درس استراتژیک امام علی(ع) برای سیاستمداران امروز دو روش تلاوت قرآن از نگاه اهل بیت (ع) نشست سیره نبوی با نگاه تطبیقی به تاریخچه مذاکرات ایران و آمریکا برگزار می‌شود (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) انسان در طلب استغفار باید عاشق باشد راهکاری قرآنی برای نجات از بن‌بست غم | بررسی برکات ذکر یونسیه در روایات و کلام بزرگان کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع) و علوم روز، ۷ و ۸ خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود شناسایی پیکر مطهر شهید گنابادی پس از ۳۸ سال ۴۰۶ شهید روحانی، سند افتخار خراسان رضوی هستند بیمارستان رضوی به‌عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت معرفی شد اصیل و پایدار شادی کنیم مروری بر دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه، وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَه» و اهمیت لقمه حلال در زندگی منتظران الزام حضور دستیار زن در کاروان‌های حج تمتع با بیش از ۱۶۵ زائر انتقاد آیت‌الله صدیقی از بزرگ‌نمایی گناهان در جامعه تلاش داریم حرم حضرت رضا (ع) را به کانون اصلی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم رشد ۱۲.۵ درصدی مشارکت‌کنندگان در جشنواره مفلحون نسبت‌به سال گذشته پایتخت دل‌ها در حرم امام رضا(ع) | سکانسی از سریال پایتخت که ایران را به مشهد گره زد پیام تبریک سردار کارگر به‌مناسبت روز ارتش تغییر در سهمیه حج سوریه | سوری‌ها از سه کشور بدون قرعه به حج می‌روند
سرخط خبرها

نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۳۱۲۶۷۶
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲
نگهداری از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده در موزه‌های آستان قدس رضوی
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی بیان کرد: این اداره با بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار شیء نذرشده، اهتمام ویژه‌ای در حفاظت و مرمت آثار هنری دارد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا اسماعیل‌زاده با اشاره به نقش حیاتی این اداره در حفظ میراث فرهنگی، گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ما حفظ، مرمت و نگهداری آثار نذرشده‌ای است تا زیبایی و ارزش‌های آن‌ها برای نسل‌های آینده حفظ شود.

وی افزود: از زمان ورود اشیای نذری، فرایند ارزیابی تحت نظر کارشناسان مجرب انجام می‌شود. اشیائی که دارای ارزش نگهداری در موزه‌ها باشند، به خزانه نذورات ارسال می‌شوند و در صورت نیاز به مرمت، فرایند کار آغاز شده و با دقت و وسواس بررسی می‌شوند تا بهترین شرایط برای نگهداری این اشیا فراهم شود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: تیم متخصص مرمت، به صورت مستمر در حال ارزیابی و تعمیر این آثار است تا ویژگی‌های اصلی و تاریخی آن‌ها حفظ شود به‌طوری‌که تاکنون (بهمن‌ماه ۱۴۰۳)، بیش از ۲ هزار نفرساعت برای مرمت آثار هنری و تاریخی وقت صرف شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخشی از این اشیا در موزه‌های آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده است، گفت: خزانه آستان قدس رضوی، با بالاترین رتبه استاندارد و سطح امنیتی، نه‌تنها به عنوان امن‌ترین محل نگهداری اشیا و نفایس ارزشمند، بلکه به‌عنوان نگهبان تاریخ ایران، گنجینه‌ای از عشق و ارادت به هشتمین امام شیعیان است.

گفتنی است، قدمت اشیای تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به ۵ هزار سال پیش می‌رسد که شامل سفالینه‌های تاریخی کشف‌شده از مناطق مختلف است. پس از آن سکه‌های تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیا دارند. در حال حاضر نیز اشیای متفاوتی از جمله ضریح‌پوش‌ها، صندوق‌پوش‌ها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدان‌ها، قفل‌ها، ساعت‌ها، ادوات و وسایل تزئینی، کاشی‌ها، سلاح‌ها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچه‌های قیمتی و تزئینی، صنایع دستی و... در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->