ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند آیا ادارات، بانک‌ها و مدارس تهران فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سازوکار برگزاری امتحانات دی ماه دانش‌آموزان اعلام شد زلزله شهرستان خواف خراسان رضوی را لرزاند
سرخط خبرها

نسخه طب سنتی برای سینوزیت چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۵۹۵۸
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
نسخه طب سنتی برای سینوزیت چیست؟
یک پزشک متخصص طب سنتی می‌گوید: از دیدگاه طب سنتی حرارت زیاد و سردی زیاد هر دو از عواملی هستند که می‌توانند باعث ایجاد سینوزیت، نزله یا خلط پشت حلق شوند. طولانی شدن این بیماری مسبب ایجاد بیماری در بسیاری از اعضای دیگر بدن مانند معده، رحم و مغز دانسته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سینوس‌ها، حفره‌هایی هستند که مخاط مورد نیاز برای مرطوب کردن مسیر بینی را تولید و باعث عملکرد مناسب و مؤثر بینی می‌شوند. سینوس‌ها در مناطقی از گونه، پیشانی یا کف جمجمه وجود دارند. وقتی این حفره‌های سینوسی به هر دلیلی با ترشحات مخاطی یا همان موکوس پر می‌شوند، شرایط ابتلا به سینوزیت برای فرد به وجود می‌آید، چون در این شرایط علاوه بر وجود ترشحات مخاطی زمینه رشد و تکثیر میکروب‌ها فراهم شده و باعث ایجاد عفونت و التهاب سینوس‌ها می‌شود. بیماری سینوزیت به التهاب در ناحیه سینوس‌های پیرامون بینی گفته می‌شود.

سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود. سینوزیت حاد معمولا به دنبال عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی ایجاد شده و معمولا کمتر از ۴ هفته طول می‌کشد، اما زمانی که التهاب سینوس بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کرده باشد سینوزیت، مزمن می‌شود. کاهش یا از دست دادن حس بویایی، سردرد، دندان درد و احساس پری در ناحیه پیشانی، خبر از التهاب سینوس‌ها می‌دهد. در سینوزیت حاد علایم دیگری مانند آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد، تب و سرفه هم ممکن است وجود داشته باشد.

دکتر ملیحه شفیعی می‌گوید: از دیدگاه طب سنتی حرارت زیاد و سردی زیاد هر دو از عواملی هستند که می‌توانند باعث ایجاد سینوزیت، نزله یا خلط پشت حلق شوند. طولانی شدن این بیماری مسبب ایجاد بیماری در بسیاری از اعضای دیگر بدن مانند معده، رحم و مغز دانسته شده است.

تدابیر مفید پیشگیرانه

در طب ایرانی دستوراتی برای مبتلایان به سینوزیت وجود دارد. این افراد باید حتما سر خود را بپوشانند و تاحد امکان در معرض هوای سرد قرار نگیرند، استفاده از کلاه و روسری نخی به خصوص هنگام خواب بسیار کمک کننده است. بعد از ورزش و استحمام حتما تا ۲ ساعت سر پوشانده شود. مبتلایان در هنگام خواب نباید به پشت یا به اصلاح عموم، طاق باز بخوابند، چون این کار می‌تواند باعث درگیری ریه‌ها و طولانی شدن بیماری شود. به این افراد توصیه می‌شود صبح زود از خواب برخاسته و تا حد امکان در طول روز نخوابند. از نوشیدن مایعات، آب سرد، یخ و بستنی خودداری شود، چون این موارد باعث تشدید سینوزیت و مزمن شدن آن می‌شود. افراد دچار سینوزیت معمولا از مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس، نفخ معده یا یبوست رنج می‌برند، درمان مشکلات گوارشی و لینت مزاج روزانه توصیه می‌شود.

به کسانی که مستعد این بیماری هستند و یا زیاد دچار سرماخوردگی می‌شوند توصیه می‌شود استحمام با آب گرم و ورزش و تعریق را در برنامه زندگی خود قرار دهند. کوتاه کردن مو‌های سر با فاصله کوتاه و شانه کردن مو‌ها هم اقداماتی است که در سینوزیت به خصوص مزمن مفید شمرده شده است. مصرف زیاد ادویه‌های گرم مثل فلفل، دارچین، زنجبیل و حبوباتی که نفخ آنها گرفته نشده به این افراد توصیه نمی‌شود و در مصرف میوه‌های سرد مثل هندوانه، خیار و ترشی‌ها باید احتیاط شود.

راهکار‌های درمانی

بابونه، پونه و مرزنجوش از جمله گیاهان شناخته شده در این زمینه هستند که می‌توانند به صورت جوشانده به همراه عناب از آنها استفاده کرد. همچنین بخور این گیاهان در هنگام جوشیدن به رفع علایم سینوزیت کمک زیادی می‌کند. برخی دیگر از گیاهان مانند ختمی و پنیرک هم بر حسب شرایط و علایم بیماری می‌توان استفاده کرد. روغن مالی سینوس‌ها با روغن‌های بابونه، مرزنجوش و سیاهدانه هم یکی از درمان‌های موثر در کاهش علایم سینوزیت است. گرم کردن سینوس‌ها و شستشوی مرتب و روزانه با سرم شستشو و یا آب نمک رقیق توصیهمی‌شود. اگر به هر دلیلی با رعایت همه نکات و استفاده از درمان‌ها، بیماری برطرف نشد حتما به متخصص مربوطه مراجعه شود.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->