وزیر علوم: دانشگاه فردوسی و دو دانشگاه برتر دیگر ایران در عراق شعبه راه اندازی خواهند کرد فاصله زیاد بین حقوق و سبد معیشت | آخرین اخبار از عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گردن نگرفتن؛ عادتی مرسوم یادی از دکتر محمد قریب | طبیبِ قریب درباره توجه به تاریخ انقضای کالاهای مصرفی بیشتر بدانید | مصرف بموقع! مدیریت استرس در افزایش شانس موفقیت در درمان ناباروری بسیار مؤثر است ویدئو | لحظات وحشت‌آور در پرواز خطوط عربستان عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق سارقان طلا در مشهد دستگیر شدند (یکم بهمن ۱۴۰۳) فوت ۲۱۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در کشور | خراسان رضوی جزو ۳ استان صدرنشین جدول مسمومیت با مونوکسیدکربن ضرب‌الاجل رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای کوتاه‌شدن زمان نوبت‌‌دهی در بیمارستان فارابی مشهد ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد هشدار درباره مضرات تاتو؛ هیچ رنگی موردتأیید نیست بهره‌برداری از ۷۶ پروژه گردشگری در خراسان رضوی طی ۹ ماه جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود آغاز واکسیناسیون دام خراسان رضوی در برابر تب برفکی اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۳ | ۱۷ هزار نفر پذیرفته شدند، اما نارضایتی‌ها ادامه دارد علائم و درمان فلج مغزی در کودکان بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد وزیر میراث فرهنگی: ایران ۵۰ اثر در نوبت ثبتِ یونسکو دارد متهم اصلی کودک‌آزاری منجر بر مرگ دختر بوکانی به دام قانون افتاد آخرین وضعیت پرونده قضایی تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی‌درمانی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، اول بهمن ۱۴۰۳) | بارش شدید باران از فردا واریز حقوق بازنشستگان لشکری همراه با متناسب سازی (یکم بهمن ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی‌کاربردی انصاری: راهکار مواجهه با معضل آلودگی هوا نمی‌تواند یک‌شبه نتیجه بدهد آنفلوانزا و کرونا در صدر ویروس‌های تنفسی در گردش پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲ چه زمانی پرداخت می‌شود؟ بررسی شیوع کرونای چشمی در کشور
سرخط خبرها

ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد

  • کد خبر: ۳۱۱۸۳۱
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵
ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته، برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن می‌پردازیم؛ از همین رو، وارد شرکت‌های دانش‌بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با بیان اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، اظهار کرد: در این راستا دو جلسه با دکتر عارف در حوزه سالمندی داشته‌ام. ایشان به معاون فرهنگی‌شان دستور دادند که کمیته هماهنگی پیرامون کیفیت‌بخشی به مدیریت امر سالمندان داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه آرمان جامعه بشری این است که به شهر دوستدار انسان دسترسی پیدا کند، تصریح کرد: توسعه در دهه‌های اخیر، توسعه انسان‌مبنا شده و دیگر توسعه تکنولوژی‌مبنا، دارایی‌مبنا و مالکیت‌مبنا به کنار نهاده شده است. یعنی هم انسان موتور محرک اصلی توسعه بوده و هم باید بیشترین بهره را از توسعه ببرد.

حسینی بیان کرد: جامعه دوستدار انسان دارای چند مولفه بوده که یکی از مولفه‌های مهم آن جامعه دوستدار سالمند است. برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی بوده که به آن می‌پردازیم. از همین رو، وارد شرکت‌های دانش‌بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند. به وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و شهرداری‌ها که می‌توانند شادابی سالم برای سالمندان فراهم کنند، به طور جدی توجه داریم، زیرا باید این نسل نقره‌ای را به فعالیت‌های نقره‌ای و خدمات نقره‌ای پیوند بزنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: گاهی شرمنده می‌شویم که در مسیر تفاوت‌ها و شکاف‌های نسلی، با کاهش ارزش سالمندی مواجه می‌شویم. باید تمام تلاش خود را کنیم که تکریم سالمندی را وجهه همت خویش سازیم، سالمندان را بر صدر بنشانیم و قدر نهیم. سالمندان به لحاظ اقتصادی می‌توانند موتور محرک توسعه باشند، مجموعه مراقبین سالمندی در ابعاد گوناگون، مشاغل کم‌هزینه و پرسرعت شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۱۲ درصد جمعیت سالمند است. جمعیت ۱۲ درصد سالمندی یعنی ورود به سالمندی، جمعیت ۱۴ تا ۲۱ درصد سالمندی یعنی جمعیت سالمند، جمعیت ۲۱ تا ۲۸ درصد سالمندی یعنی سالخورده و جمعیت ۲۸ درصد سالمندی و بالاتر یعنی جمعیت شدیداً سالخورده؛ در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند هستند، بنابراین یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهیم شد.

حسینی با اشاره به لزوم پیمایش ملی پیرامون سالمندان گفت: اکنون سالمندشناسی ما در مولفه‌های گوناگون از قوت کافی برخوردار نیست. پدیده سالمندی در ایران و جامعه جهانی چند وجهی است؛ با سالمندان معلول، با سالمندان نیازمند، با سالمندان تنها، به ویژه سالمند زن تنها، با سالمندان فاقد مسکن، با سالمندان بیمار مواجه هستیم و برای اینکه از این موج آخر جمعیتی با سالمندی سالم و فاخر عبور کنیم، نیاز به پیش‌بینی‌ها و آینده‌پژوهی‌های جمعیت‌شناختی داریم، از همین رو یکی از کار‌هایی که شروع کرده‌ایم، بحث محیط‌های دوستدار سالمند است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در ۹ شهر که از یک سو دستگاه‌های موثر در سالمندی در آنجا آمادگی بیشتری دارند و از سوی دیگر سرعت سالمندی در این شهر‌ها اولویت دارد، طرح شروع شد که مولفه‌های هشت‌گانه را در پی خواهیم گرفت. امروز نیاز داریم سالمندان‌مان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->