به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی رزمآرا با بیان اینکه عفونتهای قارچی ناخن، اغلب در بزرگسالان بیش از کودکان و حتی گاهی در مردان بیشتر از زنان دیده میشود افزود: این نوع عفونتها میتوانند در هر قسمت از بدن از جمله؛ سر، ناخن و سایر اندامهای مختلف بروز و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کنند. همچنین عفونتهای قارچی ناخن، به ویژه ناخن پا نسبت به ناخن دست یکی از نواحی شایع عفونت در بدن بوده، که بدون درد و سوزش هستند.
وی درباره علائم این نوع عفونت گفت: علائم عفونت قارچی ناخن به صورت لکههای سفید، لکههای زرد یا لکههای زرد قهوهای در زیر نوک ناخن دست و پا ایجاد میشوند و به تدریج این لکهها در زیر بستر ناخن رشد کرده و باعث تغییر رنگ کلی ناخن میشوند. از دیگر علائم بروز عفونت قارچی ناخن، ضخیم شدن ناخن، ناهموار بودن ناخن، خرد شدن یا ایجاد پوستههایی در زیر ناخن و تغییر ساختار ناخن است. همچنین علائم پیشرفته قارچ ناخن، جداشدن ناخن از بستر و ایجاد بوی نامطبوع در یک یا چند ناخن است.
دکتر رزم آرا، خاطرنشان کرد: در مراحل پیشرفته، عفونتها باعث آسیب دائمی و تخریب ماتریکس ناخن میشود که در این شرایط درمانی وجود ندارد.
وی درباره عوامل خطر ابتلا به عفونتهای قارچی ناخن هم گفت: با توجه به اینکه انگشتهای پا در محیط مرطوب کفش قرار دارند محیط گرم و مرطوب، فضایی برای عفونت فراهم میآورد و حتی برخی کفشها که تعریق زیادی ایجاد میکنند. بر همین اساس بیماران دچار نقص ایمنی که مهمترین آنها بیماری دیابت است، مستعد ابتلا به عفونت ناخن هستند و باید به طور سالانه به متخصص پوست مراجعه و ناخنهای آنها مورد معاینه قرار بگیرد.
دکتر رزم آرا همچنین گفت: از میان بیماریهای پوستی، بیماری پسوریازیس ناخن میتواند افراد را در معرض خطر عفونت قارچی ناخن قرار دهد و از دیگر ریسک فاکتورهای ابتلا به عفونت قارچ ناخن، افراد سیگاری هستند، که سیستم گردش خون آنها در انتها و نواحی ناخن ضعیف است و منجربه قارچ ناخن میشوند. مکانهای عمومی مثل استخرها و باشگاهها که افراد با پای برهنه راه میروند یکی از ریسک فاکتور مهم به شمار میرود.
وی تصریح کرد: تعداد زیادی از خانمهایی که کاشت ناخن انجام میدهند (مراجعین و حتی ناخن کاران) و همچنین ورزشکاران، با توجه به زمینه فعالیت خود به دلیل مربوط بودن پاها و فعالیت خود، مستعد ابتلا هستند.
استادیار گروه پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، راههای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی ناخن را، تمیز و خشک نگه داشتن ناخن ها، شست وشوی ناخنها بعد از لمس با ناخنهای آلوده عنوان و اضافه کرد: خشک کردن پاها بعد از استحمام و استخر و محیطهایی از این قبیل، تعویض جورابها به طور روزانه و در برخی شرایط دو بار در روز، استفاده از جورابهایی با تعریق کمتر واستفاده از کفشهایی که محیط گرم و مرطوب را تشدید نکند.
دکتر رزم آرا در ادامه افزود: هر چند بیماری عفونت قارچی ناخن، بدون خطر بوده و آسیبی به سیستم داخلی بدن وارد نمیکند، اما افراد با مشاهده تغییرات ظاهری بر روی ناخن خود، خیلی سریع به متخصص پوست و مو مراجعه کنند، چرا که درمانهای قارچ ناخن به خصوص قارچهای درماتو فیتی درمانهای طولانی مدتی را میطلبد.
وی در همین ارتباط افزود: درمان بیماران از ۱۲ هفته تا شش ماه و بیشتر متغیر است، تا بتوانیم به درمان موفقیت آمیزی دست یابیم. همچنین درمانها به صورت کرمهای موضعی و خوراکی صورت میگیرد و در موارد شدید نیاز است که جراحی یا ناخن به طور موقت برداشته شود. حتی در برخی مواقع که عفونت قارچی بسیار عمیق و طولانی شده باشد، ضرورت دارد که ریشه ناخن برداشته شود.
دکتر رزم آرا با تأکید بر رعایت برخی ملاحظات در استفاده از لاک ناخن مصنوعی گفت: افراد زیادی برای لاک ناخن مصنوعی یا انجام مانیکور یا پدیکور به سالنهای آرایشی مراجعه میکنند، که باید نظارت دقیق تری از سوی واحدهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی صورت گیرد و از طرفی مردم باید با دقت بیشتری مراجعه کنند و از استریل وسایل در دستگاه استریل کننده اتوکلاو بعد از استفاده هر مشتری برای خود، اطمینان حاصل نمایند.