وعده وزیر دفاع جدید انگلیس : کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین افزایش می یابد مخبر بر ثبت ویژگی‌های مدیریتی شهید رئیسی به‌ عنوان الگوی عملی برای اداره کشور تاکید کرد زخمی شدن فرمانده گردان ۵۲ ارتش صهیونیستی در رفح سید حسن نصرالله: با اراده بالا به حمایت از فلسطین می‌پردازیم ۳ زخمی در حمله عربستان به خاک یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین حمله هوایی حزب‌الله لبنان به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) جهانگیری در دفتر رئیس جمهور منتخب حضور یافت سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان به گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه دولت چهاردهم واکنش نشان داد نخست وزیر انگلیس: به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی حق انکارناپذیر فلسطینیان است لفاظی‌های جدید نتانیاهو همزمان با التماس مقامات صهیونیست برای توافق با حماس روحانی با رئیس جمهور منتخب دیدار کرد ابوعبیده: سرنوشت اسرای صهیونیست، بازیچه دست نتانیاهو شده‌است قالیباف با رئیس‌جمهور منتخب دیدار کرد معترضان صهیونیست، مهمترین خیابان‌ تل‌آویو را بستند لاوروف: موشک‌های اوکراینی بدون کمک آمریکا راه به جایی ندارند محورهای رایزنی نخست‌وزیر جدید انگلیس با نتانیاهو درخواست دموکرات‌ها از بایدن برای کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی افشاگری رهبر انصارالله درباره نظام آموزشی عربستان و امارات ظریف: برای پست گرفتن نیامده‌ام رئیس‌جمهور منتخب باید از نمایندگی مجلس استعفا دهد؟
سرخط خبرها

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدر همکاری ایران را بداند/ ایران و چین در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا ایستادگی می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۵۷۸
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدر همکاری ایران را بداند/ ایران و چین در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا ایستادگی می‌کنند
سخن‌گوی وزارت خارجه کشورمان تأکید کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدر همکاری‌های ایران را بداند. تصمیم غیرسازنده آژانس با واکنش درخور ایران مواجه می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، سید عباس موسوی در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در مورد گزارش اخیر گوترش، دبیر کل سازمان ملل، در موضوع آرامکو و ادعا‌هایی که در این گزارش علیه کشورمان مطرح کرده است با انتقاد از این گزارش گفت: ما این گزارش و ادعا‌های مطرح شده در آن را بی پایه و اساس می‌دانیم و فکر می‌کنیم که این گزارش بر مبنای فشار‌هایی که آمریکا و رژیم عربستان وارد کردند تهیه و تدوین شده است. هیچ سند و مدرکی ادعا‌های مطرح شده را ثابت نمی‌کند و آن‌ها بر اساس یک سری اطلاعات خاص و فشار‌های وارده این گزارش را تهیه کرده‌اند.

وی ادامه داد: این باعث تاسف است که دبیر کل سازمان ملل متحد از طریق برخی کشور‌های خاص تحت فشار قرار می‌گیرد و گزارش‌هایی را تایید و اعلام می‌کنند که پایه و مبنای درستی ندارند.

این دیپلمات کشورمان همچنین گزارش اخیر آژانس و ادعا‌های مطرح شده در آن را نیز مورد انتقاد قرار داد و گفت: بر مبنای ادعای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو آن‌ها موضوعی که بسته شده است را باز می‌کنند و این جای تاسف دارد که آژانس به جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاری‌های سطح بالای ایران با آژانس به ادعا‌های رژیمی می‌پردازد که خصومتش با مردم، نظام ایران و خطری که برای عرصه بین الملل دارد بر همگان مشخص است.

موسوی ادامه داد: ما به آژانس توصیه می‌کنیم که در این زمینه قدری آینده نگری داشته باشد و مبنای سوالات خود را مسائل دقیق‌تر و قانونی‌تر قرار دهد نه ادعا‌های یک رژیم که مدعی است از طریق جاسوسی به آن‌ها دست پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ایران تاکنون همکاری‌های سطح بالای با آژانس داشته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی باید این همکاری‌ها را قدر بداند و تحت تاثیر برخی از رژیم‌ها و کشور‌ها و حاشیه سازی‌های بی مورد آن‌ها نباشد.

