قتل هولناک زن جوان به دست همسرش در بردسکن + جزئیات زلزله دهرم فارس را لرزاند (۱۸ دی ۱۴۰۳) راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان از بهمن ۱۴۰۳ جزئیات بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۸ دی ۱۴۰۳) کدام مدارس استان تهران فردا چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ همه چیز درباره ویروس جدید چینی| موردی از ابتلا به HMPV در ایران مشاهده نشده است گرامر انگلیسی را آسان بیاموزید: آموزش قواعد به زبان ساده و کاربردی درباره اخبار غم‌انگیزی که از خشک شدن تالاب انزلی به گوش می‌رسد | کسی از نیلوفر‌های انزلی خبر دارد؟ درباره سوء‌ظن که رابطه‌ها را بر هم می‌زند | ویروس بدگمانی؛ آفت رابطه نان‌های مناسب برای لاغری کدام‌اند؟ علائم هشداردهنده تومور مغزی چیست؟ حمله یک شهروند با بنزین و آتش به شهردار کرگان هرمزگان + عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) شناسایی ۳۴۰ کودک کار در مشهد در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ ۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در آستانه خودکفایی ۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در نیشابور (۱۷ دی ۱۴۰۳) مکران، پایتخت احتمالی ایران پس‌ از تهران، کجاست؟ + ویژگی‌ها و موقعیت جغرافیایی محکومیت ۳۹ میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در مشهد (۱۸ دی ۱۴۰۳) اقدامات بهزیستی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی درخصوص معتادان متجاهر | ایستگاهی برای ته‌خطی‌ها زلزله مهیب در چین | شمار کشته‌ها به ۹۵ تن رسید (۱۸ دی ۱۴۰۳) بازسازی جنایت دسته جمعی  در صدمتری | قتل به بهانه جلب ۶۲ درصد سالمندان اضافه وزن دارند کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است ارائه درس دوواحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان ترم اول، اجباری شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | امروز و فردا هوا سرد می‌شود واگذاری ۹۰ درصد فعالیت‌های بهزیستی به بخش غیردولتی «شیر مادر»، ضامن سلامتی نوزاد و مادر از قصاص تا زندان؛ مجازات ۲ برادر جنایتکار که راننده مسافرکش را به قتل رساندند ۳ درصد مردم به انحراف ستون فقرات مبتلا هستند قتل دختر توسط پدرش به بهانه آبرو | عذاب وجدان ندارم آیا یوتیوب برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر می‌شود؟ آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟
سرخط خبرها

اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود

  • کد خبر: ۳۰۹۲۶۴
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود
رئیس قوه قضاییه گفت: در سه ماه پایانی سال به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته، اما بواسطه عجز از رد مال و یا جزای نقدی، همچنان در زندان به سر می‌برند، عنایت ویژه داشته باشید و وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنید تا شرایط قانونی برای آزادی‌شان فراهم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۱۷ دی) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه پرفضیلت رجب، اظهار کرد: ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، سه ماه بسیار پرفضیلت و پربرکت هستند؛ در این سه ماه زمینه‌های مساعدی برای خودسازی و دیگرسازی وجود دارد فلذا باید نهایت استفاده را از آنها ببریم.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: مقامات و مسئولان قضایی در این سه ماه پرفضیلتِ رجب، شعبان و رمضان، بیشتر از سایر ایام در خدمات‌رسانی مطلوب به مردم و تکریم ارباب‌رجوع و تسریع و تدقیق در رسیدگی به امور قضایی مردم، کوشا و ساعی باشند؛ همچنین هماهنگی‌ها و همکاری‌های بیشتر و گسترده‌تری با بخش‌ها و نهاد‌های فرهنگی و دینی از جمله شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، رسانه ملی و ... برای تبیین موضوعات قضایی و حقوقی، آگاهی‌بخشی به مردم، پیشگیری از وقوع جرم و توسعه فرهنگ صلح و سازش انجام گیرد.

