به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف صبح امروز در رأس یک هیأت پارلمانی و با بدرقه مجتبی بخشی پور عضو هیات رئیسه مجلس و حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، تهران را به مقصد آدیس آبابا پایتخت کشور اتیوپی ترک کرد.
این سفر به دعوت «تگسه شافائو» رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی و در چارچوب دیپلماسی پارلمانی و تقویت نقش آفرینی مجلس در حوزه سیاست خارجی، تسهیل و ارتقا روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بین دو کشور انجام میشود.
محمدباقر قالیباف صبح امروز پنجشنبه ۲۷ دی ماه پیش از ترک تهران به مقصد اتیوپی در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران، بیان کرد: توفیقی شد به دعوت رئیس مجلس اتیوپی سفر دو روزهای را به این کشور برای توسعه روابط بین دو کشور داشته باشیم. روابط سیاسی و رسمی ما بیش از ۷۰ سال است که با این کشور آفریقایی برقرار است.
وی افزود: نکته قابل توجه این بوده که اتیوپی در آفریقا از کشورهای پیش رو در حوزه توسعه به شمار میرود. با گامهای بلندی توسعه این کشور در حال پیش رفت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرف دیگر از جهت جمعیت دومین کشور پرجمعیت آفریقا به شمار میرود. بیش از یکصد و بیست میلیون جمعیت دارد و اقتصاد پنجم آفریقا است. نکته مهم دیگر این بوده که اتیوپی در شاخ آفریقا قرار داشته و از لحاظ ژئوپلیتیکی بسیار جای کلیدی و مهمی در آفریقا است.
قالیباف تصریح کرد: از طرف دیگر از دریای سرخ و باب المندب از طریق کشور جیبوتی بسیار به ساحل دریای سرخ نزدیک است. فاصله دریایی ما با آنها بسیار نزدیک است. در کمتر از دو الی سه روز ما میتوانیم ارتباط دریایی خود را داشته باشیم. برای توسعه روابط با آفریقا که امروز بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد و متاسفانه ما یک هزارم آن را یعنی دو دهم میلیارد دلار با این قاره رو به توسعه تجارت داریم، این سفر انجام میشود.
وی در ادامه تاکید کرد: مقام معظم رهبری در دوره دوازدهم مجلس، از مجلس مطالبه کردند در حوزه روابط بین المللی و دیپلماسی باید فعالیت گستردهتری داشته باشد. ما در مجلس معتقد هستیم یکی از فرصتهای مهم ما در آفریقاست. به همین جهت این سفر را به اتیوپی انجام میدهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اتیوپی از لحاظ بین المللی نیز همه جانبه گرا است. از همین جهت نیز با ایران، عربستان و مصر به بریکس پیوست. ما در نشستی که در آفریقای جنوبی و سنپترزبورگ داشتیم، مقدمات این سفر فراهم شد. کشور اتیوپی امروز از طریق بریکس یک فرصت بزرگی برای توسعه اقتصادی ما در شرایطی که تحریمهای ظالمانه است به شمار میرود.
قالیباف در ادامه خاطر نشان کرد: لذا همه این شرایط اقتضا میکند که ما بتوانیم توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و تجاری خود را هم با اتیوپی و از آنجا با دیگر کشورها در آفریقا داشته باشیم. ما فرصتهای بزرگی در کشور داریم. مانند انرژی و خدمات فنی و مهندسی و حوزه دانش بنیان و مسائل کشاورزی که همه میتواند عمق روابط تجاری و اقتصادی ما را برقرار کند. به خصوص در شرایطی که هر دو عضو بریکس هستیم همه مشکلات و مسائلی که میتواند در حوزه مسائل پولی و بانکی و تحریمی باشد از این طریق کنار میرود و ارتباطات قابل توسعه است.
وی در پایان بیان کرد: امیدوار هستم که این سفر بتواند آغاز یک تحول در ارتباط با کشور اتیوپی که یک کشور کهن است، باشد. اتیوپی دارای تمدنهای بزرگ و قدیمی مانند ایران است. این ارتباط هم از جهت اقتصادی و هم از جهت سیاسی و فرهنگی میتواند موثر باشد.