به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی اکبر محمدی افزود: در ۹ ماهه امسال سه هزار و ۲۴۷ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی رخ داده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲ هزار و ۶۰۹ مورد بوده افزایش داشته است.
وی ادامه داد: ۷۵ درصد معادل ۲ هزار و ۴۶۶ مورد از موارد حیوان گزیدگی امسال مربوط به شهر نیشابور و بقیه مربوط به سایر شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی نیشابور بوده است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تمام افراد مراجعه کننده به مراکز هاری زیر پوشش این دانشگاه مراقبت کامل دریافت کردهاند و پیگیریهای لازم برای همه انجام شده است.
محمدی افزود: همچنین از این تعداد حیوان گزیدگی امسال، ۲ مورد توسط حیوان مبتلا به هاری اتفاق افتاده که از این موارد هیچ مورد ابتلا یا مرگ هاری انسانی اتفاق نیفتاده که علت آن کنترل موارد گزش، ارائه آموزش به جمعیت زیر پوشش و تزریق به موقع واکسن به افراد مشکوک بوده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در ۹ ماهه سال گذشته از موارد حیوان گزیدگی ها، پنج مورد توسط حیوان مبتلا به هاری ثبت و گزارش شده است که علیرغم این آمار حتی یک مورد ابتلای انسانی یا مرگ ناشی از هاری نداشتهایم.
این مسوول اضافه کرد: توصیه میشود افراد در صورت گزش توسط حیوانات بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمان هاری مراجعه کنند چرا که در این مراکز، تمام موارد حیوان گزیدگی به صورت کامل پیگیری میشوند و درمان موضعی، تزریق واکسن و در صورت نیاز دریافت سرم و سرم تراپی انجام میشود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که حدود ۹۹ درصد گزیدگیها را سگ و گربه و بقیه را سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی انجام میدهند گفت: بیشترین تعداد گزش امسال به ترتیب ۶۵ درصد مربوط به سگها و ۳۳ درصد مربوط به گربهها و یک درصد مربوط به سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی بوده است.
محمدی افزود: بیشتر موارد حیوان گزیدگی در حاشیه شهرها و روستاها و در بیشتر موارد توسط سگ اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: بیماریهای بسیار زیادی از حیوانات به انسان منتقل میشود که مهمترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: هم اینک ماهانه حدود ۳۶۰ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش میشود که این آمار به علت تمایل مردم به نگهداری حیوان خانگی و عدم آگاهی آنها در حال افزایش است.
محمدی افزود: مردم باید آموزش ببینند و نحوه برخورد با حیوانات را برای پیشگیری از حیوان گزیدگی بیاموزند و در صورت گزش به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند.
وی ادامه داد: کنترل بیماری هاری در سگهای صاحبدار با دامپزشکی، کنترل جمعیت سگهای ولگرد با شهرداری و کنترل هاری در وحوش با سازمان محیط زیست است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: هم اینک پنج واحد درمان و پیشگیری هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به صورت شبانه روزی فعال است که از این تعداد سه واحد در نیشابور (چکنه، کلاته محمدجان و نیشابور) و ۲ واحد در شهرستانهای تابعه این دانشگاه (زبرخان و فیروزه) فعال است.
محمدی افزود: هزینه درمان کامل هاری شامل تزریق واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی بین ۶۵ میلیون ریال است که در مراکز درمان هاری به صورت رایگان انجام میشود.
وی با بیان این که بیماری هاری یک بیماری صد در صد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارند ادامه داد: این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما بعد از ابتلای فرد، بیماری، درمان ندارد و فرد، محکوم به مرگ است و بهترین زمان مراجعه افرادی که دچار حیوان گزیدگی میشوند به مراکز درمان هاری ۲۴ساعت اولیه بعد از گزش است.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان «نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه» خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
منبع: ایرنا