پزشکیان در دیدار با استانداران: سالانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار انرژی به هدر می‌رود سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی ایران منصوب شد (یکم بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: توسعه دانشگاه باید متناسب با نیاز جامعه باشد رئیس قوه‌قضائیه: مراقب باشیم خروجی اعمال و گفتارمان، برای دشمن عایدی نداشته باشد هزینه ۲۵۰ میلیون دلاری برای مراسم تحلیف ترامپ آیت‌الله علم‌الهدی: حاشیه شهر باید به نقاط اثرگذار در مدیریت شهری تبدیل شود | شخصیت زن در اسلام جریان‌ساز و انقلاب‌آفرین است آیا جهان شاهد ترامپ متفاوتی خواهد بود؟ واکنش چین به پیشنهاد ترامپ در مورد مالکیت تیک‌تاک چه بود؟ ماجرای جالب هدایای القسام به اسرای صهیونیست و پیروزی مقاومت در نبرد رسانه‌ای افزایش حجم ترانزیت ریلی ایران و افغانستان ابعاد حادثه ترور قضات دیوان عالی فردا (۲ بهمن ۱۴۰۳) در کمیسیون امنیت ملی بررسی می‌شود تلاش وزرای خارجی آ.سه.‌آن برای پایان درگیری میانمار و مناقشه دریای چین جنوبی ارشد نظامی ارتش در شرق کشور: ارتش اجازه نمی‌دهد خدشه‌ای به خاک مقدس کشور وارد شود حجم ویرانی‌ها در رفح پس از ۴۷۱ روز تهاجم صهیونیست‌ها عارف: توسعه بخش خصوصی و بنگاه‌های بزرگ، محور برنامه هفتم توسعه است تمرین حمله پیش‌دستانه به مواضع گروهک‌های تروریستی فرضی در رزمایش تهاجمی ارتش سیاست ترامپ در قبال ایران، ماه فوریه مشخص می‌شود همایش ملی روز هوای پاک با حضور رئیس جمهور برگزار شد (یکم بهمن ۱۴۰۳) | پزشکیان: مجبور شدیم مازوت بسوزانیم تا گاز خانه ها قطع نشود ملاقات با پوتین یکی از اولویت‌های فوری ترامپ برای حل ماجرای اوکراین است افزایش همکاری ایران و پاکستان علیه گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب پزشکیان چهارشنبه (۳ بهمن ۱۴۰۳) به خوزستان می‌رود آغاز رزمایش نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی تایباد ستاد بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب با حضور پزشکیان تشکیل جلسه داد محمدی‌گلپایگانی: شهیدان رازینی و مقیسه منشأ خدمات بزرگی بودند محمدجواد ظریف عازم سوئیس شد (یکم بهمن ۱۴۰۳) پیام تسلیت آیت‌الله‌علم‌الهدی در پی شهادت مظلومانه دو تن از قضات انقلابی رئیس دیوان عالی کشور: شهیدان رازینی و مقیسه برگ افتخاری بر کتاب قطور انقلاب افزودند آزادی نخستین گروه از اسرای فلسطینی از بند اسرائیل + فیلم
سرخط خبرها

تلاش وزرای خارجی آ.سه.‌آن برای پایان درگیری میانمار و مناقشه دریای چین جنوبی

  • کد خبر: ۳۱۱۸۰۱
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
تلاش وزرای خارجی آ.سه.‌آن برای پایان درگیری میانمار و مناقشه دریای چین جنوبی
وزرای خارجی کشور‌های جنوب شرق آسیا در نخستین جلسه سال جاری میلادی به ریاست دوره‌ای مالزی به دنبال دستیابی به نقطه عطفی برای پایان درگیری میانمار و مناقشات منطقه‌ای در دریای چین جنوبی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، اولین نشست بزرگ انجمن ۱۰ نفره وزرای خارجی کشور‌های جنوب شرق آسیا به میزبانی مالزی در جزیره لنکاوی بود. مقامات گفتند که هدف این نشست ترسیم مسیر این کشور‌ها برای سال جاری است و آنها تلاش می‌کنند بحران درگیری داخلی چهار ساله میانمار و تنش‌ها بر سر قاطعیت فزاینده چین درباره مالکیت دریای چین جنوبی را حل کنند.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «محمد حسن» وزیر امور خارجه مالزی گفت، یکی از مقام‌های وزارت خارجه میانمار که در این نشست حضور داشت، در مورد برنامه‌های انتخابات سراسری در سال جاری به وزرای خارجی شرکت کننده توضیح داد.

وی ادامه داد: ما از دولت میانمار می‌خواهیم که صلح را قبل از برگزاری هر انتخاباتی تضمین کند.

وزیر امور خارجه مالزی در ادامه گفت: «ما گفتیم که انتخابات باید جامع باشد. انتخابات را نمی‌توان منزوی کرد و باید تمامی اعضا و احزاب در آن حضور داشته باشند. ما به آنها گفتیم که انتخابات اولویت ما نیست بلکه توقف خشونت‌هاست که خواسته ماست.»

بحران میانمار به عنوان یکی از بزرگترین چالش‌های آ. سه. آن از زمان کودتای نظامی در فوریه ۲۰۲۱ ظاهر شده است. این کودتا یک جنبش مقاومت مسلحانه را در پی داشت و نیرو‌های شورشی اکنون بخش‌های زیادی از کشور را تحت کنترل دارند. این درگیری داخلی ده‌ها هزار نفر را کشته و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است.

طرح صلح آ. سه. آن و سایر اقدامات برای حل این مشکل تاکنون بی نتیجه بوده و نظامیانی که اداره امور در میانمار را در دست دارند، همکاری نمی‌کنند.

دیپلمات ارشد مالزی در ادامه افزود، کوآلالامپور «عثمان هاشم» مقام ارشد سابق وزارت خارجه را به عنوان فرستاده ویژه آ. سه. آن در میانمار به منظور همکاری با گروه‌های مختلف در این کشور و با هدف یافتن راهی به سمت جلو و پایان خشونت‌ها منصوب کرده است.

مساله مورد بحث دیگر، مناقشات در دریای چین جنوبی بود که وزرای خارجی کشور‌های عضو به آن پرداختند.

وزیر خارجه مالزی گفت، وزرا خواستار تسریع در مذاکرات بین آ. سه. آن و چین با هدف رسیدگی به وضعیت موجود شدند. ما تاکید کردیم که دریای چین جنوبی باید همچنان پابرجا، صلح آمیز و با ثبات بماند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->