وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علائم و راه درمان ویروس hmpv از زبان متخصصان

  • کد خبر: ۳۱۰۲۰۰
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
علائم و راه درمان ویروس hmpv از زبان متخصصان
متخصصان ویژگی‌های hmpv را تشریح کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، قباد مرادی سرپرست مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که ویروس hmpv چیست و چه افرادی را به خطر می‌اندازد، گفت: ویروس hmpv ویروس جدیدی نیست و اکثراً خردسالان زیر پنج سال و افراد بالای ۶۵ سال به آن دچار می‌شوند. ما در کشور سیستمی داریم که ویروس را رصد، ابزار رصد و تشخیص ویروس را داریم.

وی افزود: این ویروس برای کشور چین نیست و چین چنین ویروسی را گزارش نکرده است، همچنین ویروس hmpv یک بیماری جدید در کشور ما نیست. این ویروس بر اساس یافته‌ها در حال حاضر ویروس در گردش نیست.

کیهان آزادمنش مدیر گروه تحقیقات ویروس‌شناسی انستیتو پاستور در ادامه پرسش معرفی ویروس hmpv به مردم، گفت: به طور معمول این ویروس مشکل تنفسی فوقانی ایجاد می‌کند، اما اگر فردی دچار بیماری زمینه باشد کمی عفونت در بدن او با شدت بیشتری پدیدار خواهد شد. بین این ویروس و ویروس کوید ۱۹ خیلی تفاوت وجود دارد.

وی افزود: بعد از کوید ۱۹ بین سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ تمام بیماری‌های تنفسی ما روند کاهشی داشته است و همچنین در سال ۱۴۰۱، ۲ درصد افراد که کوید منفی داشته‌اند، به ویروس hmpv مبتلا شده بوده‌اند.

مهدی تقدسی مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی در ادامه پاسخ به پرسش ویروس hmpv چیست، مطرح کرد: موضوعی که سازمان بهداشت جهانی حدود چهار روز پیش در چین از این نوع ویروس گفت نشان دهنده این است که از سال ۲۰۰۱، hmpv بوده و بشر از آن شناخت داشته است؛ بنابراین ویروس نوظهور نیست. همچنین این ویروس ویژگی مرگ‌بار نداشته و از سمت سازمان بهداشت اعلامیه‌ای وجود ندارد.

علائم ویروس hmpv

سرپرست مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که ویروس hmpv چه علائمی دارد، اظهار داشت: علائم اغلب بیماری عفونت‌های تنفسی شبیه یکدیگر است، تب، آب‌ریزش بینی، سرفه، گاهی در بعضی افراد پنج درصد از سیستم تنفسی تحتانی را نیز درگیر می‌کند، اما اغلب علائم آن شبیه سرماخوردگی و آنفولانزا است.

مرادی اذعان کرد: این عفونت‌ها یک هفته دوران نقاهت دارند و درمان آن مانند بیماری سرماخوردگی است. همچنین در بخش دولتی آزمایشگاهی تحت عنوان دیده‌ور وجود دارد که به درخواست پزشک آزمایش تشخیص ویروس، انجام خواهد شد.

در ادامه پاسخ به این پرسش مدیر گروه تحقیقات ویروس‌شناسی انستیتو پاستور تصریح کرد: با توجه به نمونه‌های این چند وقت اخیر که از چند استان مشکوک برای ما ارسال شد در بررسی‌های ما هیچ گونه نتیجه‌ای از وجود ویروس hmpv وجود ندارد.

آزادمنش اظهار داشت: اولین بار کیت‌های تشخیصی در سال ۱۳۹۵ در کشور ساخته و برای کرونا نیز از آنها استفاده شده است.

مراقب در برابر ویروس hmpv

مرادی در پاسخ به این سوال که چگونه باید از خود در برابر این ویروس مراقبت کنیم، گفت: بسیاری از عفونت‌های تنفسی علائم خفیفی دارند و باید دوران نقاهت خود را طی کنند، همچنین با مراقبت این دوره طی شده و عفونت از بدن خارج خواهد شد، اما اگر علائم شدیدتری مانند تب شدید، بی قراری مشاهده شود افراد باید به پزشک مراجعه کنند.

