کنفرانس خبری پزشکیان و السودانی در تهران برگزار شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) مجسمه نتانیاهو در خون غلتید ممنوعیت اشتغال و سکونت اتباع خارجی در حریم پنج‌کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر واکنش قاطع مکزیک به اظهارات ترامپ: نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد عظیمی‌راد: باید برای بعد از فیلترینگ برنامه داشته باشیم | پیام‌رسان‌های داخلی نباید تضعیف شوند طحان نظیف: اخذ عوارض از گردشگران خارجی در مشهد مغایر با موازین قانون اساسی شناخته شد | موافقت شورای نگهبان با انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی + فیلم واکنش تند علی‌اف به حواشی مراسم اخیر اردبیل و حمله به سفارت این کشور در تهران بررسی مجدد پرونده هواپیمای اوکراینی در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استیضاح همتی، شاید زمان دیگری + فیلم ورود دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به باکو (۱۹ دی ۱۴۰۳) دیدار اعضای کمیسیون عمران با رئیس‌جمهور استقبال رسمی پزشکیان از السودانی در سعدآباد تهران + فیلم (۱۹ دی ۱۴۰۳) واکنش اتحادیه اروپا به آغاز دور جدید گفت‌وگوهای ایران و تروئیکا درباره برجام آمار قربانیان زلزله تبت چین به بیش از ۱۲۶ نفر افزایش یافت (۱۹ دی ۱۴۰۳) متشنج‌شدن صحن علنی مجلس درخصوص ابلاغ قانون عفاف و حجاب (۱۹ دی ۱۴۰۳) آتش‌سوزی مهیب در جنوب کالیفرنیا| اعلام وضعیت فوق‌العاده و تخلیه ساکنان منطقه (۱۹ دی ۱۴۰۳) نخست وزیر عراق وارد تهران شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) فرمانده نیروی زمینی سپاه: در بالاترین سطح از آمادگی برای دفاع از کشور هستیم مجلس شورای اسلامی انتشار مطالب خلاف واقع علیه نامزد‌های انتخاباتی توسط رسانه‌ها را ممنوع کرد (۱۹ دی ۱۴۰۳) نخست وزیر عراق تا ساعتی دیگر وارد تهران خواهد شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی (۱۹ دی ۱۴۰۳) | حضرت آیت الله خامنه ای: ایران دوران پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکایی بود | کینه آمریکا نسبت به ایران کینه شتری است + فیلم و عکس رد ادعا‌های نادرست رئیس جمهور فرانسه در مورد جمهوری اسلامی ایران تلاش آلمان برای کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه مشاور نتانیاهو: جنگ در غزه باید هرچه زودتر متوقف شود ابراز همدردی جمهوری اسلامی ایران با قربانیان زمین‌لرزه در چین موافقت رهبر انقلاب با کمک یک میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی به حوزه سلامت رئیس سازمان انرژی اتمی: احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر دنبال می‌شود
سرخط خبرها

دستیار اجتماعی رئیس جمهور: سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت، منجر به فقر گسترده شد

  • کد خبر: ۳۰۹۰۰۴
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
دستیار اجتماعی رئیس جمهور: سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت، منجر به فقر گسترده شد
دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه تحریم فقر را از استثنا به قاعده تبدیل کرده است، گفت: نمی‌دانم کسانی که تحریم را نعمت می‌دانستند چطور باید جواب خدا را بدهند؟ سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت منجر به فقر گسترده شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی ربیعی امروز یکشنبه در نشست افق‌گشایی موضوع فقر اظهار کرد: بخشی از ناکارآمدی سیاست‌های فقرزدا در ایران ناشی از عوامل بیرونی است. زیست درازمدت در دوران تحریم هم امید زداست هم جامعه را از احساس اطمینان تهی می‌کند و در نهایت منجر به زندگی در شرایط ریسک می‌شود.

وی افزود: عدم آرامش روانی در زمان زندگی همراه با ریسک، از دلایلی است که در فقرزدایی ناکام ماندیم.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: شعار انقلاب اسلامی فقرزدایی و علت مشارکت مردم در آن نیز مقابله با همین مساله بود. با وجود اینکه رهبران ما همیشه آرزوی مقابله با فقر را داشتند، روسای دولت‌ها همیشه به دنبال حل این مشکل بودند، اما این مساله محقق نشده است.

