برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه که سند تحول بنیادین بهدنبال تحقق آن است، نیازمند تدوین و طراحی برنامههای عملیاتی در سطح مدرسه هستیم. ما در آموزشوپرورش معتقدیم فقط از طریق مدرسه میتوان جامعهای روبهپیشرفت و تعالی ایجاد کرد؛ بنابراین دراینراستا طرحها و برنامههای خود را با تأکید بر مدرسه و کلاس درس برنامهریزی و اجرا میکنیم.
آموزشوپرورش خراسان رضوی با تکیه بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)، سیاستهای دولت چهاردهم، اسناد بالادستی خود ازجمله سند تحول بنیادین و همچنین سیاستهای وزیر آموزشوپرورش با اجرای طرح «وفاق» بهدنبال ارتقای شاخصهای آموزشی، پرورشی و ورزشی در مدارس است.
این برنامه عملیاتی که با عنوان ابتکاری «مدرسه وفاق» نامگذاری شده است، با همفکری نخبگان و صاحبنظران حوزه تعلیموتربیت در قالب هشت هدف کلی تبیین شده و برای پیادهسازی بهتر آن در بازههای زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت به تدوین درآمد. همانطورکه از عنوان این طرح مشخص است، پیادهسازی این طرح به شکل کامل نیازمند همکاری در سطوح مختلف ستاد و صف و همچنین همراهی نخبگان و فرهیختگان و دلسوزان نظام تعلیم و تربیت است.
عنوان اختصاصی «مدرسه وفاق» شامل سرفصلهای مراقبت دربرابر آسیبهای اجتماعی و پاسخگویی به شبهات دانشآموزان، دستیابی دانشآموزان به شایستگیهای اساسی و مهارتهای زندگی، رشد و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان، ساختوساز مدارس و مولدسازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در کیفیتبخشی به مباحث آموزشی و پرورشی، والدین مشارکتکننده و مؤثر، فرصتهای برابر آموزشی، اقامه نماز و قدر و منزلت فرهنگیان میشود.
یکی از اهداف طرح وفاق، تأمین عدالت و نصیب آموزشی و پرورشی برای دانشآموزان است که برای رسیدن به این هدف تلاش خواهیم کرد با همسانسازی مهارت و توانمندی معلمان مناطق مختلف استان و توزیع عادلانه امکانات و سرانهها و نیز برابری سرانه فضاهای آموزشی با توجه خاص به مناطق محروم و کمترتوسعهیافته و توجه به دانشآموزان بازماندهازتحصیل درصدد تحقق این هدف باشیم.
دراینراستا توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی را با رویکرد مشارکت مردم و حمایت رئیسجمهور محترم در دستورکار قرار دادیم تا در گام اول با حذف مدارس سنگی و کلاسهای کانکسی و جایگزینکردن مدارسی در شأن دانشآموزان عزیز این معضل را حل کنیم و در گام بعد به سراغ مدارس ناایمن خواهیم رفت. ازجمله دیگراهداف این طرح میتوان به اهتمام به ترویج فرهنگ اقامه نماز در مدارس، کشف و شناسایی استعدادهای دانشآموزان، اعتلای جایگاه و منزلت اجتماعی فرهنگیان، ایجاد منابع مالی پایدار برای توسعه فعالیتهای آموزشی و پرورشی و کیفیتبخشی به مباحث آموزشی و پرورشی با محوریت سند تحول بنیادین اشاره کرد.
ما در اداره کل آموزشوپرورش خراسان رضوی در افق پنجساله پیشروی خود بنا داریم نظام تعلیم و تربیت استان را به محیطی پیشرو برای رشد و تعالی کودکان و نوجوانان و دانشآموزان تبدیل کنیم. آموزشوپرورش استان خراسان رضوی با تعداد حدود ۸۰هزار همکار فرهنگی و یکمیلیونو ۵۵۰ هزار دانش آموز، یکی از پرمخاطبترین سازمانهای سطح استان و کشور و تأثیرگذارترین نهاد در جامعه است؛ بنابراین بنا داریم بیش ازپیش درراستای رشد و شکوفایی این نهاد تلاش کنیم.