تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خرید قسطی خودرو تا قبل از عید نوروز نرخ طلا در مشهد اعلام شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آغاز طرح نظارتی ویژه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ تعزیرات حکومتی خراسان رضوی از ۵ اسفند ۱۴۰۳ | ورود خودرو‌های قاچاق باعنوان «عبورموقت» در استان رواج پیدا کرده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۴ اسفند ۱۴۰۳) | دلار ۹۴ هزار تومان را هم رد کرد ۸۰ درصد اشتغال خراسان رضوی در فضای غیرصنعتی است | مشهد، میزبان ۵۲ درصد هتل‌های کشور عضو کمیسیون عمران مجلس: گرانی بلیت هواپیما اگر مصوبه قانونی ندارد، باید لغو شود وزیر نیرو: کشف ۱۰هزار ماینر قاچاق در کشور ریزش آبشاری قیمت دلار دیجیتال (۴ اسفند ۱۴۰۳) بازار کیف‌ و‌ کفش مشهد رنگ‌وبوی شب عید ندارد | گرانی دلار و نبود نقدینگی، مشکل اصلی تولیدکنندگان انتقاد نماینده مجلس از کارشکنی بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری توزیع گوشت گوسفندی منجمد تنظیم بازار در خراسان رضوی آغاز شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم، به حفظ قدرت خرید کارگران کمک می‌کند بازار اجاره مسکن بهبود می‌یابد؟ (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعلام قیمت میوه در مشهد در اولین روز کاری هفته (۴ اسفند ۱۴۰۳) | افزایش نرخ موز، پرتقال و نارنگی بودجه ۱۴۰۴ شرکت‌های دولتی ۷۰ درصد رشد کرد قیمت طلا در بازارهای جهانی امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) چند؟ حداقل دستمزد ۱۴۰۴؛ بین ۱۶، ۱۷ میلیون خواهد بود شرایط حذف یارانه نقدی برای دهک‌های بالا اعلام شد خراسان رضوی در رتبه دوم تورم ماهانه اقلام خوراکی‌ | تخت‌گاز گرانی موادغذایی آیا بودجه محرومیت‌زدایی خراسان رضوی محقق می‌شود؟ دستمزد باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد| دولت کارفرمایان را حمایت کند افزایش قیمت محصولات گروه سایپا تکذیب شد عراقچی: مشهد مرکزی برای سازمان اکو می‌شود| تحت فشار، تهدید و تحریم مذاکره نخواهیم کرد + فیلم اعلام جزئیات افزایش مبلغ یارانه و زمان واریز در اسفند ۱۴۰۳ آخرین خبر درباره زمان پرداخت عیدی و معوقات بازنشستگان (۳ اسفند ۱۴۰۳) وام ۶۵۰میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا (۴ اسفند ۱۴۰۳) به بانک‌ها ابلاغ می‌شود اعلام دلایل گرانی ارز و حذف نیما توسط وزارت اقتصاد بازرسی هوشمند از ۸۰۰ واحد صنفی در اطراف حرم امام‌رضا(ع) ویژه ایام پایانی سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

سرانه آب ایرانی‌ها به یک‌سوم کاهش یافت

  • کد خبر: ۳۱۲۶۴۷
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵
سرانه آب ایرانی‌ها به یک‌سوم کاهش یافت
دبیرکل فدراسیون صنعت آب گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ مترمکعب در سال کاهش یافته، در حالی که این رقم قبلاً ۱۵۰۰ مترمکعب بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست تخصصی "صنعت آب و راهکار‌های پرداخت مطالبات" در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب به میزبانی سخنگوی صنعت آب برگزار شد.

در ابتدای این نشست، شریعت دبیرکل فدراسیون صنعت آب با بیان اینکه علی‌رغم مشکلات و سیاست‌های نادرست گذشته، صنعت آب ایران پتانسیل بالایی دارد و می‌تواند در سطح بین‌المللی مطرح شود، به ناترازی در منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در سال کاهش یافته است، در حالی که این رقم قبلاً ۱۵۰۰ متر مکعب بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب بر لزوم بازآفرینی سیاست‌های آبی تأکید کرد و بیان داشت: اهمیت همکاری بخش خصوصی در حل مشکلات قابل توجه است.

وی به چالش‌های موجود برای بخش خصوصی و نیاز به اعتماد و حمایت دولت از این بخش اشاره کرد و اظهار داشت: با ایجاد یک بازار آب و تعیین قیمت مناسب، می‌توان به بهبود وضعیت آب کشور کمک کرد.

شریعت در ادامه سخنان خود به بررسی وضعیت فعلی بخش آب و فاضلاب کشور و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت و گفت: مطالعات نشان می‌دهد که نیاز‌های مالی در بخش آب به ۳۰ همت، فاضلاب به ۱۷ همت و مطالبات آب‌شیرین‌کن‌ها به ۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد. همچنین، بدهی دولت بابت خرید تضمینی آب‌شیرین‌کن‌ها ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به مشکلات مالی و ناتوانی دولت در پرداخت بدهی‌ها افزود: با روند کنونی، تکمیل ۵۵۰ پروژه فعال در این حوزه ۳۰ سال زمان خواهد برد.

شریعت به اهمیت نقش بخش خصوصی در این حوزه تأکید کرد و بیان داشت: بخش خصوصی باید به‌عنوان واسطه‌ای میان دولت و مردم عمل کند. افزایش قیمت آب به‌صورت پلکانی می‌تواند به صرفه‌جویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود؛ الگویی که در بسیاری از کشور‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.

دبیرکل فدراسیون صنعت آب همچنین به چالش‌های اجتماعی، سیاسی و امنیتی مرتبط با آب اشاره کرد و گفت: مسئله آب دیگر تنها محدود به اختلافات بین کشور‌ها نیست، بلکه به درون استان‌ها و شهر‌ها نیز کشیده شده است و این موضوع نیازمند مدیریت جدی است.

شریعت در ادامه به مشکلات کشاورزان به دلیل کمبود آب پرداخت و اظهار داشت: کشاورزان به دلیل این بحران در حال نابودی هستند و نیاز است که سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ایجاد تضامین برای سرمایه‌گذاران نیز باید در اولویت قرار گیرد.

وی بر ضرورت همکاری و هم‌اندیشی میان بخش‌های مختلف تأکید کرد و بیان داشت: حکمرانی آب باید به‌صورت جدی تقویت شود تا بتوان چالش‌های این حوزه را به‌طور مؤثر مدیریت کرد.

شریعت به مشکلات موجود در سیستم صرفه‌جویی آب و گواهی‌های مربوط به آن اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاران گواهی‌هایی دریافت می‌کنند که در بورس به آنها ضریب تعلق می‌گیرد. این ضریب‌ها می‌تواند بر تصمیم‌گیری صنعتگران تأثیر بگذارد و آنها را به سمت مناطق با دسترسی بهتر به آب هدایت کند.

وی در پایان از نیاز به همکاری با کارشناسان و خبرگان برای پیشبرد این اهداف سخن گفت و به چالش‌های موجود در شکل‌گیری بازار آب و قیمت‌گذاری آن اشاره و تأکید کرد: این فرآیند ممکن است در ابتدا دستاورد‌های کمی داشته باشد، اما هدف نهایی ایجاد یک میراث برای نسل‌های آینده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->