آیا ادارات، بانک‌ها و مدارس تهران فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سازوکار برگزاری امتحانات دی ماه دانش‌آموزان اعلام شد زلزله شهرستان خواف خراسان رضوی را لرزاند آیا مدارس مشهد فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ایرلاین‌های خارجی با گرانفروشی باعث هزاران دلار ارزبری از ایران می‌شوند بیش از ٢٧٣ هزار خودروی فرسوده امسال اسقاط شد واژگونی سواری سمند در محور سبزوار -نیشابور ۶ مصدوم برجای گذاشت ثبت تردد بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آذرماه ۱۴۰۳ آیا مدارس ابتدایی البرز فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مصرف «ریتالین» توسط دانشجویان و دانش‌آموزان چه عوارضی دارد؟ درخواست بازنشستگان از مدیرعامل تأمین اجتماعی: معوقات ۷ماهه متناسب‌سازی پرداخت شود تلاش برای تأمین پایدار دارو‌های حیاتی بیماران خاص مصرف دخانیات، مهم‌ترین عامل تسریع‌کننده بروز سرطان ریه  کشف بیش از ۱۰۰۰ دُز قرص تقلبی در مشهد (۴ دی ۱۴۰۳) اقدام بی شرمانه تعمیرکار آبگرمکن در منزل مشتری همراهی مردم، راه‌حل عبور از ناترازی انرژی متلاشی شدن چند باند سرقت در روز‌های اخیر توسط پلیس مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند آلودگی هوا تا پایان هفته جاری  ۱۳ مرکز درمانی جدید در مشهد مجوز گردشگری سلامت دریافت کردند اسراف برق در سطح شهر مشهد در روزهای بحران ناترازی | لامپ اضافه خاموش! تصمیم مسئولان پس از ۲ روز آلودگی هوا در مشهد: مدارس تعطیل، ادارات باز، اما در خانه بمانید! آغاز طرح تشدید نظارت بر ناوگان مسافربری در جاده‌های خراسان رضوی (۴ دی ۱۴۰۳) راهکار‌های درمان بیماری‌های ویروسی: نوشیدن مایعات گرم و دمنوش عسل و آویشن کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌ سر و گردن با مصرف چای و قهوه بازدید شبانه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از زندان سرخس | اعطای ۳ تا ۵ روز مرخصی به زندانیان واجد شرایط قانونی آیا اوزمپیک در کاهش وزن معجزه می‌کند؟ وقوع رگبار و رعد‌وبرق در ۵ استان طی امروز و فردا (۴ و ۵ دی ۱۴۰۳) ورود قرص‌های سقط جنین به بازار
سرخط خبرها

وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۰۶۶۵۶
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۵
وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی
به گفته مسئولان، ۹۰ درصد املاک مولد باید صرف توسعه فضای آموزشی شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از ابتدای سال ۱۴۰۲ مولدسازی املاک مازاد آموزش و پرورش و شناسایی آن در خراسان رضوی کلید خورد و به گفته رئیس اداره حقوق آموزش و پرورش خراسان‌رضوی، نزدیک به ۳۷ ملک مازاد در استان شناسایی شد که حدود یازده ملک در مشهد و مابقی آن در شهرستان‌هاست. براین اساس پیش‌بینی شده که از محل مولدسازی ۵ هزار کلاس درس در استان ایجاد شود.

عباس عنوانی در گفت‌و‌گو با شهرآرا با بیان این مطلب اظهار کرد: مرحله بعد از شناسایی املاک مازاد ارزش‌افزایی و تغییر کاربری این املاک است که پس از تغییر کاربری تهیه بسته رونق برای هر ملک در نظر گرفته می‌شود. به این معنی که در صورت فروش زمین، ارزش آن صرف ساخت چه مجموعه آموزشی شود.

۹۰ درصد املاک مولد باید صرف توسعه و تجهیز فضای آموزشی شود

او افزود: خوشبختانه تاکنون برای همه املاک مازاد شناسایی‌شده در استان بسته رونق مشخص شده است. درهمین راستا هر کدام از پروژه‌ها بسته رونق خودش را دارد و مشخص شده صرف چه کاری در راستای آموزش صورت می‌گیرد. قطعا ۹۰ درصد این پروژه‌ها باید صرف تأسیسات توسعه و تجهیز مدارس و فضا‌های آموزشی شود.

