تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو

  • کد خبر: ۳۰۹۰۳۰
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: تنها ۱۰ درصد از مردم تمایل به اهدای عضو دارند؛ که این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کتایون نجفی زاده گفت: طبق آمار رسمی، سالانه بین ۵ تا ۸ هزار نفر در ایران به دلیل مرگ مغزی به وضعیت پیوند اعضا می‌رسند، از این تعداد، حداقل نیمی از افراد شرایط اهدا عضو دارند، اما تنها حدود ۱۰۰۰ نفر از این اعضای قابل اهدا بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی؛ این نابرابری عمدتاً به دلیل کمبود آگاهی عمومی و عدم شناخت کافی از مرگ مغزی در جامعه است. بسیاری از خانواده‌ها هنوز با مفهوم مرگ مغزی به‌طور کامل آشنا نیستند و در لحظه حادثه از پذیرش اهدای عضو امتناع می‌کنند.

نجفی زاده ادامه داد: در کشور‌های پیشرفته، فرهنگ‌سازی در مورد مرگ مغزی و پیوند اعضا از سنین پایین آغاز می‌شود. در آمریکا، حدود ۶۸ درصد از بزرگسالان تمایل خود را برای اهدا عضو ثبت کرده‌اند، در حالی که این آمار در ایران تنها ۱۰ درصد است.

به گفته وی؛ در سال‌های اخیر، رسانه‌ها و ارگان‌های مختلف در تلاشند تا فرهنگ‌سازی در این زمینه را گسترش دهند، اما همچنان نیاز به اطلاع‌رسانی بیشتر احساس می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های مهم، موضوع فروش کلیه است. پیوند کلیه از فرد زنده به فرد دیگر تنها در صورت تطابق بافتی انجام می‌شود و هزینه‌های آن تحت پوشش بیمه و وزارت بهداشت قرار دارد و فروش غیرقانونی کلیه‌ها به‌ویژه در مناطق خاصی از کشور مشاهده می‌شود.

آمار روزانه فوت افراد به دلیل نبود عضو اهدایی

وی افزود: بر اساس آمار، در گذشته روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل عدم دسترسی به اعضای پیوندی جان خود را از دست می‌دادند، اما این رقم اکنون به ۱۰ تا ۱۲ نفر در روز افزایش یافته است.

مدیر عامل این انجمن گفت: برای مقابله با این بحران، وزارت بهداشت اقدامات متعددی انجام داده است، از جمله ثبت تمایل افراد به اهدا عضو در کارت‌های ملی و گواهینامه‌ها، از این پس، افرادی که تمایل دارند عضو اهدا کنند، می‌توانند این موضوع را روی گواهینامه خود ثبت کنند و در صورت وقوع مرگ مغزی، اعضای آنان اهدا خواهد شد.

آگاه سازی در زمینه اهدای عضو الزامی است

به گفته نجفی زاده؛ همچنین، وزارت آموزش و پرورش در حال وارد کردن مفاهیم مرگ مغزی و اهدای عضو در کتب درسی دانش‌آموزان و دروس دانشگاهی رشته‌های پزشکی است. این اقدامات به‌منظور آگاه‌سازی نسل‌های آینده و افزایش تعداد اهداکنندگان عضو در کشور انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص اهدا اعضا به اتباع خارجی، طبق قوانین ایران، پیوند اعضا تنها به افغان‌های مقیم ایران امکان‌پذیر است. این اقدام در راستای حمایت از همسایگان و ساکنان کشور انجام می‌شود.

نجفی زاده گفت: پیوند اتباع در ایران ممنوع است و در زمانی که قانون پیوند توسط شورای عالی پیوند تعیین شد، افرادی که مقیم ایران هستند نیز می‌توانند پیوند را انجام دهند و یک فرد خارجی نمی‌تواند به ایران بیاید و پیوند را انجام دهد، بلکه فرد خارجی در ایران اگر مرگ مغزی شد می‌تواند به افراد افغانستانی مقیم در ایران عضو را اهدا کند و این امکان برای افغانستانی‌های مقیم در ایران فراهم شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->