صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ویدئو| رونمایی از مستند «شوق خدمت» در مشهد مدیر جدید خانه عکاسان معارفه شد نتفلیکس انیمیشن سریالی کلش آو کلنز را می‌سازد هنرنمایی هادی حجازی‌فر در نقش ابوذر سریال «سلمان فارسی» آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است ورنوی، رپر مطرح فرانسوی در شب اجرای خود درگذشت وقتی فرش قرمز جشنواره کن محل جولان اینفلوئنسر‌ها می‌شود! فصل تازه کنسرت‌های علیرضا قربانی در مجموعه ورزشی آزادی نمایشگاه گروهی «باشندگان پلید»، در نگارخانه آسمان مشهد | غول‌های اساطیری در روایت هنرمندان جان گرفتند آموزش داستان نویسی | سه گام اژد‌ها (بخش دوم) مروری بر چند کتاب درباره احوال و آرای شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی | «شهید جمهور» از خلال سطور صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی
سرخط خبرها
در پیامی به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار؛

روحانی: دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن پاسدار آزادی مطبوعات باشند

  • کد خبر: ۳۱۰۶
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸
روحانی: دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن پاسدار آزادی مطبوعات باشند
رئیس جمهوری در پیامی به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار، تصریح کرد: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی، اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.
به گزارش شهرآرا نیوز به نقل از ایرنا متن پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی که توسط علی ربیعی سخنگوی دولت در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با حضور مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه دولت قرائت شد، به شرح زیر است:
ما در روز خبرنگار قرار داریم، اما تقارن تاریخی این هفته با سالگرد امضا شدن فرمان مشروطه (۱۴ مرداد ۱۲۸۵) معنایی خاص به این هفته میبخشد. مطبوعات که خبرنگاران قوام‌بخش آن‌ها هستند، رکنی از مردم‌سالاری و مشروط کننده قدرت سیاسی‌اند.
تصور دنیایی که در آن مطبوعات و خبرنگار به کفایت آزاد و قدرتمند نباشند و قدرت سیاسی مشروط و مقید به قانون باشد، ممکن نیست. اگر درمان درد‌های ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه نیز در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن است.
دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند. ایده آزادی مطبوعات و قوام و ثبات یافتن آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارت‌های غیر حرفه‌ای برمطبوعات دنبال کردیم، اما هنوز بستر مساعدی برای پذیرش کامل چنین ایده‌ای فراهم نشده است.
دنیای امروز و به تبع آن مطبوعات بر اثر فناوری‌های جدید به نحوی تغییر کرده اند که نظام‌های پیشین نظارت، مجوزدهی و تنظیم‌گری در زمینه مطبوعات ناکارآمد شده اند.
در دنیایی که هر شهروند می‌تواند تولیدکننده محتوا در تیراژ زیاد در فضای مجازی باشد، تشریفات غیرضرور برای اخذ مجوز نشریاتی که چند هزار تیراژ بیشتر ندارند، غیر قابل قبول است.
دولت‌های یازدهم و دوازدهم طرفدار باز گذاشتن دسترسی به فضای مجازی و استفاده شهروندان از این فضا بوده است. ما بر این باوریم که استفاده‌های نامناسب از این فضا بخش بسیار محدودی از آن را تشکیل می‌دهد و نمی‌توانیم برای جلوگیری از فعالیت‌های نامناسب بسیار اندک، جلوی فعالیت اکثریت قاطع مردم در این فضا را بگیریم. نباید تصور شود که فضای مجازی رقیبی برای مطبوعات است. همان گونه که اینترنت نتوانست کتاب را از میان بردارد و کتاب حتی در شکل کاغذی آن کماکان برآورنده نیاز‌های جامعه امروز است، مطبوعات نیز به شرط داشتن محتوای مناسب قادرند بنیان اطلاع‌رسانی باشند و کماکان اصالت با محتوای تولیدشده در رسانه‌های رسمی است.
فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.
بدیهی است مطبوعات نیز به دنبال بقیه بخش‌های اقتصادی دشواری‌هایی را تجربه می‌کنند و همین امر بر زندگی خبرنگاران و سایر گروه‌های مرتبط با روزنامه نگاری می‌گذارد.
علی‌رغم همه این مشکلات که بخشی از کلیت نظام اقتصادی و اجتماعی کشور است، مفتخریم به اینکه به صورت نظام‌مند تلاش کردیم پاسدار آزادی گردش اطلاعات و حمایت از رسانه آزاد باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->