او ادامه داد: تاکنون برای املاکی با مساحت پایین دو مرحله مزایده گذاشته‌ایم. متأسفانه به دلایل شرایط اقتصادی، خریداری تاکنون برای آن پیدا نشده است. یکی از دلایل اینکه تمایلی برای خرید این املاک نیست، وجود سامانه‌های مرتبط است که مراحل سختی را به وجود آورده و افراد تمایلی به این نوع خرید ندارند. در نتیجه هیئت مولدسازی این اجازه را به ما داده با طلبکاران آموزش و پرورش که فضا‌هایی برای ساخت دارند تهاتر کنیم. هم‌اکنون اداره نوسازی با برخی پیمانکاران قرارداد انعقاد کرده و قرار شده است از محل طلبشان برای ساخت فضای آموزشی با این خرده‌املاک تهاتر شود.

آموزش‌وپرورش استان در امر مولدسازی رتبه اول را دارد

رئیس اداره حقوقی املاک و حمایت قضایی کارکنان آموزش‌وپرورش استان با اشاره به اینکه به ثمررساندن موضوعات در مولدسازی املاک نیازمند جلسات متعدد و کار شبانه‌روزی است، گفت: باوجوداینکه بسیاری از دستگاه‌ها تمایلی به مولدسازی املاک ندارند، اما آموزش پرورش استان در این حیث پیشگام بوده است و در موضوع مولدسازی هم‌اکنون رتبه اول را دارد و بین دستگاه‌های اجرایی هم در مولدسازی املاکش رتبه بالایی را داراست.

پیش‌بینی ساخت ۵ هزار مدرسه از محل مولدسازی

عنوانی در پاسخ به این سؤال که چقدر برآورد عایدی از محل مولدسازی صرف ساخت مدارس می‌شود، بیان کرد: پنج هزار کلاس درس پیش‌بینی شده از محل مولدسازی ساخته شود که البته ۲۵۰۰ مدرسه قرار است از محل مولدسازی تأمین اعتبار و ۲۵۰۰ دیگر از محل اعتبار خیران به سرانجام برسد. ساخت ۵ هزار مدرسه برنامه آتی ماست، اما با روندی که پیش رو است شاید بتوانیم در آینده نزدیک پانصد کلاس درس را اجرایی کنیم. اگرچه ساخت حدود ۱۲۵ تا ۱۳۰ فضای آموزشی آغاز شده است.

او با بیان اینکه سرانه ساخت مدرسه در استان نسبت به کشور پایین است، افزود: از محل مولدسازی حدود ۳ تا ۴ هزارمیلیارد تومان عایدی آموزش و پرورش استان است که مسلما با این پول نمی‌توانیم ساخت ۵ هزار مدرسه را عملیاتی کنیم؛ بنابراین یکی از ظرفیت‌هایی که در این امر وجود دارد کمک خیران در ساخت مدرسه است.

او تأکید کرد: بیشتر املاکی که در مشهد فروخته می‌شود باید صرف توسعه و تجهیز در خود شهر مشهد شود. در شهرستان‌ها هم به همین شکل است. املاک مولدسازی شده در شهرستان صرف توسعه و تجهیز در همان شهرستان خواهد شد.

رئیس اداره حقوقی آموزش‌وپرورش استان افزود: نگرانی‌ای که در مردم و خیران وجود دارد، این است که ملک‌های به فروش رفته صرف امور دیگری می‌شود، اما این اطمینان را می‌دهیم که اگر خیّر ملکی را در منطقه‌ای وقف ساخت مدرسه کرده است و قابلیت ساخت مدرسه ندارد، در محل دیگری برای ساخت مدرسه حتما اقدام می‌شود. این یک تکلیف بر آموزش‌وپرورش است و مطالبه خیران است که املاک واگذارشده که سال‌ها بی‌ثمر مانده در طرح مولدسازی به‌سرعت برای ساخت مرکز آموزشی در دستور کار قرار گیرد.