رئیس دستگاه قضا گفت: در این سه ماه پرفضیلتِ رجب، شعبان و رمضان باید اقدامات و تلاش‌های ما برای اصلاح مجرمین و بازاجتماعی کردن زندانیان بیشتر شود، در این راستا، تدابیر و تمهیدات لازم از ناحیه سازمان زندان‌ها و سایر بخش‌های ذیربط برای تعامل هرچه بیشتر با روحانیون و طلاب جهت حضور پررنگ‌تر آنها در زندان‌ها و کمک به فرآیند اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین، اتخاذ شود. همچنین در این سه ماه تسهیلات بیشتری برای خانواده زندانیان از جهات گوناگون فراهم شود؛ ازجمله در تسهیل ملاقات‌های حضوری آنها و سایر کمک‌ها و مساعدت‌هایی که به آنها می‌شود، در این سه ماه، عنایت و توجه بیشتری صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در این سه ماه پرفضیلت رجب، شعبان و رمضان لازم است که بر حجم کار شورا‌های حل اختلاف، دادگستری‌ها، سازمان زندان‌ها، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سایر بخش‌های ذیربط در قوه قضاییه از حیث کمک به توسعه فرهنگ صلح و سازش، کسب رضایت اولیای‌دم و صاحبان حق برای گذشت و بخششِ افراد محکوم، افزوده گردد.

انجام سریع و دقیق کارِ مردمِ مراجعه‌کننده به مراجع و مراکز قضایی، یک ضرورت بسیار مهم است

قاضی‌القضات اظهار داشت: با عنایت به اینکه حدود ۷۰ روز تا پایان سال باقی است و همچنین با عنایت به تعطیلی‌هایی که وجود داشته است، لازم است بخش‌های مختلف قضایی، در هرچه سریع‌تر و دقیق‌تر انجام دادن امورات مردمِ مراجعه‌کننده به مراجع قضایی اهتمام داشته باشند و به هیچ عنوان، کار امروز را به فردا و کار امسال را به سال آتی موکول نکنند؛ انجام سریع و دقیق کارِ مردمِ مراجعه‌کننده به مراجع و مراکز قضایی، یک ضرورت بسیار مهم است.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: با عنایت به اعیاد و مناسبت‌های پیش‌رو و عفو‌ها و ارفاقاتی که شامل حال زندانیان و محکومان واجدشرایط می‌شود، یادآوری چند نکته به آنها و خانواده‌های‌شان ضروری است؛ نخست آنکه، این زندانیان و محکومین چنانچه دارای شاکی خصوصی هستند و یا باید جبران خسارتی را در حق فرد یا دستگاهی انجام دهند، به سرعت به انجام این امر اهتمام به خرج دهند تا بتوانند در صورت دارا بودن سایر شرایط، از عفو‌ها و ارفاقات پیش‌رو بهره‌مند شوند؛ دوم آنکه، زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند و یا آزاد می‌شوند، نهایت تلاش خود را به خرج دهند که دیگر مرتکب جرم و خطا نشوند، چرا که در آنصورت، بهره‌مندی مجدد آنها از ارفاقات قانونی، سخت خواهد بود؛ سوم آنکه، زندانیانِ به مرخصی اعزام‌شده، در مدت مرخصی با خانواده خود و سایر افراد جامعه رفتار مناسب و پسندیده‌ای داشته باشند تا اصلاح و بازاجتماعی شدن آنها نمود و ظهور داشته باشد و شرایط برای بهره‌مندی بیشتر آنها از ارفاقات قانونی فراهم شود.

رئیس قوه قضاییه افزود: ذکر این نکته نیز ضروری است که زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند، باید در مهلت مقرر، خود را به زندان معرفی کنند و بازگردند؛ چرا که غیبت خوردن آنها و یا احضار و جلب آنها سبب می‌شود که نتوانند از ارفاقات قانونیِ بیشتر، بهره‌مند شوند؛ نکته دیگر آن است که چنانچه زندانیان در کشف بیشتر جرم ارتکابی به بخش‌های مسئول یاری رسانند، زمینه برای بهره‌مندی آنها از ارفاقات قانونی، موسّع خواهد بود. این نکته نیز مبرهن است که مشارکت زندانیان در برنامه‌های آموزشی و تربیتی تدارک دیده شده در زندان از جمله آشنایی و اُنس آنها با قرآن کریم، بیانگر حرکت آنها در مسیر خودسازی و اصلاح و نتیجتاً امکان بیشتر برای بهره‌مندی‌شان از ارفاقات قانونی است.

رئیس دستگاه قضا گفت: برخی از محکومین مالی که در زندان به سر می‌برند، فاقد سابقه می‌باشند و اصطلاحاً کلاهبردار حرفه‌ای نیستند، بلکه بواسطه عجز و عدم استطاعت، نتوانسته‌اند بدهی و دِین خود را پرداخت کنند؛ در اینجا از طلبکاران آنها درخواست داریم که همکاری‌ها و مساعدت‌های لازم را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است و در توانایی‌شان می‌باشد، گذشت و بخشش داشته باشند تا شرایط برای ما نیز جهت بهره‌مند کردن این زندانیان از ارفاقات قانونی فراهم باشد.

