وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

فعالیت ۱۰ میلیون سفیر سلامت در کشور

  • کد خبر: ۳۰۴۶۲۴
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
فعالیت ۱۰ میلیون سفیر سلامت در کشور
مسئول حوزه داوطلبان دفتر آموزش و سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داوطلبان سلامت، نقش مؤثری در مسیر رشد و ارتقای جامعه در این حوزه بسیار مهم ایفا می‌نمایند و معتقدیم که باید همواره از این ظرفیت بسیارخوب استفاده کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر معصومه رضایی‌منش در مراسم روز جهانی داوطلب که با شعار «تأثیر کوچک، تغییر بزرگ با داوطلبان سلامت» برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌های امسال روز جهانی داوطلب با این شعار در سراسر کشور اجرا می‌شود و معتقدیم که این گروه الگویی زیبا از انسان‌دوستی در مسیر ارتقای سلامت جامعه هستند.

وی تصریح کرد: برنامه‌های حوزه داوطلبان سلامت در قالب ۱۳ بخش اجرا می‌شود، برنامه‌هایی که در سطوح شهری و روستایی در حال اجرا است و در این برنامه و در کنار خدماتی که از سوی ۲ گروه مراقبان سلامت و بهورزان اجرا می‌شود حضور پررنگ داوطلبان سلامت را هم داریم.

مسئول حوزه داوطلبان دفتر آموزش و سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برنامه‌های آن از سال ۱۳۶۹ به‌صورت پایلوت در شهررضا و ورامین اجرا شد و پس از کسب نتیجه لازم هم این برنامه در کل کشور به مرحله اجرا در آمد، خاطرنشان کرد: اجرای برنامه داوطلبان سلامت بیش از ۳ دهه است که در کشور ما سابقه دارد و در طی این سال‌ها کار‌های بسیارخوبی در مسیر رشد و تعالی جامعه در حوزه سلامت انجام شده و معتقدیم که این عزیزان گنجینه‌ای گران‌بها و سرمایه‌ای بزرگ در حوزه سلامت هستند.

دکتر رضایی‌منش با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ میلیون سفیر سلامت در سطح کشور در قالب سفرای طلاب، دانش‌آموزان، دانشجویان و دیگر گروه‌ها داریم، بیان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که طبق آخرین آمار ثبت شده ۴۳ هزار و ۹۱۵ داوطلب سلامت داریم که در قالب ۲۹ هزار ۶۰۰ داوطلب عمومی، ۱۳ هزار و ۷۰۰ داوطلب متخصص و ۶۱۵ داوطلب اتباع در حوزه سلامت فعالیت دارند و در کنار آن مشارکت دیگر گروه‌ها را هم داریم، داوطلبانی که حضوری پررنگ و مؤثر در این حوزه بسیار مهم و در راستای ارتقای سلامت جامعه داشته‌اند.

وی تأکید کرد: ما می‌توانیم با استفاده حداکثری از ظرفیت داوطلبان سلامت، نقشی مؤثری در مسیر رشد و ارتقای جامعه در این حوزه بسیار مهم ایفا نماییم و از تمامی گروه‌ها و افرادی که در این مسیر همواره یار و همراه هستند تقدیر و تشکر می‌کنیم و برای اجرای هرچه بهتر این برنامه ملی از عموم مردم در مسیر خدمت بهتر و مؤثرتر به مردم دعوت به عمل می‌آوریم.

استفاده از ظرفیت‌های مردمی در راستای تقویت سلامت جسمی، روحی و اجتماعی بسیار موردتأکید است

در این مراسم دکتر حمیدرضا قربان‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: برنامه‌ریزی بسیارخوبی در ساختار نظام سلامت با مشارکت و همکاری مردم وجود دارد و معتقدیم که سفیران سلامت نقش بسیار مؤثری در راستای جسم و روح سالم و دوری گروه‌های مختلف جامعه از ابتلای به انواع بیماری‌ها دارند.

