ثبت ۲۲ هزار قلم شی تاریخی خراسان رضوی در سامانه جام افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال ۱۴۰۴ هشدار مدیر کل دارو درباره مسئولان فنی غیرحضوری در شرکت‌های دارویی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۶۹ ساله در مراکز بهداشتی  آزادی ۲۴ زندانی از زندان مرکزی مشهد به مناسبت دهه بصیرت و مقاومت بازسازی صحنه جنایت جوانی که در نزاع خیابانی، فردی را کشت | جشن تولدی که به خون نشست وزیر علوم: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است فیش حقوقی دی‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + لینک سایت انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از فردا دارو بی‌سروصدا گران شد مینو محرز در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: مردم نگران نباشند، ویروس چینی تبدیل به پاندمی نخواهد شد آیا ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟ کاهش خطر بیماری‌های قلبی با روشی ساده آیا رقم عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی افزایش می‌یابد؟ علل و علائم ناباروری چیست؟ هزینه‌های میلیونی آلودگی هوا بر دوش بیماران ریوی قتل هولناک زن جوان به دست همسرش در بردسکن + جزئیات زلزله دهرم فارس را لرزاند (۱۸ دی ۱۴۰۳) راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان از بهمن ۱۴۰۳ جزئیات بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۸ دی ۱۴۰۳) کدام مدارس استان تهران فردا چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ همه چیز درباره ویروس جدید چینی| موردی از ابتلا به HMPV در ایران مشاهده نشده است
سرخط خبرها

آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟

  • کد خبر: ۳۰۹۳۸۹
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟
دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره شیوع متاپنوموویروس در کشور چین و وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آمیتیس رمضانی» گفت: آنچه که در کشور چین پیش آمده، موجب به وجود آمدن یک پیک از عفونت‌ها با علائم تنفسی شدید شده است که به‌خصوص کودکان و افراد سالمند درگیر آن شدند، اما لازم به ذکر است که هیچ جای نگرانی نیست. علت افزایش موارد ابتلا که در چین شناسایی شده مربوط به چند عامل از جمله مایکوپلاسما پنومونی، متاپنوموویروس، آنفلوآنزا و سویه‌های جدید کرونا است. 

وی ادامه داد:، اما از میان عواملی که نام بردم به نظر می‌رسد آنچه که در حال حاضر در کشور چین بیشتر غالب است، متاپنوموویروس علت اصلی افزایش موارد ابتلا باشد. 

رمضانی درباره علائم متاپنوموویروس گفت: این ویروس جزو ویروس سرما خوردگی است. علائمش عفونت‌های تنفسی فوقانی است، یعنی زیاد درگیری ریه ایجاد نمی‌کند و شامل آبریزش بینی، تب خفیف و سرفه است. به طور کلی علائم این ویروس بیشتر به سرماخوردگی شبیه است تا آنفلوآنزا، چرا که آنفلوآنزا علائم آن شدید‌تر از این موارد است. در موارد نادر این ویروس می‌تواند برونشیت ایجاد کند، یعنی مجاری هوایی را درگیر کند. ذات‌الریه نیز بیشتر در بچه‌ها و افراد سالمند اتفاق می‌افتد، ولی در افراد بالغ و جوان چندان مشکلی ایجاد نمی‌کند. 

او تصریح کرد: شکل‌های شدید عفونت‌های ناشی از متاپنوموویروس را می‌توانیم در کودکان مشاهده کنیم. اکنون در کشورچین نیز وضعیت به این شکل است، چرا که کودکان قبلا در تماس با این ویروس نبودند و همچنین از زمان همه گیری کرونا ایمنی جمعی نسبت به عفونت‌های تنفسی کاهش یافته است، به خصوص که در آن زمان کشور چین قرنطینه‌های شدید داشت و طبیعتاً ایمنی جمعی پایین‌تر است. 

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره راه انتقال متاپنوموویروس گفت: راه انتقال آن از طریق تماس مستقیم با بیمار و تماس با سطوح آلوده است. در کل این ویروس جزو ویروس‌هایی است که همیشه وجود داشته و در فصل زمستان افزایش می‌یابد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا متاپنوموویروس درکشور شناسایی شده است؟ افزود: در کشور ما اکنون چنین موردی وجود ندارد، آنچه که اکنون در کشور ما با آن مواجه هستیم افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا است. این موضوعی است که هرساله در این بازه زمانی پیش می‌آید، یعنی از آخر آذرماه تا اوایل دی‌ماه پیک آنفلوآنزا وجود دارد که سال‌هاست ادامه دارد. درواقع رتبه اول موارد ابتلا مربوط به آنفلوآنزا نوع A است، رتبه دوم مربوط به سرماخوردگی‌ها و رینو ویروس‌هاست و بعد از آن به کرونا می‌رسیم. 

رمضانی خاطر نشان کرد: از زمان کرونا، الگوی عفونت‌های تنفسی کمی تغییر کرده بود. اما از زمانی که قرنطینه‌ها، ایزوله‌ها و استفاده از ماسک و ضدعفونی کننده‌ها کنار گذاشته شد، عملا به همان الگویی که قبل از کرونا داشتیم بازگشتیم. به‌طوری که اکنون در پیک آنفلوآنزا هستیم و ممکن است امسال این پیک کمی بیشتر طول بکشد. اما انتظار می‌رود که طی ده روز تا دو هفته دیگر این پیک را پشت سر بگذرانیم و به تدریج موارد آنفلوآنزا کاهش پیدا کند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->