بازسازی جنایت دسته جمعی  در صدمتری | قتل به بهانه جلب ۶۲ درصد سالمندان اضافه وزن دارند کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است ارائه درس دوواحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان ترم اول، اجباری شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | امروز و فردا هوا سرد می‌شود واگذاری ۹۰ درصد فعالیت‌های بهزیستی به بخش غیردولتی «شیر مادر»، ضامن سلامتی نوزاد و مادر از قصاص تا زندان؛ مجازات ۲ برادر جنایتکار که راننده مسافرکش را به قتل رساندند ۳ درصد مردم به انحراف ستون فقرات مبتلا هستند قتل دختر توسط پدرش به بهانه آبرو | عذاب وجدان ندارم آیا یوتیوب برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر می‌شود؟ آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟ نوبت‌گیری سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان چگونه انجام می‌شود؟ راهکار‌های پیشنهادی کمیسیون کشاورزی مجلس برای اصلاح وضع موجود مدیریت پسماند‌ها در کشور تأکید رئیس سازمان محیط زیست بر ضرورت تصویب پیش‌نویس اصلاحیه قانون مدیریت پسماند ماجرای برداشتن عمامه روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟ + فیلم پیش‌بینی بارش برف و باران در ۱۱ استان (۱۸ دی ۱۴۰۳) باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در دوران بارداری فرصت رسیدگی به بیمار در اورژانس زیر ۶ ساعت است چه کسانی مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟ هشدار قرمز برای بازار تجهیزات پزشکی بوشهر دوباره لرزید (۱۷ دی ۱۴۰۳) مدارس اراک فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد مدارس ابتدایی شهر و استان تهران فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) هم غیرحضوری است قتل پدر توسط فرزند در خرم‌آباد (۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری دهرم در استان فارس را لرزاند (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله نسبتا شدید در جنوب استان بوشهر، فارس را هم لرزاند + تصاویر(۱۷ دی ۱۴۰۳) سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی منصوب شد خط‌کشی جاده‌های خراسان رضوی با هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی خطرات احتمالی درمان‌های غیر استاندارد| افزایش گرایش به سمت عمل‌های زیبایی دندان در نسل Z خبر خوش برای فرهنگیان فاقد مسکن (۱۷ دی ۱۴۰۳) ابهامات گروگان‌گیری رشت | چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟
سرخط خبرها

تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو

  • کد خبر: ۳۰۹۰۳۰
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: تنها ۱۰ درصد از مردم تمایل به اهدای عضو دارند؛ که این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کتایون نجفی زاده گفت: طبق آمار رسمی، سالانه بین ۵ تا ۸ هزار نفر در ایران به دلیل مرگ مغزی به وضعیت پیوند اعضا می‌رسند، از این تعداد، حداقل نیمی از افراد شرایط اهدا عضو دارند، اما تنها حدود ۱۰۰۰ نفر از این اعضای قابل اهدا بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی؛ این نابرابری عمدتاً به دلیل کمبود آگاهی عمومی و عدم شناخت کافی از مرگ مغزی در جامعه است. بسیاری از خانواده‌ها هنوز با مفهوم مرگ مغزی به‌طور کامل آشنا نیستند و در لحظه حادثه از پذیرش اهدای عضو امتناع می‌کنند.

نجفی زاده ادامه داد: در کشور‌های پیشرفته، فرهنگ‌سازی در مورد مرگ مغزی و پیوند اعضا از سنین پایین آغاز می‌شود. در آمریکا، حدود ۶۸ درصد از بزرگسالان تمایل خود را برای اهدا عضو ثبت کرده‌اند، در حالی که این آمار در ایران تنها ۱۰ درصد است.

به گفته وی؛ در سال‌های اخیر، رسانه‌ها و ارگان‌های مختلف در تلاشند تا فرهنگ‌سازی در این زمینه را گسترش دهند، اما همچنان نیاز به اطلاع‌رسانی بیشتر احساس می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های مهم، موضوع فروش کلیه است. پیوند کلیه از فرد زنده به فرد دیگر تنها در صورت تطابق بافتی انجام می‌شود و هزینه‌های آن تحت پوشش بیمه و وزارت بهداشت قرار دارد و فروش غیرقانونی کلیه‌ها به‌ویژه در مناطق خاصی از کشور مشاهده می‌شود.

آمار روزانه فوت افراد به دلیل نبود عضو اهدایی

وی افزود: بر اساس آمار، در گذشته روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل عدم دسترسی به اعضای پیوندی جان خود را از دست می‌دادند، اما این رقم اکنون به ۱۰ تا ۱۲ نفر در روز افزایش یافته است.

مدیر عامل این انجمن گفت: برای مقابله با این بحران، وزارت بهداشت اقدامات متعددی انجام داده است، از جمله ثبت تمایل افراد به اهدا عضو در کارت‌های ملی و گواهینامه‌ها، از این پس، افرادی که تمایل دارند عضو اهدا کنند، می‌توانند این موضوع را روی گواهینامه خود ثبت کنند و در صورت وقوع مرگ مغزی، اعضای آنان اهدا خواهد شد.

آگاه سازی در زمینه اهدای عضو الزامی است

به گفته نجفی زاده؛ همچنین، وزارت آموزش و پرورش در حال وارد کردن مفاهیم مرگ مغزی و اهدای عضو در کتب درسی دانش‌آموزان و دروس دانشگاهی رشته‌های پزشکی است. این اقدامات به‌منظور آگاه‌سازی نسل‌های آینده و افزایش تعداد اهداکنندگان عضو در کشور انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص اهدا اعضا به اتباع خارجی، طبق قوانین ایران، پیوند اعضا تنها به افغان‌های مقیم ایران امکان‌پذیر است. این اقدام در راستای حمایت از همسایگان و ساکنان کشور انجام می‌شود.

نجفی زاده گفت: پیوند اتباع در ایران ممنوع است و در زمانی که قانون پیوند توسط شورای عالی پیوند تعیین شد، افرادی که مقیم ایران هستند نیز می‌توانند پیوند را انجام دهند و یک فرد خارجی نمی‌تواند به ایران بیاید و پیوند را انجام دهد، بلکه فرد خارجی در ایران اگر مرگ مغزی شد می‌تواند به افراد افغانستانی مقیم در ایران عضو را اهدا کند و این امکان برای افغانستانی‌های مقیم در ایران فراهم شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->