جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۳۰۹۱۵۷
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از تلاش‌ها برای بازگشت فلورایدتراپی به پوشش ۸۰ درصدی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، فلورایدتراپی به‌عنوان یکی از راهکار‌های مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان، سال‌هاست در مدارس ایران اجرا می‌شود. با این حال، طی سال‌های اخیر به دلیل چالش‌هایی مانند همه‌گیری کرونا و انتشار اطلاعات نادرست، پوشش این برنامه کاهش یافته است. زهرا قربانی، به تشریح روند اجرای این طرح، چالش‌ها، و برنامه‌های آینده برای بازگشت به پوشش ۸۰ درصدی پرداخته است.

بررسی وضعیت فلورایدتراپی دانش‌آموزان در کشور

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درباره اجرای برنامه فلورایدتراپی و نهاد‌های مرتبط با آن گفت: «فلورایدتراپی در حال حاضر به شکل استفاده از ماده وارنیش انجام می‌شود. این ماده که به سطح دندان می‌چسبد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت اجرا می‌شود. در حقیقت، وزارت بهداشت مسئول اصلی این کار است، اما به دلیل اینکه گروه هدف دانش‌آموزان مدارس هستند، این برنامه با همکاری هر دو وزارتخانه به پیش می‌رود.» وی افزود: «برای کودکان ۳ تا ۶ سال، این برنامه سالی دو بار در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت اجرا می‌شود. برای دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ سال نیز سالی دو بار در مدارس انجام می‌گیرد.»

پوشش برنامه فلورایدتراپی در کشور

قربانی در ادامه درباره پوشش جمعیتی این برنامه اظهار داشت: برنامه فلورایدتراپی سال‌هاست که در حال اجرا است. در سال‌های ۹۳ و ۹۴، حدود ۸۰ درصد از دانش‌آموزان تحت پوشش بودند. اما متأسفانه پس از شیوع کرونا و به دلایل دیگری همچون مسائل مربوط به تأمین ماده و انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی، این پوشش کاهش یافت. با این حال، برنامه‌ریزی شده است که از سال آینده با تأمین مواد مناسب و همکاری وزارت آموزش و پرورش، پوشش جمعیتی این برنامه دوباره به بالای ۸۰ درصد برسد.

وی تأکید کرد: مشکلی از نظر تأمین بودجه و همکاری آموزش و پرورش وجود ندارد. تأمین بودجه هر ساله انجام می‌شود و در وزارت بهداشت مصوب است. همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز به‌ویژه در این دولت بسیار قوی بوده است. به عنوان نمونه، همین چهارشنبه گذشته جشن آغاز فلورایدتراپی برای دانش‌آموزان عشایری با همکاری آموزش و پرورش برگزار شد.

اجرای برنامه در مناطق محروم

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در خصوص اجرای این برنامه در مناطق محروم بیان کرد: برنامه فلورایدتراپی به تمامی ۶۲ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است تا اجرای آن با اولویت مناطق محروم و روستایی آغاز شود. این برنامه در تمامی استان‌ها به همین ترتیب آغاز شده است و مناطق عشایری نیز با همکاری نزدیک با آموزش و پرورش شناسایی و پوشش داده می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: هدف نهایی وزارت بهداشت این است که این برنامه با پوشش بالایی برای همه دانش‌آموزان کشور اجرا شود، چراکه خطر پوسیدگی دندان در میان دانش‌آموزان بسیار بالا است.

نظارت و آموزش اجرای فلورایدتراپی

قربانی در مورد نظارت بر اجرای این طرح گفت: فلورایدتراپی با استفاده از ماده وارنیش نیازی به حضور دندانپزشک ندارد. این کار می‌تواند توسط مراقبان سلامت، بهورزان و حتی داوطلبان سلامت آموزش‌دیده انجام شود. نحوه انجام آن به این صورت است که دندان‌ها خشک شده و ماده وارنیش به صورت مایع بر روی دندان‌ها اعمال می‌شود. سپس باید حداقل یک ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز شود تا ماده تأثیر خود را بگذارد.

وی افزود: اگر در حین اجرای برنامه، مشکلاتی در دندان‌های دانش‌آموزان شناسایی شود، آنها برای درمان به دندانپزشک ارجاع داده می‌شوند. این طرح همچنین شامل ارائه معاینات و شناسایی دندان‌های مشکل‌دار هر دانش‌آموز است. خانواده‌ها نیز از وضعیت دندان‌های فرزندان خود مطلع می‌شوند و می‌توانند از خدمات دولتی با تعرفه‌های پایین بهره‌مند شوند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر خدمات ترمیم دندان شماره ۶ که اولین دندان دائمی محسوب می‌شود، با هزینه‌ای بسیار کاهش‌یافته ارائه می‌شود. ما تلاش داریم با همکاری بیمه‌ها، سایر خدمات دندانپزشکی را نیز برای کودکان زیر ۱۴ سال تحت پوشش قرار دهیم تا خانواده‌ها با مشکلات کمتری در پرداخت هزینه‌های درمانی روبه‌رو شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->