احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۰۹۹۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
آیا گیاه‌خواری به سلامت روده کمک می‌کند؟
یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس یک بررسی جدید که نشان می‌دهد رژیم غذایی وگان می‌تواند روده و سوخت‌وساز شما را متحول کند، جایگزین کردن گوشت و لبنیات با چیز‌های دیگر می‌تواند از صرفا کمک به حیوانات و سیاره [زمین]، فراتر باشد.

این مطالعه که داده‌های بیش از ۲۱ هزار شرکت‌کننده در بریتانیا، ایالات متحده و ایتالیا را تحلیل کرد، نشان داد که یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

این تحقیق که در مجله «نیچر میکروبیولوژی» (Nature Microbiology) منتشر شد، میکروبیوم‌های روده‌ای وگان‌ها، گیاهخواران و همه‌چیزخواران را بررسی کرد و نشان داد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی‌ــ مانند مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و فیبرــ می‌تواند بهبود‌های قابل‌توجهی در سلامت ایجاد کند.

رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه چگونه بر روده تاثیر می‌گذارند؟

میکروبیوم روده‌ــ اکوسیستمی پیچیده متشکل از تریلیون‌ها میکروارگانیسم‌ــ برای تجزیه غذا، آزادسازی مواد مغذی و تنظیم پاسخ‌های ایمنی حیاتی است، اما به گفته این مقاله، به میزان قابل‌توجهی، آنچه می‌خوریم تعیین می‌کند کدام میکروب‌ها رشد کنند.

طبق این پژوهش، از میان سه گروه تحت‌مطالعه، وگان‌ها بالاترین سطح باکتری‌های مرتبط با هضم فیبر مانند گونه‌های روزبوریا هومینیس (Roseburia hominis) و لاکنوسپیراسه (Lachnospiraceae) را داشتند.

این میکروب‌ها اسید‌های چرب زنجیره‌کوتاه تولید می‌کنند که در کاهش التهاب، تقویت دیواره‌های روده و حمایت از سلامت متابولیک نقش کلیدی دارند.

در مقابل، همه‌چیزخواران باکتری‌هایی مرتبط با هضم گوشت مانند رومینوکوک (Ruminococcus torques) و بیلوفیلا (Bilophila wadsworthia) را در خود داشتند. این مقاله یادآور شد این میکروب‌ها با افزایش التهاب و نتایج ضعیف‌تر در سلامت قلبی‌متابولیکی ارتباط دارند.

پژوهشگران گفتند که تنوع رژیم غذایی بیش از آنچه تصور می‌کنیم، اهمیت دارد و حتی یک تغییر موقتی می‌تواند سلامت روده را تقویت کند. در سلامت روده همه‌چیزخوارانی که مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دادند، بهبود‌های قابل‌توجهی مشاهده شد که نشان می‌دهد حتی تغییرات اندک در رژیم غذایی نیز می‌تواند سودمند باشد.

پروفسور تیم اسپکتور، نویسنده همکار این مقاله و بنیان‌گذار شرکت سلامت روده زوئی (ZOE) که بخشی از این پژوهش بود، گفت: «این بررسی تاکید می‌کند که رژیم غذایی چقدر در شکل‌دهی میکروبیوم روده و سلامت کلی ما اهمیت دارد.»

«ما دریافتیم که یک رژیم غذایی سرشار از گیاهان، به‌ویژه رژیمی که پر از انواع میوه‌ها و سبزیجات است، به ترکیب سالم‌تری از میکروبیوم منجر می‌شود که برای دستیابی به نتایج بهتر در سلامت در بلندمدت، از جمله کاهش خطر بیماری‌های مزمن، اهمیت دارد.»

یکی از یافته‌های جالب این مقاله این است که برخی از باکتری‌های روده ممکن است مستقیم از غذایی که می‌خوریم، وارد شوند.

این مطالعه دریافت که وگان‌ها به احتمال بیشتری میکروب‌هایی مانند «انتروباکتر هورماچی» (Enterobacter hormaechei) را که در خاک یافت می‌شوند، در خود دارند که این نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌توانند باکتری‌های مفید را وارد روده کنند.

همه‌چیزخواران و گیاه‌خواران میکروب‌هایی مرتبط با محصولات لبنی مانند استرپتوکوک ترموفیلوس داشتند که یک کشت آغازگر برای ماست و پنیر است.

سلامت روده و بیماری‌های مزمن

این مطالعه همچنین بر اهمیت اسید‌های چرب زنجیره کوتاه تاکید می‌کند؛ ترکیباتی که برخی باکتری‌های روده هنگام هضم فیبر تولید می‌کنند. این اسید‌های چرب با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی‌عروقی و حتی سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.

در مقابل، رژیم‌های غذایی غنی از محصولات حیوانی و غذا‌های فراوری‌شده معمولا میکروب‌هایی را تقویت می‌کنند که ترکیبات مضری مانند تری‌متیل‌آمین تولید می‌کنند؛ ترکیبی که با بیماری‌های قلبی ارتباط دارد.

این پژوهش هم‌زمان با مد روبه‌رشد این روز‌ها یعنی «وگنیوری» (Veganuary) منتشر شد؛ کارزاری که مردم را تشویق می‌کند در طول ماه ژانویه، رژیم غذایی وگان را امتحان کنند. به گفته [شرکت مطالعات بازار بریتانیایی]یوگاو (YouGov)، سال گذشته حدود ۳ درصد از جمعیت بریتانیا در این کارزار شرکت کردند.

تغییر به رژیم غذایی وگان، علاوه بر سلامت روده، مزایای گسترده‌تری برای محیط زیست دارد. کشاورزی دامی یکی از عوامل اصلی جنگل‌زدایی، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و مصرف آب است و رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه به‌عنوان ابزاری مهم برای مقابله با تغییرات اقلیمی شناخته می‌شوند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->