وی ادامه داد: باید گفت این آرزو نه تنها محقق نشده بلکه افزایش یافته است و اگر بخواهیم صادقانه عدم تحقق این آرزو را دنبال کنیم، باید به نکات مهمی اشاره کرد.

ربیعی تصریح کرد: نخستین یافته من این است که کشور‌های جهان سوم مانند ایران با نابرابری بیرونی و درونی مواجه هستند. اکنون حتی در کشور‌های توسعه‌یافته‌تر نیز نابرابری وجود دارد که این در داخل نیز تاثیر می‌گذارد و نابرابری در داخل نیز منجر به شکاف داخلی می‌شود.

وی بیان‌داشت: در گذشته احساس نابرابری کمتر بود، اما اکنون افزایش یافته است. بخشی از ناآرامی‌های سیاسی و بی‌ثباتی سیاسی ناشی از فقر است.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه فقر در ذات خود نا آرامی ایجاد می‌کند، خاطرنشان‌کرد: در دوره‌های اخیر ارزش‌های بقا جای خود را به ارزش‌های ابراز وجود داده است. علل و عامل نا آرامی‌های سال ۱۴۰۱ مبتنی بر ارزش‌های بقا و ارزش‌های ابراز وجود بود. در ابتدا ابراز وجودی‌ها بیشتر در خیابان بودند و بعد از آن کسانی که دنبال ارزش‌های بقا بودند به خیابان آمدند.

وی اظهار کرد: روند توسعه در کشور بر اساس دیدگاه‌های مدرنیزاسیون (جامعه مدرن) شکل گرفته است. نخستین علتی که منجر به عدم تحقق فقرزدایی شده مساله سیاست‌های توسعه است که دستیابی به ثروت را نابرابر می‌کند. در ذات این نوع سیاست‌ها نابرابری و فقر نهفته است. هر قدر این سیاست‌ها تداوم پیدا کند ما نابرابری را خواهیم داشت و امیدی به بهبود نیست.

آفت مدیریت‌های فامیلی و آسانسوری

ربیعی با بیان اینکه یکی از علل عدم فقرزدایی را نهفته در سیاستگذاری‌ها می‌داند، تاکید کرد: مشکل اساسی ما که مرتبط با فقر است، بروکراسی آسیب‌خورده است و نظامی که اساس آن نخبه‌گرایی نیست موفق نخواهد شد.

وی اضافه‌کرد: زمانی که وزیر تعاون بودم ۱۸ دستیار با موفقیت در آزمون استخدامی کارشان را در کنار من آغاز کردند که هنوز لذت آن را در ذهن دارم. مدیریت‌های فامیلی و آسانسوری باعث می‌شود در بخش سیاستگذاری عملکرد مناسبی نداشته باشیم.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور افزود: آن زمان در وزارت تعاون ۱۷ قرارگاه از جمله رفاه داخلی و فقر ایجاد شد. بروکراسی کنونی ما نمی‌تواند سیاست رفاهی درست تولید کند، سیاستگذاری‌های ما با فقدان دانش همراه است.

وی، تعارض منافع و فساد را سومین عامل عدم تحقق فقرزدایی برشمرد و گفت: کشور‌های شبیه به ایران آنقدر مسائل جاری دارند که سیاستگذار فرصت سیاستگذاری معطوف به حل مساله را ندارد و باید با چالش‌های بسیاری مواجه شود.

ربیعی خاطرنشان‌کرد: تعارض منافع قدرت سیاستگذاری را کاهش می‌دهد و ۲ دام ایجاد می‌کند؛ نخست تعارض منافع و دیگری سیاست‌های توده‌ستایانه.

وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین عامل عدم کارآمدی سیاست‌های فقر در این نکته نفهته است که فقر گاهی به عنوان استثنا است که قابل برنامه‌ریزی است، اما وقتی قاعده شد دیگر قابل برنامه‌ریزی نیست.

دستیار اجتماعی رئیس جمهور ادامه‌داد: فقر قاعده یعنی وقتی صدک‌بندی می‌کنید و افراد به سهولت سقوط می‌کنند، سیاستگذاری سخت می‌شود.

منبع: پاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->