وی افزود: نظام سلامت در کشور ما به طوری است که در آن به‌خوبی از ظرفیت مردمی در راستای تقویت سلامت جسمی، روحی و اجتماعی استفاده می‌شود و معتقدیم که یکی از عمده دلایل موفقیت‌های حاصل شده در حوزه سلامت بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت سفیران سلامت بوده است.

رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت عظیم مردمی داوطلبان سلامت به شکل بهتر و بیشتر و به‌صورت مؤثرتر و گسترده‌تر استفاده نماییم، بیان کرد: داوطلبان سلامت یکی از گروه‌های مؤثر در حوزه سلامت، رابطان سلامت هستند و پیشنهاد می‌کنیم که برنامه داوطلبان تخصصی در مناطق مختلف شهری و روستایی استفاده شود و به‌طور مثال در موضوع مادران باردار که ارتباط مستقیمی هم با حوزه جوانی جمعیت دارد باید از ظرفیت یک نیروی داوطلب تخصصی استفاده شود.

دکتر قربان‌زاده اضافه کرد: همچنین معتقدیم مادر بارداری که در ماه‌های آخر بارداری بوده و یا اینکه این دوره را با موفقیت به پایان رسانده هم می‌تواند الگو و مشاور خوبی برای مادرانی که تازه وارد دوره بارداری شده‌اند باشد.

وی با ذکر این نکته که ارتباط تنگاتنگ داوطلبان سلامت با رابطان بهداشت نقش بسزایی در رشد و ارتقای سلامت جامعه دارد، تأکید کرد همچنین معتقدیم آموزش‌هایی که از سوی مراقبان سلامت دریافت می‌شود می‌تواند زمینه یادگیری دانش‌آموزان را افزایش دهد تا در زمان بیماری و با هماهنگی با مدیران و معاونان مدارس، در مدرسه تا زمان بهبود بیماری حاضر نشوند تا که زمینه انتقال بیماری به دیگر دانش‌آموزان فراهم نشود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: موضوع بسیار مهم دیگر در بحث تغذیه سالم بوده و در این روز‌ها پویش روغن سالم در حال اجرا است و ما مشابه این برنامه را در مواردی همچون نمک، شیر، انواع لبنیات و حبوبات و ... داشته‌ایم.

چاقی و مصرف بالای روغن در ۶۵ درصد مبتلایان به سرطان دیده شده است

همچنین دکتر محسن نعمتی، عضو هیئت‌علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم، گفت: اولین عامل پیشگیری از سرطان دوری از انواع دخانیات به‌ویژه سیگار و قلیان بوده و پس از آن چاقی و مصرف بالای روغن بوده که در ۶۵ درصد مبتلایان به سرطان دیده شده و در کنار مشکلات دیابت، کلیه، کیسه صفرا، قلب و عروق و ... هم دیده شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات عمده در اکثر بیماران مصرف بالا‌های روغن و نمک و استفاده از غذا‌های پرچرب و با نمک زیاد است و معتقدیم که عمده دلیل چاقی کودکان مصرف غذا‌های بیرون از منزل است و باید اشاره کنیم که در یک پرس غذای بیرون ۲۰ گرم روغن ریخته شده است.

عضو هیئت‌علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین موضوع بسیار مهم دیگر هم در خصوص مصرف مداوم و به اندازه لبنیات به‌خصوص از نوع کم چرب آن است و مصرف لبنیات پرچرب به معنای استفاده ۲۴ گرم روغن زرد است.

دکتر نعمتی تصریح کرد: نکته بسیار مهم دیگر برای تمامی گروه‌های سنی از جمله کودکان مصرف کمتر سس مایونز بوده و پیشنهاد می‌شود که جهت کاهش چربی در سالاد بخشی از سس مصرفی حذف و چند قاشق ماست جایگزین آن شود.

