پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو

  • کد خبر: ۳۰۶۴۳۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
فقه؛ پرسش‌های تازه، کوشش‌های نو
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تشکیلات علمی منحصربه‌فردی است که مصوبات نمایندگان مجلس را با سرفصل‌های فقهی تطبیق می‌دهد تا از بروز ایراد در شورای نگهبان جلوگیری شود و به‌موازات تقویت پشتوانه علمی، پژوهشی و فنی قوانین، فرایند قانون‌گذاری نیز تسهیل و تسریع شود و با مبانی اسلامی مطابقت دقیق‌تری داشته باشد.

راهبرد ما این است که قلمرو فعالیت‌های کارشناسی و پژوهشی مبتنی‌بر مبانی فقه اسلامی، بیش‌ازپیش در فرایند قانون‌گذاری موردتوجه وکلای ملت قرار بگیرد؛ زیرا به‌جرئت می‌توان گفت که امروزه گرایش و توجه مردم دنیا به دین افزایش یافته است و باید روشن شود که این دین که دنیا را بیدار و هوشیار کرده است، دقیقا چه ایده‌هایی دارد.

امروزه جهان با نگاه دیگری به اسلام می‌نگرد و سؤالات تازه‌ای دارد؛ بنابراین اگر ادعای دین‌داری در این نظام وجود دارد، فقهای ما باید به دقت تبیین کنند که حرف‌ها و ایده‌های این مکتب چیست، چطور بنا دارد نسل جوان را متوجه ارزش‌ها کند و علایق و گرایشات آنها را به‌سمت تعالی برساند.

باید گعده‌ها و کارگروه‌هایی در حوزه‌های علمیه تعریف شود که این مبانی را بیشتر مطالعه کند. این یک واقعیت است که جهان به نظریه ولایت فقیه به‌معنای ماهوی آن یعنی ارجاع مسائل به خبره‌ترین کارشناس آن، به چشم تجلی عینی دموکراسی تمام‌عیار می‌نگرد.

شرط اساسی برای راهگشایی از چالش‌های امروز، آن است که قانون نیز پشتیبانی فقهی کاملی داشته باشد. باور امروز فقها آن است که آیات نورانی قرآن کریم و روایات باید دوباره بررسی شود. فقها می‌توانند با اندیشه‌های متعالی خود نظام حاکمیت قانون در کشور را تقویت کنند و بر‌همین‌اساس، به‌جرئت می‌توان گفت که سفر سه‌روزه به مشهدالرضا (ع) و دیدار با شخصیت‌های برجسته حوزوی و اساتید دانشگاهی، زمینه را تا حد زیادی برای تقویت ارتباط مراکز علمی و حوزه قانون‌گذاری فراهم کرد.

به لطف خدا به برکت آخرین پیگیری‌های انجام‌شده، مقرر شده تا کرسی تدریس فقه قانون‌گذاری و کارگروه مشترک فقه‌التقنین در مدرسه عالی فقاهت ایجاد شود.

علاوه بر این، ایجاد میز تخصصی تقنین در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، راه‌اندازی شبکه متمرکز مطالعات حکمرانی اسلامی در میز اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی و البته برپایی میز اخلاق قانون‌گذاری از منظر اسلام در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی از دیگر‌دستاورد‌هایی است که چشم‌انداز تقویت این پیوند مبارک را روشن‌تر از قبل می‌کند.

در سال جاری، نمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در محل ساختمان بهارستان برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که با مشارکت حوزه علمیه خراسان، مشهدالرضا (ع) میزبان پنجمین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون باشد. پیشنهاد برپایی مدرسه ویژه پارلمانی برای ایجاد آشنایی و توانمندسازی طلاب و فضلای حوزه و دانشگاه و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی حوزه خراسان در نظام سامان‌دهی فقه‌های مضاف از دیگرمواردی است که در سفر اخیر به مشهدالرضا (ع) به‌دنبال تحقق آن خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->