تسویه بدهی آموزش‌وپرورش به نهاد‌ها از محل مولدسازی غیرممکن است

عنوانی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه آموزش و پرورش به برخی نهاد‌ها مانند آستان قدس و شهرداری بدهی قابل توجهی دارد تأکید کرد: شائبه‌ای که به وجود آمده این است که آموزش‌وپرورش املاک زیادی دارد و با تهاتر این بدهی را پوشش می‌دهد. لازم به ذکر است هدف آموزش‌وپرورش از این مولدسازی‌ها، در وهله اول عملیاتی‌کردن نیت خیران در ساخت مدرسه و در گام دوم افزایش سرانه آموزشی در استان است. اگر با فروش املاک بخواهیم بدهی‌ها را بدهیم، باز هم بدهی به‌جامانده آموزش‌وپرورش پابرجاست. به‌عنوان نمونه حدود ۲ هزار ۷۰۰ میلیارد تومان به آستان قدس بدهی داریم که اگر املاک را بفروشیم باز هم نمی‌توانیم بدهی آستان قدس را بپردازیم.

او افزود: بنابراین باتوجه به این شرایط در ساخت مدرسه در استان باید همه نهادها، تسهیلگری داشته باشند و اجازه دهند از طریق مولدسازی مختص ساخت مدرسه دنبال شود.

جابه‌جایی اداره کل آموزش‌وپرورش و نوسازی استان

او درباره جابه‌جایی اداره‌کل آموزش و پرورش از میدان شهدا به محل دیگر اظهار کرد: دستورالعمل‌ها و قوانین خیلی اجازه نمی‌دهد که فضای اداری در آموزش و پرورش ساخته شود. با توجه به اینکه آموزش و پرورش یک زمین خوب در بولوار ساجدی مشهد دارد موضوع جابه‌جایی آموزش به آن مکان مطرح شده است.

محل کنونی آموزش و پرورش در میدان شهدای مشهد یک مکان مهم و یک ملک با ارزش برآوردی حدود ۲ هزار میلیارد است. بر همین اساس تصمیم‌گیری براین شد که در راستای مولدسازی و ساخت مدرسه به فروش برسد و اداره کل آموزش و پرورش و اداره نوسازی مدارس استان به محل جدیدی که از نظر مساحتی کوچک‌تر است، منتقل شود. زمینی که در منطقه ساجدی درنظر گرفته شده علاوه بر ساخت اداره برای آموزش و پرورش و اداره کل نوسازی، یک بخش آن هم برای ساخت مدرسه پنجاه کلاسی تجهیزخواهد شد.

رئیس اداره حقوقی آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: با توجه به تصمیم‌گیری‌های قطعی که صورت گرفته برای ساخت این دو اداره اعتبار خاصی پیش‌بینی نشده و قرار است از محل فروش زمین و قطعات در همان مکان این دو پروژه تکمیل شود؛ بنابراین با توجه اینکه قطعات ملکی با ارزشی از لحاظ مسکونی و تجاری درآنجا وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود با فروش قطعات در مزایده‌ای که در پیش داریم در مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه ساخت اداره‌ها تمکیل و جابه‌جایی انجام شود.

کاربری تجاری، اقامتی و خدماتی در زمین آموزش‌وپرورش میدان شهدا

او درباره کاربری زمین متعلق به آموزش‌وپرورش در محل میدان شهدا بعد از جابه‌جایی بیان کرد: کاربری آنجا تجاری، اقامتی و خدماتی درنظر گرفته شده است. این ملک خریدار زیادی دارد، اما باید مزایده برگزار شود و براساس آن واگذاری صورت بگیرد. اما اکنون نهاد و گروه خاصی برای واگذاری مطرح نیست.

عنوانی با بیان اینکه ما از محل مولدسازی نمی‌توانیم زمین بخریم و باید از محل مولدسازی فقط مدرسه بخریم، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌هایی که در امر مولدسازی داریم در صورت فروش زمین‌های آموزش‌وپرورش، کمبود زمین در نقاط مختلف مورد نیاز برای ساخت مدارس است که در این راستا نیاز است نهاد‌هایی مانند اداره راه و شهرسازی، شهرداری، آستان قدس و اوقاف کمک کنند تا زمین‌هایی به تملک آموزش‌وپرورش درآیند و عملیات ساخت در این زمین‌ها انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->