وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی

  • کد خبر: ۳۱۲۸۶۵
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
ساخت واکسن برای پیشگیری از همه‌گیری جهانی بعدی
دانشمندان واکسنی برای پیشگیری از شیوع همه‌گیری جهانی بعدی می‌سازند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) و مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) گام‌های مهمی در توسعه واکسنی برداشته‌اند که می‌تواند در برابر انواع در حال ظهور ویروس SARS-CoV-۲ که ویروس مسئول ایجاد بیماری کووید-۱۹ است و همچنین کروناویروس‌های مرتبط به نام ساربکوویروس (sarbecoviruses) محافظت کند.

این ویروس‌ها می‌توانند از حیوانات به انسان‌ها سرایت کنند و نگرانی‌های بهداشت عمومی جهانی را افزایش دهند.

به نقل از اس‌ای، ویروس SARS-CoV-۲ تنها ویروس در خانواده ساربکوویروس نیست. این خانواده از ویروس‌ها همچنین شامل ویروس «سارس» است که در اوایل دهه ۲۰۰۰ باعث شیوع گسترده‌ای شد.

سویه‌های کنونی که در حیات وحش، به‌ویژه خفاش‌ها و پستانداران مختلف در گردش هستند، به طور بالقوه می‌توانند انسان‌ها را در آینده آلوده کنند.

محققان برای مقابله با این تهدید، واکسن جدیدی طراحی کرده‌اند که از تکنیک‌های پیشرفته ایمنی‌شناسی و مدل‌های محاسباتی استفاده می‌کند.

سنگ بنای این واکسن ابتکاری، استفاده از نانوذرات است. این تیم با اتصال حداکثر هشت نسخه مجزا از پروتئین‌های متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD‌ها به این نانوذرات، واکسنی ایجاد کرده است که تولید آنتی‌بادی‌هایی را که مناطق RBD را هدف قرار می‌دهند و به طور قابل‌توجهی در بین سویه‌های مختلف ویروسی پایدار می‌مانند، ایجاد کرده است.

این طرح به طور قابل توجهی احتمال جهش‌های ویروسی را که می‌توانند از پاسخ ایمنی ایجاد شده توسط واکسن‌ها فرار کنند، کاهش می‌دهد.

پروفسور آروپ کی چاکرابورتی (Arup K. Chakraborty)، استاد مؤسسه جان‌ام. دویچ در MIT و یکی از اعضای مؤسسه مهندسی و علوم پزشکی MIT و مؤسسه راگون (Ragon) و دانشگاه هاروارد می‌گوید: این پروژه نشان می‌دهد که چگونه ادغام روش‌های محاسباتی با تحقیقات ایمنی‌شناسی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

چاکرابورتی و پاملا بیورکمن (Pamela Bjorkman)، استادان زیست‌شناسی و مهندسی بیولوژیکی در مؤسسه فناوری کالیفرنیا و نویسندگان ارشد این مطالعه پیشگامانه هستند که به تازگی در مجله Cell منتشر شده است.

این پژوهش توسط اریک وانگ (Eric Wang)، دانشجوی دکترا در مؤسسه فناوری کالیفرنیا، با کمک دکتر الکساندر کوهن (Alexander Cohen) و یک دانشجو به نام لوئیس کالدرا (Luis Caldera) رهبری شد.

این تحقیق بر اساس تلاش‌های قبلی به رهبری بیورکمن و کوهن انجام شده است که نانوذره‌ای ایجاد کردند که هشت پروتئین RBD مختلف ساربکوویروس را نشان می‌دهد.

پروتئین متصل شونده به گیرنده ساربکوویروس یا RBD، بخش مهمی از پروتئین سنبله ویروسی است که ورود ویروس به سلول‌های میزبان را تسهیل می‌کند و هدف اصلی آنتی‌بادی‌های محافظ است.

به طور معمول، نواحی درون RBD که می‌توانند جهش پیدا کنند، بیشتر به آنتی‌بادی‌های سنتی ناشی از واکسن حساس هستند.

آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط واکسن‌های mRNA کووید-۱۹ کنونی، این مناطق متغیر و به‌راحتی قابل دسترسی را هدف قرار می‌دهند که دلیل اصلی این است که چرا به‌روزرسانی‌ها اغلب برای مقابله با سویه‌های جدید مورد نیاز است.

در مقابل، هدف این واکسن جدید، تحریک تولید آنتی‌بادی‌هایی است که مناطق مشترک و پایدار درون RBD‌هایی را که احتمال جهش کمتری دارند، هدف قرار می‌دهند. این رویکرد گسترده‌تر می‌تواند حفاظت پایدارتری در برابر ساربکوویروس‌های مختلف ایجاد کند.

مکانیسم پشت این واکسن شامل تحریک سلول‌های B است که گیرنده‌هایی را ایجاد می‌کنند که به آنتی‌بادی تبدیل می‌شوند.

این گیرنده‌ها برای فعالیت مؤثر، بهترین عملکرد را در هنگام مواجهه با چندین نسخه از یک آنتی‌ژن برای اتصال دارند. متأسفانه مناطق حفاظت‌شده RBD‌ها کمتر در دسترس هستند و باعث می‌شود سلول‌های B اغلب مناطق متغیرتر را هدف قرار دهند.

این واکسن نانوذراتی، ۶۰ نسخه RBD از هشت آربوویروس مرتبط را برای مقابله با این چالش ترکیب می‌کند.

تنوع پروتئین‌های نمایش داده شده بر روی هر نانوذره، احتمال احاطه RBD‌های یکسان را به حداقل می‌رساند و این احتمال را افزایش می‌دهد که یک گیرنده سلول B به طور مؤثر مناطق حفاظت شده را شناسایی کند و به آنها متصل شود.

کوهن توضیح می‌دهد: ایده پشت واکسن ما این است که با استفاده از چندین RBD مختلف روی نانوذره، بتوانیم سلول‌های B را انتخاب کنیم که می‌توانند مناطق حفاظت‌شده مشترک را شناسایی کنند و به آن واکنش نشان دهند. این در نهایت منجر به پاسخ آنتی‌بادی متقاطع‌تر می‌شود و می‌تواند راه را برای اثرات محافظتی گسترده‌تر هموار کند.

نتایج امیدوارکننده از مطالعات حیوانی نشان داده است که این واکسن، پاسخ قوی آنتی‌بادی را در برابر طیف وسیعی از انواع ویروس SARS-CoV-۲ و سایر ساربکوویروس‌ها القاء می‌کند.

این واکسن همچنین زمانی که حیوانات با ویروس SARS-CoV-۲ و ویروس اصلی سارس به چالش کشیده می‌شوند، محافظت ایجاد می‌کند.

محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا به دنبال تحقیقات قبلی منتشر شده در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، با آزمایشگاه چاکرابورتی در MIT برای کشف روش‌های محاسباتی و کشف ترکیب‌های RBD که می‌تواند پاسخ‌های آنتی‌بادی قوی‌تری را در برابر انتخاب متنوعی از ساربکوویروس‌ها ایجاد کند، همکاری کرد.

این پروژه شامل دو استراتژی اصلی بود. اول غربالگری محاسباتی در مقیاس بزرگ از جهش‌های بالقوه در RBD ویروس SARS-CoV-۲ و دوم ارزیابی انواع RBD طبیعی موجود در ساربکوویروس‌ها.

در رویکرد اول، این تیم با سویه SARS-CoV-۲ اصلی شروع کرد و حدود ۸۰۰ هزار توالی را با معرفی تغییرات در مکان‌هایی که بر اتصال آنتی‌بادی تأثیر می‌گذارند، توسعه دادند.

در حالی که مبارزه با کووید-۱۹ ادامه دارد، این کار پیشگامانه بر اهمیت تحقیق و نوآوری مداوم در تولید واکسن برای جلوتر ماندن از تهدیدات ویروسی در حال تکامل تأکید می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->