نسبت به رفع آن اقدام کنیم، در سال گذشته ۶ هزار و ۱۱۲ پرونده نظارت و بازرسی داشتیم. نتیجه این بازرسی حدود حدود ۱۰ هزار و ۶۱۸ گزارش بود که از این تعداد قریب به ۶ هزار و ۵۰۰ گزارش جنبه هشداری داشتند. نتیجه این بازرسی‌های ما حدود ۱۶ هزار ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند بوده است، بیشتر گزارشات ما جنبه هشداری و پیشگیرانه داشته است.

خداییان همچنین درباره آلودگی هوا، با تاکید بر این که قانون هوای پاک قانونی است که حدود ۱۷۶ تکلیف را برای ۲۱ دستگاه مشخص کرده است، افزود: ناظر اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است، دستگاه‌ها تکالیفی بر عهده دارند و سازمان محیط زیست اگر تکالیف را اجرا نکردند باید گزارش دهد. حدود ۱۲۰ جلسه با مسئولین امر داشتیم، حدود ۸۰ مکاتبه داشتیم، تعدادی از وزرا را به مسئولین قضایی معرفی کردیم، اما همه دستگاه‌ها به بودجه استناد می‌کنند که بودجه نداریم. خیلی از مسئولین برنامه ندارند؛ مطالبه ما از مسئولین امر برنامه‌های آنهاست.‌ای کاش برای ترک فعل مدیران مجازات تعیین شود، اگر برای ترک فعل‌ها مجازات تعیین شود خیلی از ترک فعل‌ها از بین می‌رود. ما به هیچ وجه دنبال مچ گیری نیستیم، در خصوص همین قانون هوای پاک دنبال این هستیم که هر وزیری برنامه چهار ساله‌اش را به ما بدهد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: سازمان اموال تملیکی با ورود قوه قضاییه متحول شد. در کشور یک سازمانی که در آن کار جهادی صورت گرفت و متحول شد همین سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود. با ورود رئیس قوه قضاییه چارت آن اصلاح شد، برای همه استان‌ها اداره کل تعیین و وظیفه مشخص شد. سازمان بازرسی مکلف شد که بر این سازمان نظارت کند؛ در این سازمان حدود ۳۶۰ مورد بازدید از انبار‌ها داشتیم، حدود ۲۲۰ نامه هشداری دادیم، حدود ۲۰ نفر از مسئولین دستگاه‌های مختلف که باید با سازمان همکاری می‌کردند را به مرجع قضایی معرفی کردیم.

خداییان همچنین درباره افزایش شهریه‌های دانشگاه آزاد گفت: همکاران ما ورود کردند و تا حدودی اصلاح شد.

وی در ادامه به موضوع افزایش قیمت خودرو‌ها پرداخت و تاکید کرد: نسبت به کیفیت گله‌مند هستیم. هم حساب وکالتی و هم پرونده تشکیل دادیم.

خداییان ادامه داد: در رابطه با باشگاه‌های ورزشی ورود‌های مختلفی داشتیم و پرونده تشکیل دادیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->