وی بیان کرد: مصرف روغن برای کودکانی که تازه از شیر مادر گرفته شده‌اند باید ۴۰ گرم در روز و در یک مدت زمان معین شده که توسط پزشک متخصص تغذیه اعلام شده باشد و این میزان برای دیگر گروه‌های سنی توصیه نمی‌شود.

متخصص تغذیه با ذکر این نکته که علت اول مرگ بشر بیماری‌های قلبی و عروقی بوده و معتقدیم مصرف روغن‌های گیاهی مانند زیتون مانند یک آنتی اکسیدان مقوی بوده و ضد بی نظمی قلب هستند، تأکید کرد: هر سخنی که گفته می‌شود باید یک علم مبتنی بر شواهد باشد و معتقدیم که در موضوع روغن ایده‌آل آن این است که یک سوم روغن مصرفی‌مان روغن زیتون، یک سوم دیگر کلزا و یک سوم مابقی روعن‌های گیاهی مانند آفتابگردان باشد؛ البته باید وقتی روغن زیتون استفاده می‌گردد روغن حیوانی حذف گردد تا که مشکلات قلبی و دیگر مشکلات به‌وجود نیاید، ما اگر در غذایمان روغن حیوانی باشد و در سالادمان روغن زیتون، میزان مصرف ایده‌آل روغن را رعایت نکرده‌ایم و باید میزان مصرف روغنمان در هر روز در حد مطلوب و ایده‌آل باشد تا از ابتلای به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی به‌دور باشیم.

دکتر نعمتی گفت: چربی اشباع خطر ابتلای به مشکلات و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و منابع آن سرشیر، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر فرآورده‌های حاوی روغن هستند.

وی افزود: همچنین باید به کاهش مصرف روغن جامد که از آن به عنوان چربی ترانس نام برده می‌شود توجه کرد، موضوعی که در زمان درست کردن کیک‌ها و بیسکویت‌های خانگی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

همکاری ۲۹ هزار ۶۲۸ داوطلب سلامت و ۳۷۶ هزار و ۱۷۸ سفیر سلامت ما از ۱۵ تا ۷۰ ساله با دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در ادامه این مراسم دکتر محمدجعفر صادقی، رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: همه ساله یک روز دنیا به تقدیر از داوطلبان سلامت بوده، این روز ۵ دسامبر (۱۵ آذر) است که با عنوان روز جهانی داوطلب نامگذاری شده و امسال به دلیل همزمانی با ایام فاطمیه این مراسم با ۴ روز تاخیر برگزار شده است.

وی تصریح کرد: ما قدردان داوطلبان سلامتی هستیم که با احساس مسئولیت خود در صحنه حاضر شدند تا که یار و همراه خادمان حوزه سلامت باشند.

رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۹ هزار ۶۲۸ داوطلب سلامت و ۳۷۶ هزار و ۱۷۸ سفیر سلامت داریم که ۹۰ درصد آن‌ها خانم و ۱۰ درصد آقا بوده و داوطلبان ما از ۱۵ تا ۷۰ سال هستند.

دکتر صادقی با بیان اینکه داوطلبان سلامت در برنامه‌های بهداشتی شهری و روستایی دوشادوش مراقبان سلامت و بهورزان در حال خدمت هستند تا که زمینه بروز بیماری‌های غیرواگیر را در خانواده خود و دیگر خانواده‌ها کاهش دهند، خاطرنشان کرد: این داوطلبان در زمانی که فردی باید تحت مراقبت قرار بگیرد و به هر دلیلی به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نکرده به او یادآوری می‌کنند تا که این کار را هرچه سریع‌تر انجام دهد.

وی تأکید کرد: داوطلب سلامت آموزش‌های فرا گرفته را به اطرافیان خود که تا ۲۰ خانواده هستند منتقل می‌کند، اما سفیر سلامت تنها به خانواده خودش این آموزش‌ها را منتقل می‌نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->