به گزارش شهرآرانیوز، رعایت شیوهنامههای بهداشتی مانند شست و شوی دستها، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک نقشی مهم در حفاظت فردی در ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی، کرونا و آنفلوآنزا دارد و انتظار میرود آحاد جامعه از سهلانگاری در این زمینه بپرهیزند.
تب، آبریزش بینی، کم اشتهایی، بیحالی، سرفه، سردرد و گلودرد، از علایم مشترک در بیماری سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا به شمار میرود و توجه به نکتههای بهداشتی نقشی مهم در پیشگیری از ابتلا و انتقال ویروس دارد.
مصرف مایعات فراوان، استراحت و مصرف مواد غذایی مقوی برای تامین قوای از دست رفته بدن به دلیل تب ۴۰ درجهسانتگیرادی، از ضرورتها در درمان بیماریهای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا است، اما باید دقت داشت پس از گذشت ۴۸ ساعت اگر بیمار روند بهبودی نداشت، باید به پزشک مراجعه شود و از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها نظیر کوآموکسیکلاو، پنیسیلین، سفازولین، آزیترومایسین و سفتریاکسون پرهیز شود.
به گفته پزشکان متخصص، آنتیبیوتیکها در درمان آنفلوآنزا و کرونا جایگاهی ندارند و باید درمان زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.
برخی افراد در فضای مجازی مدعی شیوع سویه جدیدی از کرونا هستند، به این افراد باید گفت که برای شناسایی سویه جدید کرونا باید تحقیقات انجام شود و در هر صورت درمان کرونا در سویههای مختلف تفاوتی ندارد و بر همین اساس نکته مهم برای پیشگری از ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی رعایت نکتههای بهداشتی است.
بیماریهای حاد تنفسی قدرت سرایت بالایی دارد و لازمه مهار شیوع استراحت و در خانه ماندن فرد مبتلا به بیماری است، اگر کارفرما با مرخصی استعلاجی یکی از کارکنان خود موافقت نکند با همهگیری ویروس در بین کارکنان، مجبور به تعطیلی کل مجموعه به دلیل بیماری و نبود کارایی کارکنان میشود.
بر همین اساس، انتظار میرود کارفرمایان و مدیران دستگاههای اجرایی در مرخصی استعلاجی مربوط به بیماریهای حاد تنفسی سختگیری نکنند.
یک دانشآموز مبتلا به بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا و یا کرونا ممکن است علایمی از بیماری نداشته، اما ناقل بیماری باشد و یک دانش آموز ناقل میتواند ویروس را بین دیگر دانشآموزان، به پدر، مادر، مادربزرگ، پدربزرگ، خواهر و برادر و دیگر افرادی که در ارتباط است منتقل کند.
به این ترتیت شمار زیادی از افراد درگیر بیماری میشوند. بر همین اساس انتظار میرود والدین و اولیای مدرسه بر استفاده از ماسک از سوی دانشآموزان تاکید کنند و افراد نیز برای پیشگیری از همهگیرشدن بیماری، از حضور در اماکن شلوغ بدون ماسک پرهیز کنند.
زمان مطلوب برای واکسیناسیون آنفلوآنزا از اواسط شهریور تا اواخر آذر است، اما با توجه به سرمای هوا به کسانی که شامل انجام واکسیناسیون رایگان در مراکز بهداشتی نمیشوند و سیستم ایمنی و بدنی ضعیفی دارند، توصیه میشود که هرچه زودتر نسبت به تهیه واکسن آنفلوآنزا و تزریق آن اقدام کنند و همچنین توصیه میشود خانمهای باردار زیرنظر پزشک خود از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
منبع: ایرنا