تعامل شهرداری مشهد و معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی به نفع مردم توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد سرویس دهی رایگان اتوبوسرانی مشهد در مسیر‌های منتهی به آرامستان بهشت رضا (ع) در روز پدر (۲۵ دی ۱۴۰۳) تخفیف پرداخت نقدی عوارض به مناسبت اعیاد رجب، شعبان و دهه فجر ۱۴۰۳ در مشهد خدمت به مشهدالرضا (ع)، خدمت به مردم ایران است رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، نشان ملی است معاون زیارت استانداری خراسان رضوی: شعاع نشان مشهدالرضا (ع) باید جهانی شود فروش مواد خوراکی تاریخ‌گذشته، یک فروشگاه لوازم قنادی در مشهد را به پلمب کشاند (۲۰ دی ۱۴۰۳) چله‌هایی که شاه را سرنگون کرد نواییان: گستره منتخبان نشان مشهد الرضا (ع) باید وسیع‌تر شود گام‌هایی برای تجدید‌حیات بافت فرسوده محله وکیل‌آباد مشهد شهردار مشهد مقدس: همه باید تلاش کنیم تا پرچم ورزش مشهد را بالا ببریم | قطعاً با حمایت استاندار خراسان رضوی، روز‌های ورزشی خوبی را در پیش خواهیم داشت افزایش دوره ششم شورا منوط به تصمیم‌گیری مجلس در هفته آینده هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است | ثبت هفتادویکمین روز ناسالم در مشهد (۲۰ دی ۱۴۰۳) مدیرکل امور مجامع و حسابرسی داخلی شهرداری مشهد منصوب شد گام‌های رویداد نشان مشهدالرضا (ع) به سوی الگوسازی ملی و بین‌المللی موحدی در نطق پیش از دستور صحن شورای شهر مشهد مطرح کرد: امروز مشهد و خراسان رضوی نیازمند تحول اساسی است تاکید رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بر به پایان رساندن پروژه های شهری مشروح مصوبات یکصد و سی‌وچهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس کشف ۶۳۱ تن شکر قاچاق به ارزش ۴۴۰ میلیارد ریال در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان خراسان رضوی
سرخط خبرها

توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد

  • کد خبر: ۳۱۰۱۳۹
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نام‌گذاری جدید تنها برای یک معبر فاقد نام در محدوده بازار رضا(ع) انجام شده و هیچ آسیبی به هویت تاریخی محله عیدگاه وارد نشده است.

حجت‌الاسلام حسن منصوریان در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، ضمن تکذیب موضوع تغییرنام عیدگاه مشهد اظهار کرد: برخی از دوستان توجه کافی به ابعاد مصوبه نام‌گذاری نداشتند و این باعث تشویش اذهان عمومی شد و برخی از فعالان اجتماعی و کارشناسان حوزه مشهدپژوهی و تاریخ مشهد دچار برداشت اشتباه شدند.

وی افزود: این برداشت نادرست ناشی از داده‌های غیرواقعی بود؛ لذا در این زمینه دقت شود که مصوبه تغییر نام و نام‌گذاری، به‌صراحت بیان می‌کند که ضلع شمالی بازار رضا(ع)، به نام مرحوم «آیت‌الله مروج تربتی» نام‌گذاری می‌شود.

وی ادامه داد: ضلع جنوبی این بازار نیز به همین شکل یک پیاده‌راه است که قبلاً به نام «شیخ طوسی» نام‌گذاری شده و تابلوی آن نیز موجود است. اما ضلع شمالی بازار به دلیل نداشتن نام‌، برای کسبه، هتل‌ها، مهمان‌پذیر‌ها و مسافران، مشکل ایجاد کرده بود؛ چراکه آن‌ها تنها به دلیل معروف‌بودن ضلع شمالی می‌توانستند آدرس بدهند و تابلویی وجود نداشت. بنابراین، نام‌گذاری انجام شد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشت.

