هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!

  • کد خبر: ۳۰۸۰۵۲
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!
عفونت‌های بیمارستانی را می‌توان یکی از عوامل مهم افزایش مرگ‌ومیر بیماران بستری در بیمارستان‌ها دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، عفونت‌های بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستان‌ها همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و با افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان موجب افزایش ابتلاء و مرگ و میر از این عفونت‌ها شده و در نتیجه هزینه‌های بیمارستانی را به شدت افزایش می‌دهد.

بیماران چنانچه بیش از سه تا پنج روز در بیمارستان بستری باشند تا حد بسیار بالایی در معرض ابتلاء به عفونت‌های بیمارستانی هستند. این نوع عفونت در بیماران با علائم مختلفی بروز می‌کند که بارزترین و معمول‌ترین علامت آن تب و لرز است و به نوعی علامتی دال بر عفونت خونی به شمار می‌رود. احتمال ابتلاء به این میکروب‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بیش از هر بخش دیگری مشاهده می‌شود به طوری که احتمال ابتلای بیمارانی که در این بخش‌ها بستری می‌شوند، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است و همین خطر مرگ و میر را بالا می‌برد.

همچنین خطر مرگ و میر ناشی از عفونت‌های بیمارستانی در بیشتر کشور‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. میزان خطرناک بودن عفونت بیمارستانی بسته به میزان عفونت و محل عفونت داشته و می‌تواند پوست، خون یا دستگاه تنفس را درگیر کند که از راه توجه به بهداشت فردی و مکانی می‌توان از آن پیشگیری کرد. البته نیز باید توجه داشت که استقرار طولانی مدت بیمار در بیمارستان نیز می‌تواند به این مسئله دامن بزند؛ لذا تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند از بستری طولانی مدت و مقاومت آنتی بیوتیک و مرگ ناشی از عفونت بیمارستانی جلوگیری نماید.

کمال بصیری رئیس مرکز اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت، درباره میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران گفت: بر اساس آمار‌های استخراج شده از سامانه‌های وزارت بهداشت، ۱.۵ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌ها، دچار عفونت بیمارستانی می‌شوند.

وی در پاسخ به اینکه مطابق شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران چند درصد تخمین زده می‌شود، افزود: عفونت بیمارستانی شاخص دیگری هم دارد، بر اساس این شاخص، فرد در صورتی که بین سه هفته تا سه ماه پس از ترخیص در بیمارستان دچار عفونت بیمارستانی شود، مورد عفونت بیمارستانی محسوب می‌شود.

بصیری ادامه داد: این شاخص در کشور ما به دقت پایش نمی‌شود، اما اگر بخواهیم بر اساس این شاخص آمار بدهیم، حدود ۵ درصد تخمین زده می‌شود.

وی گفت: میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در بسیاری کشور‌ها تا ۳۰ درصد گزارش شده است، در آمریکا و کشور‌های توسعه یافته احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی ۵ درصد گزارش شده است. سازمان جهانی بهداشت احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی را ۸ تا ۱۰ درصد تخمین زده است.

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، در واکنش به تهدیدات عفونت بیمارستانی، گفت: از سال‌های قبل در هر بیمارستان، کمیته کنترل عفونت‌های بیمارستانی وجود داشته که باید ضوابط و استاندارد‌ها کاملاً رصد و کنترل شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت، این است که بتوانیم با گسترش تجهیزات و امکانات مورد نیاز، بر کمیته‌های عفونت بیمارستانی نظارت بیشتری داشته باشیم.

تعدادی از مرگ‌هایی که در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد و یا اینکه بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان، در منزل فوت می‌کند؛ می‌تواند ناشی از عفونت‌های بیمارستانی باشد که از نگاه‌ها پنهان می‌ماند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->