وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۱۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند
متخصصان تاکید دارند که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تاکید می‌شود که مصرف نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی مضر است و باید مصرف این نوشیدنی‌ها به یک تا دو بار در هفته محدود شود. همچنین علاوه بر محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های شیرین، ورزش‌کردن منظم در کانون توجه قرار گیرد. 

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود. نوشیدنی‌های شیرین می‌بایست در حد متوسط مصرف شوند، اما نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر که در واقع آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضرند؛ نه به مقدار متوسط بلکه مصرف آن باید منع شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ که روی ۱۰۰هزار نفر انجام شده بیانگر این است افرادی که مرتب ورزش می‌کنند و فقط در طول هفته دو نوشیدنی شیرین می‌نوشند نسبت به افراد فعالی که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین امتناع می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. همچنین افرادی که دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کنند و ورزش نمی‌کنند در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

کمپانی‌های بازاریابی در تبلیغاتشان ادعا دارند که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، اثر منفی روی افراد سالم که ورزش می‌کنند، ندارد؛ اما یافته‌های این تحقیق بیان می‌کند که این ادعا درست نیست. بهتر است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا حد ممکن کاهش یابد یا با آب جایگزین شود.

به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، واضح است که دریافت شکر اضافه در هر شکلی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود؛ اما مدارک موجود پیشنهاد می‌کند که شکر مایع به طور خاص مشکل‌زا است. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، فاقد موادمغذی مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند. مایعات اغلب زمان تخلیه معده کوتاه‌تری نسبت به غذا‌های جامد دارند و معده را به سمت روده کوچک سریع‌تر ترک می‌کنند. این موضوع بدن را مجبور می‌کند که مقادیر زیاد از شکر متابولیزه شود و قند خون به سرعت افزایش یابد و موجب اضافه بار ارگان‌های حیاتی بدن می‌شود.

شکر در بعضی از غذا‌ها پنهان است. تغییرات ساده برای پرهیز از دریافت زیاد مواد شیرین در برنامه‌غذایی می‌بایست گنجانده شود. دوز‌های بالای شکر دریافت شده در نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر به نظر میرسد که مکانیسم‌های متابولیسم کربوهیدرات در بدن را مختل می‌کند و منجر به مشکلات فراوانی می‌شود. اکثر قند حاصل از نوشیدنی‌ها در روده کوچک فرآیند شده و به ورید پورت که قند را به کبد تحویل می‌دهد منتقل می‌شود.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر شامل «سوکروز» و «شربت ذرت با فروکتوز بالا» هستند که هر دو شامل فروکتوز و گلوکز است. هنگامی که کبد فروکتوز جذب می‌کند، گلوکز به طور مستقیم به جریان خون منتقل می‌شود تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد. اگر شکر به سرعت از جریان خون برداشت نشود، ممکن است با پروتئین واکنش دهد و باعث تولید فرآورده‌های نهایی گلیکاسیون پیشرفته شود که التهاب‌زا است. این ترکیبات مضر با بیماری‌های قلبی در ارتباط هستند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، هنگامی که قند خون بالا می‌رود، «پانکراس» انسولین ترشح می‌کند که سبب ورود قند به سلول‌ها شده که برای تولید انرژی استفاده می‌شود. گاهی‌اوقات، سلول‌ها پاسخ مناسب به انسولین نمی‌دهند و به عبارتی به انسولین مقاوم می‌شوند. پانکراس با تولید انسولین بیشتر پاسخ می‌دهد، اما در نهایت نمی‌تواند به این تولید انسولین ادامه دهد و قند خون تا سطوح خطرناک افزایش می‌یابد. سطوح بالای انسولین و گلوکز منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض ناشی از آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک فاکتور خطر قوی برای بیماری‌های قلبی عروقی است. افراد می‌توانند نسبت به انسولین مقاوم باشند قبل از اینکه این بیماری علایم خود را نشان دهد؛ بنابراین تاکید‌ها بر آن است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر تا حد بسیار زیادی محدود شود. مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست حتی دو بار در هفته می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. آسیب نوشیدنی‌های شیرین که به فرد تحمیل می‌شود به مقدار نوشیدنی مصرفی و عوامل خطر فردی بستگی دارد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->