منصوریان خاطرنشان کرد: در کارگروه نام‌گذاری، کارشناسان تاریخ هویت مشهدالرضا(ص)، نمایندگان ارشاد، بنیاد شهید و سایر دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند و پس از بررسی‌های لازم، نام‌گذاری انجام شد. اما برخی از دوستان این نام‌گذاری را به معنای تغییرنام عیدگاه تلقی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: عیدگاه یک محله قدیمی در مشهد مقدس است که جغرافیای آن از حرم مطهر رضوی تا فلکه بیت‌المقدس، شهدای حج، عباس‌قلی‌خان و حتی تا پنجراه ادامه دارد. اگر در نقشه‌های گوگل جست‌و‌جو کنید، همین محدوده را نشان می‌دهد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد اشاره داشت: عیدگاه از ابتدا یک محله است و یک معبر نیز به نام عیدگاه وجود دارد که از حرم مطهر شروع می‌شود و تا نزدیکی ضلع شمالی بازار امام‌رضا(ع) و شهدای حج ادامه دارد. این معبر بسیار طولانی‌تر است و فرعیات متعددی نیز دارد که هیچ ارتباطی با معبر ضلع شمالی بازار ندارد. حتی برخی از فرعیات خیابان عیدگاه به ضلع شمالی بازارچه امام‌رضا(ع) می‌رسد.

وی با اشاره به تکذیب تغییرنام عیدگاه، گفت: در واقع چنین اتفاقی نیفتاده است؛ چراکه نام‌گذاری انجام‌شده تنها برای یک معبر بی‌نام بوده و هیچ تابلویی از عیدگاه تغییر نکرده است؛ بلکه تابلو‌های آدرس‌دهی عیدگاه که فرسوده شده بودند، بازسازی و نو شده‌اند.

منصوریان با بیان اینکه این اقدام در راستای حفظ تاریخ و هویت محله انجام شده و سابقه‌دار نیز هست، گفت: برخی افراد احتمالاً به‌خاطر برداشت ناصحیح، مصوبات نام‌گذاری را اقدامی برای تخریب هویت تاریخی شهر تصور می‌کنند. شورای شهر مشهد هیچ‌گاه در پی ازبین‌بردن هویت تاریخی شهر نبوده بلکه همواره در حال احیای این هویت بوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد ابراز کرد: در کمیته بنا‌های تاریخی، مصوبات متعددی در این زمینه وجود دارد و در دوره‌های اخیر بیش از گذشته به احیای بافت‌های تاریخی اهتمام داشته‌ایم.

وی گفت: درمورد نام‌گذاری‌ها نیز اگر معبری به یک معبر عریض‌تر برسد یا در آدرس‌دهی مشکل ایجاد کند، می‌تواند نام جدیدی داشته باشد؛ به عنوان مثال، قسمتی از انتهای معبر تپل‌محله که به معبر عریض‌تری ختم می‌شد، نام جدیدی دریافت کرد. این نام‌گذاری جدید هیچ مشکلی برای هویت محله ایجاد نکرده است. اما متأسفانه برخی دوستان نسبت به تخریب اماکن تاریخی و نابودی محله‌ها سکوت کرده‌اند و کنشگری لازم را ندارند.

منصوریان اضافه کرد: این موضوع، یعنی سکوت در برابر تخریب اماکن، ممکن است به دلیل هزینه‌بربودن یا عدم تخصص کافی در حوزه شهرسازی باشد. اما درمورد نام‌گذاری‌ها، افرادی وارد می‌شوند و افکار عمومی را تحریک می‌کنند، در حالی که بسیاری از مسما‌های تاریخی در ادوار گذشته نابود شده‌اند و دیگر وجود ندارند.

وی گفت: من تاسف می‌خورم که برخی افراد به جای جبران واقعی این نابودی‌ها، با نشر اکاذیب و دروغ‌پراکنی سعی در جبران سکوت خود دارند. این کار نه تنها صحیح نیست، بلکه ممکن است تبعات حقوقی نیز برای آنها داشته باشد.

وی شورای ششم را «شورای هویت و تاریخ» خواند و اذعان کرد: این شورا تاریخ مشهد را به‌خوبی می‌داند، سوابق محلات را می‌شناسد و برای احیای آن‌ها تلاش می‌کند. هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی، شورای شهر نسبت به تخریب هویت تاریخی شهر اقدام نکرده و نخواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->