تقدسی مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی در ادامه پاسخ به این پرسش گفت: افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند و ممکن است به صورت ژنتیکی این نقص سیستم ایمنی را داشته باشند باید سعی کنند در مکان‌های شلوغ حضور پیدا نکرده و اگر مجبور به حضور شدند حتماً مراقبت‌های زمان کوید را رعایت کنند.

وی ادامه داد: همچنین کسانی که عمل‌های جراحی مانند پیوند کبد انجام داده‌اند و یا کودکان زیر پنج سال هستند نباید در مکان‌های عمومی حضور پیدا کنند. توصیه ما این است که کسانی که علائم دارند حال سالمندان را رعایت کنند، زیرا سالمندان بیشتر درگیر این ویروس خواهند شد.

پیشگیری برای مبتلا نشدن به ویروس hmpv

مرادی در پاسخ به اینکه چگونه از ابتلاء به این بیماری جلوگیری کنیم، بیان کرد: عفونت‌های تنفسی در فصل زمستان به راحتی شیوع پیدا می‌کنند و یک شرایط ایده آلی را دارند، امروزه در بسیاری از کشور‌ها آنفولانزا وجود دارد و این کشور‌ها نیز با آنفلوانزا درگیر هستند، عمان ۴۵ درصد مثبت بوده است.

وی افزود: در بعضی کشور‌ها آنفولانزای نوع B شایع است و در استرالیا ۷ درصد عفونت تنفسی آن ویروس hmpv بوده که شایع است. در افراد بالای ۶۵ سال، افراد باردار، کادر پزشکی و درمان و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی باید به طور حتمی واکسیناسیون شوند و اگر واکسن در دسترس بود همه افراد باید تزریق کنند. اگر کسی واکسن بزند و به آنفولانزا مبتلا شود، بیماری شدت نخواهد یافت.

استفاده خودسرانه از آنتی‌بیوتیک‌ها

آزادمنش در پاسخ به پرسش اینکه آنتی‌بیوتیک به صورت خودسرانه روی افراد جواب می‌دهد یا خیر گفت: آنتی‌بیوتیک به دلیل افزایش در برابر میکروب‌ها استفاده آن توصیه نمی‌شود. بیماری‌های ویروسی آنقدر عجیب و غریب نیستند و دوره بگذرد کافی است.

طب ایرانی درمان ویروس hmpv را ندارد

تقدسی در مورد دم‌نوش و گیاهان دارویی گفت: هر درمانی برای تثبیت نیاز به تحقیق دارد. درباره ویروس‌های دیگر و ویروس hmpv که درمان ثابتی ندارند توصیه می‌شود که افراد از طب ایرانی استفاده نکنند.

مرادی در مورد وضعیت کشور نسبت به سال‌های گذشته اظهار داشت: ما یک‌سری سیستم‌هایی برای رصد عفونت‌های تنفسی داریم و تقریباً در اواخر آبان متوجه شدیم موارد آنفولانزای ما رو به افزایش است. به طور دائم این عفونت‌ها رصد می‌شوند. وزارت بهداشت تمام تلاش را برای سلامت مردم خواهد کرد.

توصیه در مورد ویروس hmpv

مرادی گفت: دو الی سه سال بعد از کرونا کمی مواد دارویی آنفولانزا رو به کاهش رفت. در تمام کشور‌ها امسال آمار آنفولانزا بالا رفته است.

آزادمنش بیان کرد: بیماری ویروسی را نمی‌توان کنترل کرد، اما زیاد از حد نیز نباید به آن توجه داشت.

تقدسی خاطر نشان کرد: در ایران مراکز وزارت بهداشت از نظر پایش، پیگیری و درمان قدرتمند هستند و از این جهت به سیستم بهداشتی ما اعتماد صددرصد کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->