وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سیگار کشیدن والدین و خطر ابتلا به «ام اس» در کودکان

  • کد خبر: ۳۰۷۰۰۸
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴
سیگار کشیدن والدین و خطر ابتلا به «ام اس» در کودکان
کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به‌ام اس هستند، قرار گرفتن در معرض دود سیگار در خانواده می‌تواند این خطر را حتی در آنها بیشتر کند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک تیم هلندی به سرپرستی دکتر «رینزه فردریک نوتبوم» از مرکز پزشکی اراسموس در روتردام نتیجه گرفتند: «خطر ژنتیکی بیشتر‌ام اس با افزایش آسیب پذیری در برابر اثرات منفی سیگار کشیدن بر رشد مغز مرتبط است.»

مطالعه جدید همچنین ریشه‌های‌ام‌اس را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که حتی اگر بیشتر افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال به این بیماری خودایمنی مبتلا می‌شوند، ممکن است منشأ آن از دوران کودکی بازگردد.‌ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غلاف میلین که از اعصاب محافظت می‌کند حمله می‌کند. با گذشت زمان، این شرایط می‌تواند منجر به ناتوانی در حرکت، حفظ تعادل، توانایی‌های شناختی و سایر علائم شود.

در مطالعه جدید، محققان داده‌های یک پایگاه داده بزرگ را بررسی کردند که سلامت کودکان هلندی را ردیابی می‌کرد.

در میان سایر عوامل، داده‌هایی در مورد عوامل خطر محیطی شناخته شده برای‌ام اس، مانند عفونت با ویروس اپشتین بار، سطح ویتامین D خون، سیگار کشیدن والدین، وزن دوران کودکی و سطح فعالیت در فضای باز در سن ۵ سالگی جمع‌آوری شد.

همچنین اسکن مغز بیش از ۵۰۰۰ کودک بین ۹ تا ۱۳ سال گرفته شد که حجم مغز و ریزساختار‌های مغز را نشان می‌داد.

همچنین داده‌های ژنتیکی برای بیش از ۲۸۰۰ کودک جمع آوری شد.

این تحقیق نشان داد که آزمایش ۶۴۲ کودک برای عفونت ویروس اپشتین بار مثبت بوده و ۴۰۵ کودک در معرض سیگار کشیدن والدین قرار گرفته بودند.

یافته اصلی: بین استعداد ژنتیکی کودک به‌ام اس، قرار گرفتن در معرض سیگار کشیدن والدین و تغییرات مغزی که در اسکن‌ها مشاهده شد، رابطه وجود داشت.

تیم تحقیق گزارش داد، بچه‌هایی که ژن افزایش خطر ابتلاء به‌ام‌اس داشتند و همچنین در خانه در معرض دود سیگار قرار می‌گرفتند، معمولاً حجم مغز کمتر و حجم ماده خاکستری کمتری در مغزشان داشتند.

به گفته محققان، مسیر دقیق ترکیب ژن‌ها و قرار گرفتن در معرض دود در افزایش خطرات مغزی مشخص نیست.

با این حال، آنها این نظریه را مطرح می‌کنند که ژن‌های یک کودک ممکن است سیستم ایمنی آنها را به ویژه در برابر ویروس اپشتین بار که در سال‌های اخیر به عنوان محرک احتمالی‌ام اس مطرح شده است، آسیب پذیر کند.

دود تنباکو همچنین ممکن است التهاب و اختلال عملکرد سیستم ایمنی را تشدید کند و خطر را بیشتر کند.

نویسندگان این مطالعه نوشتند: «افزایش آسیب‌پذیری مغز در برابر اثرات سیگار کشیدن والدین ممکن است قرار گرفتن در معرض آنتی‌ژن‌های سیستم عصبی مرکزی را با سیستم ایمنی در حال رشد افزایش دهد و خطر ابتلاء به یک بیماری خودایمنی خاص مغز مانند‌ام‌اس را افزایش دهد.»

این یافته‌ها دلیل دیگری را به والدین می‌دهد تا حداقل در اطراف فرزندانشان، ترک سیگار را به‌عنوان وسیله‌ای برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند MS در نظر بگیرند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->