به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی اظهار کرد: ویروس اچ پی وی ۲ عارضه ایجاد میکند یکی سرطان دهانه رحم و دیگری بروز عفونتهایی مانند زگیلهای تناسلی که شیوع سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس در کشور بسیار پایین است و بحث واکسیناسیون آن بیشتر بر پیشگیری از عفونت متمرکز است.
وی ادامه داد: شیوع عفونتهای اچ پی وی بیشتر شده و این با افزایش مراجعان به مطبها به دلیل این عارضه مشخص شده است.
وی تاکید کرد: واکسن اچ پی وی باید وارد چرخه واکسیناسیون کشوری شود، اما نه به صورت واکسنهای روتین، بلکه باید مانند آنفلوآنزا باشد که افراد خاص و واجد شرایط تزریق کنند و ضروریست شرکتهای دانش بنیان، انستیتو پاستور و پاستور این واکسنها را تولید کنند تا آنها را با توجه به شرایط ارزی وارد نکنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: واکسن اچ پی وی را باید کمیته ملی واکسیناسیون تایید کند که قیمت آن ارزانتر شده و در داروخانهها بیشتر موجود خواهد شد.
وی تصریح کرد: واکسن پنوموکوک و روتاوبرپس وارد واکسیناسیون کشوری شده و همه مراکز بهداشتی و درمانی باید آنرا رایگان در اختیار مردم قرار دهند و اگر مرکزی درخواست پول برای تزریق آن کرد، خلاف بوده و باید به وزارت بهداشت گزارش شود.
رئیسی گفت: با توجه به شیوع بیماریهای مختلف کشورها متحمل هزینههای زیادی ناشی از آنها خواهند شد و ایران نیز از این لحاظ مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه توجه به سلامت یک فرد به تنهایی کافی نیست، اظهار داشت: باید به محیط اطراف توجه کرد، زیرا یک فرد اگر دستورالعملهای حوزه بهداشت و پیشگیری را انجام دهد، اما در یک محیط در معرض آلودگی قرار گیرد، در معرض ابتلا به بیماری قرار خواهد گرفت.
وی به بحث سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: سواد سلامت فقط اطلاع رسانی نیست بلکه ایجاد و آموزش مهارتهایی در جهت حفظ سلامتی است و خروجی نهایی آن تاب آوری فرد در مقابل عوامل زیان آور و ناخوشی باشد.
به گفته رئیسی، باید از تکنولوژیهای جدید برای ارتقای سلامت استفاده کنیم و هر فرد بتواند با استفاده از این ابزار مسوول سلامت باشد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: باید بتوانیم سامانه یا سایتی داشته باشیم که آخرین اطلاعات حوزه سلامت را بارگذاری کنیم تا به شایعات پزشکی و درمانی در فضای مجازی نیز پاسخ دهد.
وی ادامه داد: مرگ ناشی از سرطان در دنیا حدود ۱۰ میلیون نفر در سال است و این عدد تا ۲۵ سال آینده به ۱۸ میلیون میرسد، در کشور ما میزان ابتلا به سرطان، قبلا ۱۴۱ در ۱۰۰ هزار مورد بوده که اکنون به ۱۷۲ در ۱۰۰ هزار رسیده است.
رئیسی گفت: در زنان ایرانی ۱۷۱ در ۱۰۰ هزار و در مردان ۱۷۵ در ۱۰۰ هزار بروز سرطان مشاهده میشود.
معاون بهداشت تصریح کرد: موضوع محیط زیست و آلودگی هوا، دخانیات و سایر عوامل هم در زمینه بروز سرطان اهمیت دارند و باید عوامل خطر اصلی را کنترل کنیم تا از بروز سرطان جلوگیری شود.
به گفته رئیسی، یکی از دلایل افزایش بروز سرطان، افزایش تشخیص و دقیق شدن روشهای تشخیصی است، به طور مثال هوش مصنوعی در تشخیص مراحل اول سرطان کمک کننده است.
وی اظهار داشت: سرطانهایی مانند روده، پستان و دهانه رحم را میتوان در مراحل اولیه تشخیص داد و در همان مراحل درمان کرد، چکاپهای دورهای و منظم بر اساس راهنماهای بالینی میتواند در تشخیص سرطانها کمک کننده باشد.
منبع: ایرنا