به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: از این تعداد بیمار مبتلا به سل شناسایی شده ۲۲۲ نفر زن و ۲۴۸ نفر مرد هستند.
وی ادامه داد: این بیماران هم اینک در حال گذراندن مراحل درمان خود هستند که مراحل درمانی آنها در ۲ مرحله درمان قطعی و درمان نگهدارنده انجام میشود.
رییس گروه پیشگیری و مدیریت بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که سرفه طولانی مدت بیش از ۲ هفته، تعریق شبانه، درد قفسه سینه، از جمله علایم احتمالی ابتلا به سل است گفت: دو مرحله نمونه گیری از بیمار انجام میشود که یک مرحله در مراکز بهداشتی و مرحله بعدی در مراکز درمانی است.
نهبندانی با اشاره به این که افراد در ارتباط با فرد بیمار نیز غربالگری میشوند ادامه داد: شیوع این بیماری در بین اتباع کشورهای دیگر مقیم خراسان رضوی بیشتر است از این رو مراحل شناسایی بیمار با دقت بیشتری انجام میشود.
وی اضافه کرد: شناسایی و درمان به هنگام بیماری سل در بین عموم مردم، جزو برنامههای نظام مراقبتی است تا زمینه برای حذف این بیماری تا سال ۲۰۵۰ فراهم شود.
بیماری سل یک بیماری عفونی واگیر است که عامل آن یک باکتری از نوع باسیل به نام «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» است و در صورتی که عامل بیماری ریه انسان را درگیر کند به عنوان سل ریوی و در صورت ابتلا سایر اعضای بدن به عنوان سل خارج ریوی شناخته میشود.