به گزارش شهرآرانیوز؛ خراسانرضوی ۲۴۷۷ روستا و حدود ۴۸۶ هزار خانه روستایی دارد که بر اساس گفته خلیل منبتی، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تاکنون ۱۷۴ هزار واحد خانه روستایی مقاومسازی شده است.
او در نشست خبری که به بهانه هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی روز سهشنبه برگزار شد اظهار کرد: اولویت ما مقاومسازی خانههای بیدوام است که تقریبا چیزی حدود ۷۰ درصد مقاومسازی در خانههای بادوام و کمدوام محقق شده است. او گفت: وقتی گفته میشود یک ساختمان در مقابل زلزله مقاوم است، منظور اینکه تخریب بهحدی است که افراد امکان فرار و حفظ جان داشته باشند.
به گفته منبتی در نهضت ملی مسکن روستایی سهمیه تسهیلات مقاوم سازی که برای استان در نظر گرفته شده برای ۶۴هزار واحد است که از این تعداد تاکنون سهمیهای که تخصیص داده شده حدود ۴۳ هزار و ۷۰۰ واحد است که در سال۱۴۰۳و ۱۴۰۴ باقیمانده سهمیه ابلاغ خواهد شد.
منبتی یادآور شد: از میزان ۴۳ هزار و ۷۰۰ واحد سهمیه، ۹۵ درصد سهمیه را که چیزی حدود ۴۰ هزار و ۲۰۰ واحد است، به بانکهای عامل معرفی کردیم و از این تعداد معرفی، ۸۲درصد منجر به انعقاد قرارداد شده است و درحال حاضر ۳۴ هزار و ۵۰۰ فقره انعقاد قرارداد با بانکهای عامل را داریم و واجدان شرایط از تسهیلات ۳۵۰میلیون تومانی با بازپرداخت بیستساله و کارمزد ۵درصد بهرهمند میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون مقاوم سازی منازل روستایی در ۱۱ هزار و ۳۰۰ واحد به اتمام رسیده است، افزود: در حال حاضر نیز در ۲۹هزار واحد پیکنی و فونداسیون انجام شده که از این تعداد ۱۷ هزار و ۴۰۰ واحد آن پیشرفت فیزیکی کار به مرحله سفت کاری هم رسیده است.
به گفته او، در گذشته با زلزله کم ریشتر تخریب گسترده بود، اما اکنون با شش ریشتر ممکن است خسارت داشته باشیم، اما خسارت جانی نداریم.
او درباره مقاومسازی خانههای روستا گفت: در خانه روستایی ساختوساز باید کمهزینه برای ساکنان باشد تا امکان مقاومسازی فراهم شود. اسکلتهای پیچومهرهای که اکنون در پروژهها استفاده میشود بسیار صرفهجویی در وقت و هزینه دارد.
منبتی افزود: بیشتر سازههایی که داریم اکنون سازههای پیچومهرهای هستند مگر اینکه مردم این نوع سازه را برای واحد مسکونی نخواهند، اگرچه این نوع سازهها ۵۰درصد در هزینهها صرفهجویی دارد.
او درباره تخریب خانههای روستایی بر اثر سیل ابراز کرد: متأسفانه بیشتر خانههایی که بر اثر سیل در روستاها تخریب میشود به این دلیل است که در حریم رودخانه ساخته شدهاند.