وی تصریح کرد: مسئولان ذی‌ربط از جمله دادستان‌ها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان، به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته، اما بواسطه عجز از رد مال و یا جزای نقدی، همچنان در زندان به سر می‌برند، عنایت ویژه داشته باشند و وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنند تا شرایط قانونی برای آزادی‌شان فراهم شود؛ اخیراً پرونده فردی را بررسی کردم که بواسطه کلاهبرداری، ۷ سال محکومیت دریافت کرده بود و اکنون ۱۰ سال بود که بواسطه عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر می‌برد؛ من در این موردِ بخصوص دستورات لازم را جهت قرار گرفتن نام او در فهرست عفو صادر کردم؛ مسئولان قضایی ذیربط نیز چنانچه با این قبیل موارد برخورد کردند، مراتب و تمهیدات لازم را برای ایجاد شرایط قانونی جهت آزادی این قبیل زندانیان فراهم آورند.

حتی یک نفر نیز که شرایط عفو و آزادی را دارد در زندان نماند

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تمایل و خواست ما آن است که حتی یک نفر نیز که شرایط عفو و آزادی را دارد در زندان نماند و هر چه زودتر مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط فراهم شود.

شایان ذکر است، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخشی از سخنانش در نشست امروز، با گرامیداشت یاد و خاطره قیام ۱۹ دی سال ۵۶ مردم قم که مبدأ تحولاتی در تاریخ انقلاب اسلامی بود، گفت: مردم متدیّن و غیرتمند قم در ۱۹ دی سال ۵۶ با بصیرت و استقامتی که داشتند در برابر توهین صورت گرفته به ساحت مقدس حضرت امام (ره) و علما از ناحیه ایادی طاغوت، به پا خواستند و تظاهرات باشکوهی را در حمایت از حضرت امام (ره) و روحانیت ترتیب دادند که این امر مبدأ تحولاتی در تاریخ انقلاب اسلامی بود. امروز هم مردم ما همان تدیّن، استقامت و غیرتمندی را نسبت به ارزش‌های خود دارند و با اتحاد و انسجام و تبعیت از ولی‌ّامر بر مشکلات و توطئه‌های دشمن کینه‌توزِ ضربه‌خورده، فائق خواهند آمد.

در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، به غیر از بحث و بررسی مسائل حقوقی قضایی روز جامعه، اعضاء به تبادل نظر کارشناسی درباره نحوه و چگونگی تعیین نرخ دیه در موارد مربوط به شکستگی ستون فقرات و مهره‌های کمر پرداختند و فتاوای مراجع تقلید و نظرات پزشکی قانونی کشور در این زمینه را مورد بررسی قرار دادند.

همچنین کاظم غریب‌آبادی - سرپرست معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر- به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته طی سه ماهه دوم سال جاری (تابستان ۱۴۰۳) در حوزه‌های مرتبط با حقوق شهروندی پرداخت و گفت: در تابستان سال جاری شاهد اخذ رضایت از اولیای دم و عدم اجرای مجازات قصاص برای ۱۶۳ نفر از محکومان به قصاص در سراسر کشور بودیم که پرونده‌های ۱۰۰ نفر از آنان در نتیجه تلاش‌های شعب شورا‌های حل اختلاف، ختم به صلح و سازش شد.

وی افزود: در همین مدت و با کمک ستاد دیه و خیرین، ۳۳۷۷ زندانی جرایم غیرعمد از زندان‌های سراسر کشور آزاد شدند.

غریب‌آبادی با بیان اینکه در تابستان سال جاری، ۲۰ هزار و ۶۱۹ زندانی در سراسر کشور با استفاده از ارفاقات قانونی و تسهیلات قضایی از زندان آزاد شدند، اظهارکرد: در جریان عفوی که به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص) صورت گرفت، با عفو و آزادی همچنین تخفیف مجازات ۲۸۸۹ نفر از محکومان موافقت شد.

سرپرست معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در سه ماهه دوم ۱۴۰۳، شاهد صدور ۴۸ هزار و ۴۳۳ مورد مجازات جایگزین حبس توسط قضات سراسر کشور بودیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->