به گزارش شهرآرانیوز، محمود عبدالهزاده، مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد، گفت: یکی از وظایف سازمان بازآفرینی توانمندسازی ساکنان محلات هدف بازآفرینی است که در حوزههای مختلف دچار ضعفهایی هستند.
وی هدف سازمان بازآفرینی شهرداری را توانمندسازی شهروندان در حوزههای مختلف شهرسازی، اجتماعی، زیستمحیطی و اقتصادی برشمرد و افزود: یکی از موضوعاتی که از دیرباز همیشه برای سازمان بازآفرینی مهم بوده این است که شاخصها و پارامترهای سلامت به خصوص در حوزه بانوان در حاشیه شهر پایینتر از میانگین است؛ به همین خاطر تصمیم گرفته شد با همراهی سازمان نظام پزشکی مشهد پویش شمس برگزار شود.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد عنوان کرد: ما در این پویش، یک هدف را دنبال میکنیم و آن آگاهی مادران حاشیه شهر است. این آگاهی در دو بخش اتفاق میافتد؛ یکی آگاهسازی مادران درباره شرایط سلامتی خودشان و دیگری آگاهسازی و توجه درباره سلامتی فرزندانشان چراکه مادران به نوعی اولین پزشکان خانواده هستند و زمانی که کودک بیمار میشود، اولین کسی که این موضوع را متوجه میشود، مادر خانواده است.
وی ادامه داد: یکی از چالشهایی که در این زمینه وجود دارد این است که خیلی از خانوادهها با اولین علائم بیماری فرزندانشان اقدام به خوددرمانی میکنند که مشکلات زیادی را به وجود میآورد؛ پس آگاهی مادران خیلی مهم است.
عبدالهزاده متذکر شد: از طرفی اطفال سن رشد مشخصی دارند و از نظر ذهنی و جسمی نیاز است که کمبود منابع غذایی را نداشته باشند. لزوماً این منابع غذایی، گرانقیمت یا مکملهای خاصی نیستند و با یکسری دستورالعملهای ساده مادرها میتوانند در حفظ سلامت خانوادهشان مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعد اینکه مادر به جهت اینکه محور خانواده است، باید به فکر سلامتی خود باشد. خیلی از خانمها از مسائل ساده بهداشت و سلامتی خود بیاطلاع هستند. ما در این پویش تلاش میکنیم با آموزش این نکات، در جهت پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماریهای شایع زنانه گام برداریم.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد گفت: امروز دومین نشست پویش «شمس» را برای حدود ۲۰۰ نفر از خانمهای محله اسماعیلآباد برگزار کردیم و در یک جلسه دوساعته، مهمترین نکات مربوط به سلامت زنان و کودکان، توسط اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی آموزش داده شد. تلاش میکنیم هر دو هفته یک بار این برنامه برای زنان و مادران محلات ۷۲ گانه هدف بازآفرینی برگزار شود.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد هم در حاشیه این نشست با بیان اینکه پویش ملی مبارزه با سرطان طی روزهای یکم تا هفتم بهمن ۱۴۰۳ با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» برگزار میشود، گفت: سرطانهای زنانه اگر زودهنگام تشخیص داده شوند، قابلدرمان هستند؛ اما متأسفانه تشخیص دیرهنگام غیرقابلجبران است و منجر به افزایش آمار مرگومیرهای ناشی از سرطان میشود.
فاطمه سلیمی با بیان اینکه پویش شمس با نگاه ویژه به سلامت و آگاهسازی زنان و مادران در حاشیه شهر، بهعنوان محور خانواده آغاز شده است، اظهار امیدواری کرد این برنامه که با همراهی سازمان نظام پزشکی و اساتید هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی برگزار میشود، گام مؤثری در مسیر پیشگیری از سرطانهای زنانه و سلامت زنان و مادران این شهر باشد.
معاون آموزشیپژوهشی سازمان نظام پزشکی مشهد نیز هدف از پویش شمس را افزایش سواد سلامت و پیشگیری از بیماریها دانست و گفت: برای ترویج سواد سلامت در جامعه، باید باورها و رفتارهای غلط در رابطه با سلامت را اصلاح کنیم و رفتارهای سلامت جایگزین را به مردم معرفی کنیم. در این راستا، گروه هدفی که ابتدا انتخاب شدند، مادران و خانمها بودند مخصوصاً در نواحی حاشیه شهر که بیشتر احساس نیاز میشود.
دکتر بیتا میرزایی افزود: در این رابطه، موضوع سلامت کودکان و مادران در اولویت قرار گرفت؛ امیدواریم که با ادامه این همکاری و تعامل با سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد، بتوانیم در آینده این برنامه را با تعداد بیشتر و در فواصل کمتر و در نواحی شهری بیشتری به اجرا درآوریم و موضوعات مهمی چون سلامت مادر و کودک و مخصوصاً سلامت روان را به زنان آموزش دهیم.