موسوی ادامه داد: امیدواریم این نشست منتج به نتیجه‌ای شود که برای حفظ صلح و امنیت بین المللی مفید و سازنده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که اگر در جلسه اخیر شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران مطرح و یا تصویب شود ایران چه اقدامی انجام می‌دهد گفت: امیدواریم کار به آن جا نکشد مبنای این نشست ادعا‌های واهی رژیم صهیونیستی است. این رژیم مدعی است که از طریق جاسوسی به اسنادی دست پیدا کرده که مربوط به سال‌های قبل است. ما رویکرد آژانس در این زمینه را سازنده نمی‌دانیم گزارش آژانس باید متقن باشد و در مورد مسائل تخصصی باید بی طرفی خود را حفظ کند. رویکرد کنونی آژانس مورد قبول ما نیست.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: همکاری‌های ایران با آژانس بعد از کاهش تعهدات برجامی ادامه پیدا کرد و ایران با اطلاع آژانس این اقدامات خود را انجام داد و اگر آن‌ها بخواهند این رویه را در پیش بگیرند قدری تعامل با این نهاد بین المللی دچار مشکل می‌شود.

موسوی تاکید کرد: امیدواریم که آژانس زیر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم نامربوط و غیر سازنده‌ای نگیرد و طبیعی است که تصمیم غیر سازنده‌ای گرفته شود امکان دارد که ایران واکنش در خوری نشان دهد و احتمالا آن‌ها حدس خواهند زد که این تصمیم و واکنش چه خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد موضوع قاضی منصوری و دستگیری او در رومانی گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم ایشان به سفارت ایران در رو مانی مراجعه کرده و گفته است که چه کار کنم و درخواست راهنمایی کرده است، سفارت ایران نیز به ایشان برای بازگشت به میهن راهنمایی‌هایی ارائه داده است.

وی با بیان اینکه ایشان بر اساس حکم مراجع قضایی کشور از طریق اینترپل ایران تحت تعقیب بوده اند، ادامه داد: ظاهراً ایشان در آنجا حالشان خوب نبوده است و به بیمارستان مراجعه می‌کنند و در آنجا تحت حفظ قرار می‌گیرند و بازداشت می‌شوند.

موسوی ادامه داد: وزارت خارجه در مورد اجرای احکام و دستورات مراجع قضایی راسا ورود پیدا نمی‌کند بلکه سعی می‌کند اجرای آن‌ها را تسهیل کند و اینکه به صورت قانونی این اقدامات انجام شود.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در مورد برخی اظهارات مقامات سعودی علیه ایران و اخبار منتشر شده مبنی بر این که ریاض به دولت دوحه اعلام کرده که یکی از شروط برقراری روابط مجدد بین دو کشور این است که قطر سطح روابط خود را با تهران کاهش دهد گفت: ما در مجموع رویکرد عربستان را سازنده نمی‌بینیم و مطرح کردن این گونه مسائل و شروط با قواعد و هنجار‌های بین المللی سازگار نیست هر کشوری مستقل است که در مورد نوع روابط و سطح روابط خود با دیگر کشور‌ها خودش تصمیم بگیرد و آن را تنظیم کند.

موسوی ادامه داد: امیدواریم عربستان به مسیر صحیح بازگردد و سوءتفاهم احتمالی خود را با ایران رفع کند و با کشور‌های منطقه و خلیج فارس از در دوستی درآید.

این دیپلمات کشورمان با تاکید بر این که ما خواهان اختلاف بین کشور‌های همسایه و اسلامی نیستیم و دوست نداریم که خودمان نیز با این کشور‌ها دچار اختلاف شویم افزود: همانطور که پیش از این نیز بار‌ها اعلام کرده‌ایم ما آمادگی داریم که روابط خود را بهبود دهیم و همچنین اگر کاری از دستمان برای نزدیکی دیدگاه‌های کشور‌های منطقه به یکدیگر برمی‌آید آن را انجام دهیم و در این زمینه کمک کنیم.

وی ادامه داد: به همسایه جنوبی خود توصیه می‌کنیم که قدری از توهماتش فاصله بگیرد و مسائل فرامنطقه‌ای و خارجی را کمتر در مسائل دو جانبه و منطقه‌ای دخالت دهد و اگر این کشور رویکرد صحیحی را در پیش بگیرد این موضوع ثمراتی را برای خود این کشور و ملت‌های منطقه به همراه خواهد داشت.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آمریکایی‌ها اعلام کردند که قصد دارند نیرو‌های نظامی خود را از افغانستان خارج کنند و آیا ایران از خروج زود هنگام نیرو‌های نظامی آمریکا از افغانستان نگران نمی‌شود گفت: ما به هیچ وجه از خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از افغانستان و عراق نگران نمی‌شویم و تاکید بر این داریم که حضور آن‌ها باعث ناآرامی در منطقه و ایجاد جنگ شده است و آن‌ها باید هرچه زودتر منطقه را ترک کنند و به خواسته‌های ملت‌های منطقه در این زمینه تن دهند.

