بیانیه وزارت خارجه در پایان گفت‌و‌گو‌های رم هیئتی از حماس با رئیس اطلاعات ترکیه دیدار کرد برگزاری جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) اظهارات وزیر خارجه عمان بعد از پایان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روند مثبت مذاکرات | آمریکا خطوط قرمز ایران را رعایت کرده است   عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا بیانیه صادر کرد زمان و محل دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد ویدئو | نتیجه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از زبان سیدعباس عراقچی عراقچی: جلسات فنی در سطح کارشناسان در عمان برگزار می‌شود + فیلم آتش‌بس ۲ روزه با اوکراین از سوی پوتین اعلام شد وزیر خارجه ایتالیا: رم پایتخت صلح و گفت‌و‌گو می‌شود مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۶ نظامی اسرائیلی در غزه زخمی و کشته شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد وزارت خارجه از رسانه‌ها خواست به اخبار نادرست ضریب ندهند تکذیب ادعای حضور هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در یک اتاق مشترک سلطان عمان برای دیدار با پوتین به کرملین می‌رود ویدئو | حضور سیاستمدار ایتالیایی در محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا با تی‌شرت و شلوارک! روایت شهرآرانیوز از حواشی نشست خبری استاندار خراسان رضوی | از ماجرای واکنش جنجالی «علی دایی» تا بازی مهم ایران و کره‌شمالی + فیلم آغاز دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم به میزبانی عمان (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آنتونیو تاجانی پس از دیدار با عراقچی با گروسی دیدار خواهد کرد وزیران امور خارجه ایران و عمان در رم با هم دیدار کردند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: نباید اقتصاد را شرطی کنیم که اگر FATF تصویب شود چه خواهد شد عراقچی در دیدار با همتای ایتالیایی خود: تنها مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای، رژیم صهیونیستی است شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه چیست؟
سرخط خبرها

نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل

  • کد خبر: ۳۱۲۵۱۸
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز خبر داده است که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه به زودی برای سفر یک روزه به کابل می‌رود.

قرار است هیئتی تجاری و اقتصادی آقای عراقچی را در این سفر همراهی کند، اتفاقی که با استقبال طالبان مواجه شده و آنها معتقدند که سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل فصل جدیدی از روابط میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان را به همراه خواهد داشت.

ذاکر جلالی، رییس سوم سیاسی وزارت خارجه طالبان، معتقد است که سفر قریب‌الوقوع سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به کابل می‌تواند روابط تهران و طالبان را وارد فاز جدیدی کند.

جلالی روز پنج‌شنبه، ۴ بهمن، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که منافع مشترک سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان ایران و طالبان نیاز به همکاری دوجانبه را تقویت می‌کند.

وی افزوده است: «سفر عراقچی به کابل گامی سازنده در راستای تحکیم این روابط است و می‌تواند روابط میان دو کشور را وارد مرحله جدیدی کند.»

این اولین سفر سید عباس عراقچی در مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل است، سفری که می‌تواند زمینه گسترش روابط اقتصادی و سیاسی میان حکومت سرپرست افغانستان و جمهوری اسلامی ایران فراهم کند دو کشوری که بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

از سوی دیگر در سال‌های گذشته تراز تجاری میان دو کشور افزایش یافته است، جمهوری اسلامی ایران با احداث راه آهن خواف_ هرات تلاش کرده است تا جایگاه خود را به عنوان همسایه‌ای که به دنبال افغانستانی امن و با ثبات است، تقویت کند.

پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند که ما به دنبال افغانستان آرام، باثبات و پیشرفته هستیم.

اگر به روند همکاری‌ها و رابطه میان دو کشور در سه سال گذشته نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که مقامات ایرانی همواره در جهت تحقق این هدف تلاش کرده‌اند.

در روز‌های گذشته اعلام شد که مرز دوغارون که یکی از مبادی اصلی ورود کالا و مسافر از ایران و افغانستان و بالعکس است به منطقه ویژه تجاری، صنعتی تبدیل شده است. موضوعی که می‌تواند زمینه ساز گسترش زیرساخت‌های مرزی و افزایش توجه به مبادلات تجاری شود.

سفر ملا برادر در سال‌های گذشته به تهران و دیدار او از بندر تجاری چابهار امیدواری‌ها را برای انتقال کالا‌های تجاری تاجران افغانستانی از طریق بندر تجاری چابهار به افغانستان افزایش داد. مقامات جمهوری اسلامی ایران با ایجاد زیرساخت‌هایی در بندر چابهار و در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای تاجران افغانستانی تلاش کردند تا توجه آنها را برای انتقال کالاهایشان به کابل و دیگر شهر‌های این کشور به سمت چابهار معطوف کنند.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با تکمیل خط ریلی خود در شرق کشور و اتصال خط راه آهن خواف_ هرات به راه آهن مرکزی جمهوری اسلامی ایران زمینه دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد را فراهم کند. همچنین این باعث خواهد شد که تاجران افغانستانی بتوانند کالا‌های خود را با استفاده از خط ریلی جمهوری اسلامی ایران به ترکیه و از آنجا به اروپا برسانند. موضوعی که ایران توجه ویژه‌ای به آن دارد.

اما موضوع حقآبه ایران از آب هیرمند از جمله چالش‌هایی است که در طول سه سال گذشته میان طالبان و جمهوری اسلامی ایران وجود داشته و طرف ایرانی از حکومت سرپرست افغانستان خواسته به تعهد خود در معاهده آب هیرمند متعهد باشند.

حالا با سفر سید عباس عراقچی در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل امیدواری‌ها برای کاهش تنش‌های آبی میان حکومت سرپرست افغانستان و جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است، موضوعی که در طول سال‌های گذشته به خصوص در دوره جمهوریت نیز مشکلاتی برای دو طرف ایجاد کرده بود.

حال باید منتظر ماند و دید که سفر وزیر خارجه ایران به کابل می‌تواند چالش‌های آبی را میان این دو کشور همسایه را که دارای مشترکات فراوانی هستند حل کند و زمینه گسترش روابط را میان کابل و تهران فراهم کند، یا خیر؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->