به گزارش شهرآرانیوز؛ شینا انصاری با اشاره به اینکه محیطبانان نسبت به سایر دستگاهها از حقوق کمتری برخوردار هستند، اظهار کرد: محیطبانان به علت نوع کارشان همواره با خطراتی در حوزه کاری خود مواجه هستند و همواره جانشان در خطر است، بر این اساس اقداماتی را هم در راستای ارتقای وضعیت معیشتی و هم حمایتهای قضایی در دستور کار داریم و یکی از قوانینی که دنبال میکنیم اصلاح قانون حمل سلاح با رویکرد حمایت بیشتر از محیطبانان است.
وی افزود: علاوه بر این در مدت ۱۵۰ روزی که مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست را پذیرفتهام سعی کردم با برگزاری جلسات متعدد با قوه قضاییه، دادستانی کل کشور، دیوان عالی کشور، بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری موضوعات مرتبط با پروندههای حوزه محیط زیست را مورد بررسی قرار دهم، بعضا برخی از این پروندهها هم مرتبط با محیطبان است که قطعا تلاش میکنیم مشکلات آنها تا حد ممکن کاهش یابد، این موضوع به صورت جدی در دستور کار سازمان قرار دارد.
انصاری در خصوص وضعیت محیطبان خوارزمی عنوان کرد: ابتدا باید اشاره کنم که به هر حال اتفاقی افتاده و خانوادهای عزیزش را از دست داده، واقعا برای آن خانواده دردناک است و با آنها ابراز همدردی میکنیم، از طرف دیگر بحث قضایی و حمایت ما از محیطبان مطرح است، در این مدت سعی کردیم برای محیطبان خوارزمی یک وکیل بگیریم که به موضوعات محیط زیستی و وظایف محیطبانان اشراف داشته باشد، البته حکمی هم که صادر شده قطعی نیست و ما پیگیر هستیم که بتوانیم مشکل را برطرف کنیم.
سال ۱۴۰۱ در شهرستان رابر کرمان حین ماموریت اداری ماموران محیط زیست، یکی از شکارچیان در اثر حادثه (اصابت تیر) جان باخت و پرونده محیطبان خوارزمی نیز به مرجع قضایی در کرمان ارسال شد. پرونده این محیطبان در دیوان عالی کشور در مرحله طی مراحل قانونی قرار دارد.
چندی پیش سید امیرحسین شمس، مدیر دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده است، این سازمان برای محمدامین خورازمی محیطبان کرمانی با نظارت این دفتر وکیل خواهد گرفت، پرونده خوارزمی محیطبان کرمانی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در حال رسیدگی بوده و هنوز حکم قطعی درباره وی صادر و ابلاغ نشده است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: قطعا کار محیطبانان دیگری که پرونده دارند را هم با جدیت پیگیری میکنیم، همچنین محیطبانانی هستند که در گذشته به شهادت رسیدند، ما دنبال این هستیم که در بنیاد شهید ثبت شوند مانند محیطبان باشقره که در پارک ملی گلستان به شهادت رسید، اما متاسفانه حق و حقوق این محیطبان در پرونده مد نظر قرار نگرفت.
وی ادامه داد: بر این اساس مجددا موضوع را از طریق دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست پیگیری کردیم، همچنین در حال رایزنی با دیوان عالی کشور هستیم تا خانواده این محیطبان به حق و حقوقی که باید از آن برخوردار باشند، برسند.
۲۵ تیرماه سال ۱۳۹۷ گروهی از شکارچیان غیرمجاز در پارک ملی گلستان با محیطبانان درگیر شدند که در این درگیری "تاجمحمد باشقره" محیطبان این منطقه به شهادت رسید و دو محیطبان دیگر نیز زخمی شدند.
منبع: ایرنا