به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر روز یکشنبه در دومین رویداد نوآوری، تحقیق و توسعه (رویداد نت ۲) خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: اکنون بانکها موظف هستند که گزارش پرداخت تسهیلات کلان خود را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ارائه دهند و این موضوع اکنون قانون نیز شده است.
وی بیان کرد: قانون حمایتگر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بوده که در صورت اجرانشدن قانون از سوی بانکها، حبس و انفصال از خدمت نیز برای افراد متخلف پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بانکها شرکتهای دستهسوم و دستهچهارم راهاندازی کرده و از طریق همین شرکتهای صوری، به خود وام میدهند. این پول هم در مسیر سفتهبازی قرار میگیرد و در نهایت از بخش تولید حمایتی نمیشود.
وی گفت: این کمیسیون دانهبهدانه اقدامات بانکها را تعقیب میکند که آیا تسهیلاتی که به یک مجموعه دادهاند، واقعاً در راستای هدف موردنظر هزینه شده است یا خیر؟
پژمانفر ادامه داد: کشور امروز در شرایط ویژهای قرار دارد و این چرخ اقتصاد باید با شتاب و سرعت بیشتری حرکت کند، شرایط اقتضا میکند همه در کنار هم تشکیل شبکهای دهیم تا وضعیت کشور سامان یابد.
رئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه ۱۵۰ سال از ورود حوزه علم بخش تولید در این کشور میگذرد، گفت: با وجود گذشت این همه سال خروجی ورود علم به بخش تولید (کیفیت، دانش بنیان، تحقیق و توسعه) دردآور است که میتوان عامل این موضوع را در چند بخش دانست.
فیروز ابراهیمی اظهار کرد: معدود قوانینی در این کشور در حمایت از حوزه اقتصاد داریم که به راحتی از آن میگذرند، به نظر میرسد مخربترین سلاح بر روی اعصاب بخش تولید در این کشور قرار گرفته است.
وی بیان کرد: هنوز بخش صنعت از هفتهای ۴۰ تا ۵۰ ساعت قطعی برق در تابستان عبور نکرده بود که با تدبیر عدهای در فصل پاییز امسال، قطعی برق حتی گریبان واحدهای صنعتی خرد و متوسط را هم گرفت، در حالی که هوا سرد نبود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: در اردیبهشت ماه امسال در دولت قبل ماده ۳ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق کشور باعث شد که هزینههای وحشتناکی بر بخش تولید تحمیل شود، به طوری که تولیدکنندگان با قبوض برقی از ۲ تا بیش از ۱۰ برابر مواجه شدهاند که از حد تصور خارج است.
وی گفت: چهار یا پنج سال است که برق صنایع را در زمستان و تابستان قطع میکنند، اما ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب و کار را زیرپا میگذارند، در حالی که طبق این قانون تنها با مصوبه شورای تامین در قبال پرداخت خسارت به واحدهای صنعتی میتوان برق بخش تولید را قطع کرد.
ابراهیمی اظهار کرد: تا زمانی که قوانین منطبق بر استاندارد و دانش بنیان و مدیران دانش پرور و دانش محور نباشند، راه به جایی نخواهیم برد.
رئیس انجمن تحقیق و توسعه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۴۰۰ بخش تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی استان فعال است که سهم پژوهش از صنعت خراسان رضوی ۶.۵ درصد است.
علی سپهر اظهار کرد: با دستور استاندار خراسان رضوی دبیرخانه تجلیل از صنعتگران نمونه هفته پژوهش شکل گرفت و رویداد «نوت ۲» با این برنامه ادغام شد، دبیرخانه آن در اداره کل صنعت معدن و تجارت استان در قالب کارگروهی مشترک متشکل از اداره کل مزبور، انجمن تحقیق و توسعه، انجمن مدیران صنایع و برخی تشکلهای دیگر استان مستقر شده است.
وی شعار این رویداد را «مشارکت مردم در حوزه نوآوری و تحقیق و توسعه و تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه» ذکر کرد و گفت: موضوع آثار ارسالی به این رویداد بر مبنای اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار بوده که در نهایت از بین آنها ۱۶ اثر مربوط به ۱۶ واحد صنعتی به عنوان برترینهای این رویداد شناخته و معرفی میشوند.
رئیس انجمن تحقیق و توسعه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بزودی دفتر انجمن تحقیق و توسعه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در قالب انعقاد تفاهمنامهای در دانشگاه فردوسی مشهد راهاندازی خواهد شد.
منبع: ایرنا