وی با بیان این که در این مدت که نیرو‌های نظامی آمریکایی در افغانستان و عراق حضور داشتند ما شاهد حملات مختلف در این دو کشور و کشته شدن غیر نظامیان بودیم گفت: حضور نیرو‌های نظامی بیگانه باعث تنش در منطقه ما است و اگر نیرو‌های آمریکایی هر چه زودتر از منطقه خارج شوند کشور‌های منطقه می‌توانند با گفتگو و رایزنی با یکدیگر به توافقی برای اتخاذ راهکاری جهت تحقق صلح وآرامش در منطقه دست پیدا کنند؛ بنابراین ما نه تنها نگران این خروج نیستیم بلکه ادامه حضور آن‌ها را باعث ناامنی می‌دانیم و امیدواریم هر چه زودتر این خروج انجام شود.

این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد نشست انجام مذاکرات راهبردی بین آمریکا وعراق و موضوع خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور گفت: انجام این مذاکرات راهبردی یک مسئله داخلی عراق است و ایران دخالتی در آن ندارد.

وی گفت: در مورد خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از این کشور نیز ما معتقدیم که باید نظر مجلس و مردم عراق هر چه زودتر دراین زمینه اجرایی شود و آمریکایی‌ها براساس خواسته دولت و ملت عراق این کشور را ترک کنند.

موسوی گفت: چندی پیش مشاهده کردم که یکی از مقامات آمریکایی در اظهارات مضحکی گفته بود که ما بنا به درخواست دولت و ملت عراق در این کشور حضور پیدا کرده ایم. ما به آن‌ها می‌گوییم که دولت و ملت عراق با صدای رسا و تصویب قانون و همچنین انجام تظاهرات گسترده مخالفت‌شان را با حضور شما در این کشور اعلام کردند و شما باید خاک این کشور را ترک کنید.

وی افزود: نظر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با این موضوع شفاف است و به خواسته دولت و ملت عراق در مورد خروج نیرو‌های نظامی بیگانه از خاک این کشور احترام و بر اجرایی شدن آن تاکید می‌کنیم.

وی همچنین در مورد آخرین وضعیت پیگیری‌ها در مورد هواپیمای اوکراینی و رایزنی‌های اخیری که مقامات وزارت خارجه با مقامات اوکراین و کانادا داشتند گفت: ما چارچوبی را برای پیگیری این موضوع با دولت اوکراین طراحی کردیم، ولی متاسفانه با تعلل آن‌ها در پاسخگویی به این چارچوب و پیشنهادات مطرح شده مواجه شدیم.

موسوی همچنین با اشاره به رایزنی‌های اخیر معاون وزیر خارجه با مقامات اوکراینی و کانادایی در این زمینه گفت: چند روز پیش نیز سفیر اوکراین در تهران در وزارت خارجه حضور پیدا کرد و ما در جریان این مذاکرات بر آمادگی خود جهت تسریع روند در رسیدگی بر این موضوع تاکید کرده‌ایم. در مورد جعبه سیاه نیز اعلام آمادگی خود را برای خواندن محتویات آن و انجام اقدامات در این زمینه اعلام کرده‌ایم. ما تاکنون تصمیم و پیشنهاد قاطعی از طرف اوکراینی‌ها دریافت نکردیم و امیدواریم طی روز‌های آینده که این مذاکرات ادامه دارد به نتیجه‌ای در این زمینه برسیم. ما اعلام آمادگی کردیم که جعبه سیاه هواپیما چه در اوکراین و چه فرانسه بازخوانی شود و در این زمینه مواضع خود را مطرح کرده ایم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که در طول چند وقت اخیر بار‌ها ایران از کانادا درخواست کرده که زمینه را برای ارائه خدمات کنسولی به شهروندان دو کشور فراهم کنند، ولی تاکنون کانادایی‌ها به این درخواست ایران پاسخ مثبت ندادند علت این امر چیست و آن‌ها در برابر درخواست ایران چه موانعی را مطرح می‌کنند. گفت: مثلا یکی از ادعا‌هایی که مطرح می‌کنند این است که بین دو کشور رابطه سیاسی وجود ندارد، ولی بهانه‌هایی که از سوی آن‌ها مطرح می‌شود از نظر ما مسموع نیست.

وی ادامه داد: چطور در مورد موضوع هواپیمایی اوکراینی که رخ داد و در آن تعدادی از شهروندان ایرانی که تابعیت کانادایی داشتند آن‌ها به قول خود من کاسه داغ‌تر از آش شدند، اما وقتی موضوع خدمت رسانی کنسولی به هزاران شهروند مطرح می‌شود به گونه دیگر عمل می‌کنند.

