نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد پست اینستاگرامی شهردار مشهدمقدس در خصوص افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد
سرخط خبرها

چالش‌های انسان محوری در سیاستگذاری حمل و نقل شهری

  • کد خبر: ۳۰۵۸۴۷
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳
چالش‌های انسان محوری در سیاستگذاری حمل و نقل شهری
امروزه شهر انسان محور و راهکار‌های دستیابی به آن مورد توجه مدیران و برنامه ریزان است، اما برای دستیابی به شهر انسان محور محدودیت‌ها و موانعی وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، نوع نظام حمل و نقل شهری و تعیین میزان استفاده شهروندان از خودرو یا ناوگان حمل و نقل عمومی به سیاست‌های کلان کشور مربوط می‌شود، از طرفی در مباحث معماری و شهرسازی عنوان می‌شود که شهر‌ها به سمت انسان محور بودن پیش بروند و از طرف دیگر بستر‌های مورد نیاز برای پیاده سازی این رویکرد ایجاد نمی‌شود؛ لذا به همین مناسبت با رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی مشهد در خصوص چالش‌های انسان محوری در سیاستگذاری حمل و نقل شهری گفت‌و‌گو می‌کنیم.

مجید نژاد حسین در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، با بیان اینکه چالش‌های انسان‌محوری در سیاستگذاری حمل و نقل شهری به مسائلی اشاره دارد که در پیاده‌سازی سیستم‌های حمل و نقل باید به نیاز‌ها و رفاه انسان‌ها توجه شود، اظهار می‌کند: مسائلی نظیر توازن بین حمل و نقل عمومی و خصوصی، ایمنی و امنیت، توجه به محیط زیست، فرهنگ‌سازی و آموزش، توسعه پایدار وحمایت از نوآوری از جمله موضوعاتی است که در سیاست گذاری حمل و نقل شهری باید به آن توجه داشت.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌ها، ایجاد توازن بین توسعه حمل و نقل عمومی و تسهیل استفاده از خودرو‌های شخصی است ادامه می‌دهد: سیاست‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هر دو گزینه به طور همزمان تقویت شوند، تأمین ایمنی برای تمامی کاربران حمل و نقل، از جمله دوچرخه‌سواران، عابران پیاده و مسافران حمل و نقل عمومی، از اهمیت بالایی برخوردار است. باید به طراحی معابر و سیستم‌های حمل و نقل به گونه‌ای توجه شود که ایمنی افراد حفظ گردد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی مشهد ادامه می‌دهد: سیاست‌های حمل و نقل باید به نیاز‌های تمامی اقشار جامعه، از جمله افراد با محدودیت‌های حرکتی، توجه کنند. ایجاد زیرساخت‌هایی که امکان دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی را فراهم کند، ضروری است.

وی با بیان اینکه توجه به محیط زیست یکی دیگر از مولفه‌های تاثیر گذار در حمل و نقل شهری است می‌گوید: انسان‌محوری به معنای توجه به کیفیت زندگی و سلامت شهروندان است. بنابراین، سیاست‌های حمل و نقل باید در راستای کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست طراحی شوند.

نژاد حسین فرهنگ‌سازی و آموزش شهروندی را امری مهم تلقی می‌کند و در این خصوص می‌گوید: تغییر رفتار شهروندان و ترغیب آنها به استفاده از حمل و نقل عمومی یا دوچرخه‌سواری، نیازمند فرهنگ‌سازی و آموزش است. این امر می‌تواند چالشی بزرگ در سیاستگذاری باشد.

وی همچنین در خصوص توسعه پایدار می‌گوید: ایجاد سیاست‌هایی که علاوه بر تأمین نیاز‌های حمل و نقل فعلی، به توسعه پایدار و آینده‌نگر نیز توجه داشته باشند، یک چالش مهم است.

نژاد حسین تصریح می‌کند: با تغییرات جمعیتی و الگو‌های زندگی، نیاز‌ها و انتظارات شهروندان نیز تغییر می‌کند. سیاست‌ها باید به‌روز و منعطف باشند تا بتوانند به این تغییرات پاسخ دهند.

وی ادامه می‌دهد: تشویق به نوآوری در حوزه حمل و نقل، مانند استفاده از فناوری‌های جدید و سیستم‌های هوشمند، می‌تواند به بهبود تجربه حمل و نقل کمک کند. اما این نوآوری‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که نیاز‌های انسان‌ها را در نظر بگیرند.

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر مشهد می‌گوید: با توجه به این چالش‌ها، نیاز به رویکردی جامع و چندبعدی در سیاستگذاری حمل و نقل شهری وجود دارد که ضمن در نظر گرفتن نیاز‌های انسان‌ها، به توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی در شهر‌ها نیز توجه کند.

وی در پایان تصریح می‌کند: لذا در این راستا از راهکارهایی نظیر تدوین و اجرایی کردن سند جامع حمل و نقل به عنوان مهم‌ترین سند بالادستی در بخش حمل ونقل، استقرار مدیریت یکپارچه حمل ونقل بین نهاد‌های دولتی برای افزایش هماهنگی و چابکی در سیاست گذاری و اجرای برنامه ها، اصلاح الگوی تأمین مالی حمل ونقل مبتنی بر کاهش اتکا به بودجه عمومی، برنامه ریزی برای افزایش حداکثری سهم حمل ریلی بار، هوشمند سازی حمل ونقل با استفاده از فناوری‌های نوین و یکپارچه سازی سامانه‌های حمل ونقل همگانی درون شهری و برون شهری استفاده می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->