۱۰۰ هزار زائر پیاده امام‌رضا (ع) وارد مشهد شدند میزان «نیترات» آب‌های بسته بندی مشخص شد موزه "زنان در دفاع مقدس" تا پایان سال در تهران رونمایی می‌شود آغاز به‌کار موکب سلامت شهدای شاهنامه در روز‌های پایانی ماه صفر (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) شاخص UV چیست و چرا باید روزانه آن را رصد کنیم؟ | سوختگی ارغوانی مهلت ثبت نام سرویس مدارس تا نیمه شهریور ۱۴۰۴ تمدید شد آخرین مهلت انصراف پذیرفته‌شدگان نهایی دانشجومعلمان، امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) امضای تفاهم نامه ۳۰ روزه بیمه معلمان مدارس غیردولتی در هفته آینده (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) مخالفت شدید پلیس راهور مشهد با قطع برق در بزرگراه‌ها ۱۳ ملک بهزیستی خراسان رضوی در فهرست مولدسازی پایان شرارت‌های شبانه یک شیاد در بولوار ارشاد مشهد تدوین محتوای آموزشی برای دانش‌آموزان دوزبانه لزوم افزایش اعتبارات ملی برای تحقق پروژه های کلان آبی   تأمین بدون تعطیلی نان مشهد در دهه آخر صفر کمبود شدید آموزگار در خراسان رضوی با وجود جذب ۵ هزار معلم | لطفا ۱۸ هزار معلم دیگر! دادستان اسبق مشهد: اگر در طول خدمت من رضایت مردم حاصل شده باشد، موفق بوده‌ام نشانه‌های مهم سکته مغزی چیست؟ از سرگیری فعالیت کتابخانه کاخ نیاوران از امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) تکذیب حذف توقف قطارهای دارای سهمیه در ایستگاه نیشابور پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری از عصر امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) آغاز می‌شود ممنوعیت استفاده از گوشی در مدارس بلژیک نتایج آزمون سمپاد پایه دهم اعلام شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) تهدید سلامت قلب کودکان با موبایل و تبلت سه پایگاه در مشهد داوطلبان اهدای خون در دهه پایانی صفر را پذیرش می‌کند سیب‌زمینی سرخ‌کرده خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد فعالیت ۱۰۴۸ داروخانه در مشهد و خراسان رضوی | تأمین کامل دارو و شیرخشک در دهه پایانی ماه صفر ۱۴۰۴ واریز معوقات نیمه نخست سال ۹۹ و ۱۵ درصد بازنشستگان وزارت بهداشت اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) سهمیه داروخانه‌های مشهد افزایش یافت | جزئیات فعالیت داروخانه‌ها در ایام پایانی ماه صفر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران

  • کد خبر: ۳۱۰۴۶۲
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: براساس آمارها، بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران به‌ هدر می‌رود و این رقم برای میوه و سبزیجات حتی به ۴۰ تا ۴۵ درصد هم می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد اسماعیل‌زاده امروز (۲۴ دی ۱۴۰۳) در همایش کاهش ضایعات مواد غذایی که در دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد، به بررسی چالش‌ها و راهکار‌های این معضل در کشور پرداخت و با اشاره به اهمیت موضوع اتلاف مواد غذایی، اظهار کرد: اتلاف و ضایعات مواد غذایی از مراحل کاشت و برداشت تا مصرف، در کشور ما به‌طور گسترده اتفاق می‌افتد، اما متأسفانه هیچ نهاد یا سازمان خاصی به‌طور کامل مسئولیت این موضوع را برعهده ندارد.

وی افزود: برخلاف کشور‌های توسعه‌یافته که بیشترین اتلاف مواد غذایی در مرحله مصرف رخ می‌دهد، در ایران این اتلاف عمدتاً در مراحل قبل از مصرف، یعنی در فرایند‌های کاشت، برداشت، حمل‌ونقل و بسته‌بندی اتفاق می‌افتد؛ البته این به‌ آن معنا نیست که در مرحله مصرف اتلافی وجود ندارد، به‌ویژه در شهر‌های بزرگ، ضایعات مواد غذایی در مرحله مصرف نیز بسیار قابل‌توجه است.

در ایران برنامه‌ای منسجم و عملیاتی برای کاهش ضایعات مواد غذایی وجود ندارد

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه سیستم حمل‌ونقل و صنعت کشاورزی ایران با مشکلاتی مواجه است، تأکید کرد: این مشکلات باعث افزایش ضایعات مواد غذایی می‌شود، اما مهم‌ترین مسئله این است که در کشور ما برنامه‌ای منسجم و عملیاتی برای کاهش این ضایعات وجود ندارد.

اسماعیل‌زاده با اشاره به آمار‌های موجود، گفت: براساس آمارها، بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران هدر می‌رود. این میزان در برخی محصولات مانند میوه و سبزیجات حتی به ۴۰ تا ۴۵ درصد هم می‌رسد. این بدان معناست که تقریباً نیمی از تولیدات کشاورزی ما دور ریخته می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش ضایعات مواد غذایی، بیان کرد: از سال گذشته، وزارت بهداشت با دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت علوم مکاتبه کرده و از اساتید و پژوهشگران خواسته است تا ایده‌های عملیاتی برای کاهش ضایعات مواد غذایی ارائه دهند. متأسفانه از میان تمامی پروژه‌های ارائه‌شده، تنها یک یا دو پروژه قابلیت اجرایی داشتند که در حال حاضر روی آن‌ها کار می‌شود.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر از سه پروژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی اصفهان، کرمان و مشهد حمایت می‌کنیم و امیدواریم این پروژه‌ها بتوانند به راهکار‌های عملیاتی برای کاهش ضایعات مواد غذایی در کشور منجر شوند.

اسماعیل‌زاده در پایان گفت: امیدوارم این همایش بتواند به ارائه راهکار‌های عملیاتی برای کاهش ضایعات مواد غذایی در کشور کمک کند. همچنین امیدوارم دانشگاه‌های علوم پزشکی دیگر نیز این موضوع را پیگیری کنند و هرساله در روز جهانی مبارزه با اتلاف مواد غذایی، چنین‌همایش‌هایی برگزار شود تا بتوانیم به‌تدریج به راه‌حل‌های مؤثر و پایدار دست یابیم.

وی با تشکر از شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران این همایش، خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات مواد غذایی نه‌تنها به بهبود وضعیت تغذیه در کشور کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست نیز نقش مهمی ایفا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->