وی با بیان این که ما با ارائه پیشنهاد ارائه خدمات کنسولی به دنبال این هستیم که به هزاران اتباع ایرانی در آنجا برای دریافت خدمات کنسولی کمک کنیم و از مشکلاتی که آن‌ها در این زمینه بعضا با آن رو به رو می‌شوند جلوگیری کنیم افزود:، اما آن‌ها این قضیه را پشت گوش می‌اندازند و ما در ادعا‌ها و نیت‌هایی که آن‌ها در مورد دلسوزی برای شهروندان ایرانی مطرح می‌کنند تردید داریم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد نشست سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه و این که آیا این نشست به صورت ویدئو کنفرانس خواهد بود و امکان برگزاری حضوری آن وجود دارد یا نه گفت: اگر روند شیوع کرونا کاهش پیدا کند و قدری شرایط بهتر باشد این احتمال وجود دارد که نشست حضوری برگزار شود. ایران در مورد برگزاری این نشست و میزبانی آن اعلام آمادگی کرده است، ولی این که این نشست چگونه باشد موضوعی است که باید سه کشور در مورد آن توافق کنند.

وی ادامه داد: اگر روند کنونی ادامه پیدا کند و تعداد مبتلایان افزایش پیدا کند احتمالا این موضوع رفت و آمد‌های دیپلماتیک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم در جریان رایزنی‌هایی که آقای ظریف در سفر به ترکیه و مسکو خواهند داشت در ارتباط با این موضوع و چگونگی اجرای برگزاری آن صحبت و رایزنی خواهد شد و احتمالا در مورد این موضوع تصمیم گیری شود.

موسوی همچنین در مورد قطع شدن صادرات گاز ایران به ترکیه و برخی مباحثی که در این زمینه مطرح شده است گفت: علت قطعی اخیر صادرات گاز ایران به ترکیه اقدام تروریستی است که در خاک ترکیه رخ داده است و این اقدام صدور گاز را مختل کرده است و این طرف مقابل است که باید هرچه زودتر اقدام به تعمیر خسارت وارد شده بکند.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم پیگیری‌ها در این زمینه انجام شده است و ممکن است در مذاکرات آقای ظریف و مقامات ترکیه این موضوع مطرح شود.

موسوی تصریح کرد: امیدوارم هرچه زودتر ترمیم خطوط گازی که آسیب دیده انجام شود.

این دیپلمات کشورمان همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهداف سفر ظریف به ترکیه و دیدارش با مقامات این کشور اشاره کرد و گفت: در جریان این سفر در مورد طیفی از مسائل دو جانبه، بین المللی و منطقه‌ای رایزنی و گفتگو خواهد شد.

موسوی همچنین در مورد مباحث مطرح شده در مورد الحاق بخشی از کرنه باختری به سرزمین‌های اشغالی گفت: ما پیش از این نسبت به این موضوع واکنش نشان داده ایم و این موضوع را اقدامی خطرناک و اشغالگرانه می‌دانیم.

وی با بیان این که تاکنون طرح‌هایی که در زمینه تحقق صلح در فلسطین مطرح شده است موفق نبوده و ابتر مانده است گفت: در این طرح‌ها منافع رژیم صهیونیستی در نظرگرفته شده است و حقوق مردم فلسطین مورد توجه قرار نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به طرح ایران در این ارتباط گفت: ما پیشنهاد برگزاری همه پرسی در سرزمین‌های اشغالی با حضور ساکنان اصلی این سرزمین و بازگشت آوارگان فلسطینی را مطرح کرده‌ایم و این پیشنهاد در شورای امنیت نیز به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: ما معتقدیم طرح‌هایی که تاکنون در مورد موضوع فلسطین مطرح شده است طرح‌های ناقصی بوده و برخلاف منافع ملت فلسطین بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اظهارات مقامات آمریکایی از جمله پمئپو مبنی بر این که علت افزایش فشار‌های آمریکا علیه ایران این است که ایران رفتار عادی در عرصه بین المللی داشته باشد گفت: آمریکایی‌ها اصلا در جایگاهی نیستند که بخواهند به کشور‌های دیگر چنین توصیه‌های دیگری داشته باشند مگر رفتار‌های آن‌ها در عرصه بین المللی عادی است.

وی با اشاره به فشار‌های اقتصادی آمریکا به ایران و تعدادی از کشور‌ها افزود: آن‌ها حتی به کشور‌های دوست خود نیز فشار می‌آورند و رفتار یک جانبه‌گرایی دارند آیا این گونه رفتار‌ها یک رفتار عادی است.

موسوی گفت: از آن‌ها می‌خواهیم که از این الفاظ در برابر دیگر کشور‌ها از جمله ایران استفاده نکنند چرا که مورد مضحکه جهانیان قرار می‌گیرند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد نامه اخیر وزیر خارجه چین در ارتباط با موضوع برجام و پیش نویس قطعنامه آمریکا علیه ایران گفت: وزیر خارجه چین در آن نامه مواضع چین در مورد برجام و اقدامات آمریکا علیه ایران و این توافق بین المللی و رفتار‌های یکجانبه واشنگتن را اعلام کرد. این اعلام مواضع باعث خرسندی ماست.

وی افزود: ایران و چین دو کشور مستقلی هستند که در برابر یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی می‌کنند.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->