گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خودرو و موتورسیکلت در گلبهار با ۶ مصدوم (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) حذفیات منابع کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وقوع طوفان شدید و رگبار باران در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غرق‌شدن کودک ۴ساله در بولوار شاهنامه مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) بازداشت دزدی که  می خواست اموال سرقتی را  به خود مال باخته بفروشد راهکارهایی برای صبوری بیشتر در تعاملات اجتماعی | چطور از غوره حلوا بسازیم؟ هر چه بادا باد! محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی احضار متهم ضرب و جرح دانش‌آموزان سنندجی به دادسرا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۳ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار تهران (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) ۲۸ هزار قلم داروی گیاهی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور کشف شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) سکته چشمی در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد  جزئیات حذفیات آزمون‌های پایه یازدهم و دوازدهم منتشر شد تحلیل حواشی مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور چاقوکشی مرگبار پسر دانش‌آموز به‌خاطر هیچ فوت ۲۶ بیمار هموفیلی به دلیل کمبود‌های دارویی ۱۲۰ کودک مناطق حاشیه‌ای گناباد و بجستان واکسن فلج اطفال دریافت کردند حکم اولیه معلم خاطی در سنندج صادر شد دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس، طبق تعرفه سال گذشته است بازنشستگان حساب خود را چک کنند | معوقات متناسب‌سازی حقوق برای تمام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما از پنجشنبه با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید رئیس سازمان اورژانس کشور: ۹۷ درصد مصدومین ترافیکی نوروز ۱۴۰۴، ایرانی و ۳ درصد از مصدومین اتباع خارجی بوده‌اند آموزش و پرورش تهران: اولیا تا ابلاغ رسمی، مبلغ اضافی پرداخت نکنند
سرخط خبرها

ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان

  • کد خبر: ۳۱۳۲۷۰
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۰
ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان
یک شرکت دانش‌بنیان در کشور موفق به طراحی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی با هدف احیای حس شنوایی ناشنوایان شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این شرکت دانش‌بنیان که حوزه اصلی کاری آن معطوف به مشکلات شنوایی است، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و از همان زمان، ارتباط خود را به طور پیوسته با پایگاه‌های تحقیقاتی دانشگاهی حفظ کرده است تا بر لبه دانش قدم بردارد.

بر اساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این مجموعه با اتکا بر بهره‌مندی از طیف گسترده‌ای از علوم مهندسی الکترونیک، نرم‌افزار و مهندسی پزشکی نتایج درخشانی را به دست آورده و با تعامل با متخصصین این حوزه‌ها توانسته تاثیرگذاری اجتماعی خود را مد نظر قرار دهد و با درک عمیق مشکلات اصلی این حوزه، راهکار‌های درخوری را عرضه کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: بومی‌سازی فناوری کاشت حلزون شنوایی و ثبت اختراع بین‌المللی (US patent) دستگاه‌های تحریک الکتریکی و صوتی، منطبق با استاندارد‌های بین‌المللی طراحی، تولید و روانه بازار شده است.

سمیرا کوشکستانی در معرفی ریزتراشه تحریک‌کننده الکتریکی بهبودیافته برای بخش داخلی سیستم کاشت حلزونی به عنوان محصول دانش‌بنیان این شرکت گفت: این ریزتراشه‌ها در واقع بخشی از یک محصول بزرگ‌تر تحت عنوان سیستم کاشت حلزونی هستند که البته به شکل مستقل هم قابلیت ارائه برای کاربری‌های تحریک الکتریکی را دارد.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزون شنوایی چندکاناله از بخش‌های مختلف تشکیل می‌شود، افزود: واحد داخلی که بایستی در داخل بدن کار گذاشته شود، متشکل از بخش‌های آرایه الکترود و گیرنده الکترونیکی و ریزتراشه تحریک‌کننده است.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود:آرایه الکترودی بسته به تعداد کانال‌های تحریک از تعداد مشخصی سیم تشکیل شده که هر کدام به یک پایانه منتهی می‌شود و وظیفه اعمال سیگنال جریان الکتریکی را به سلول‌های شنوایی به عهده دارد. با توجه به بافت درتماس با آرایه الکترودی، این آرایه بایستی در یک غلاف منعطف و زیست‌سازگار پوشش‌دهی و بسته‌بندی شود.

وی ادامه داد: بخش بیرونی سیستم نیز از میکروفن و مدار‌های تقویت و پیش‌پردازش، پردازشگر صوت-گفتار و فرستنده RF تشکیل شده که مجموعه بخش بیرونی و درونی سیگنال صوتی و گفتار را به پالس‌های تحریک الکتریکی قابل اعمال به اعصاب شنوایی تبدیل می‌کند.

به گفته کوشکستانی، کل پروژه سیستم کاشت حلزونی و به تبع آن همچنین ریزتراشه نیز با مشخصه‌های مخصوص به خود هم برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده‌اند.

وی با بیان اینکه سیستم کاشت حلزونی، اکنون تنها ابزاری است که می‌تواند با استفاده از جریان‌های الکتریکی و تحریک مستقیم عصب شنوایی، حس شنوایی را به افراد کاملا ناشنوا بازگرداند، تصریح کرد: کاشت حلزون به عنوان موفق‌ترین نمونه پروتز عصبی، باعث ایجاد حس شنوایی در بیش از یک میلیون نفر تا سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان شده که بخش قابل توجهی از این افراد هم‌اکنون قادر به مکالمه در سطح طبیعی هستند.

این فعال حوزه دانش‌بنیان همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون برخی محصولات مشابه از جمله محصول شرکت آمریکایی Advanced bionics، شرکت اتریشی Med-EL، شرکت استرالیایی Cochlear در ایران عرضه می‌شود، افزود: در این بین ما نیز موفق شده‌ایم نسل سوم و مدل یکپارچه بخش بیرونی سیستم کاشت حلزون شنوایی را برای کمک به ناشنوایان توسعه دهیم و استاندارد‌های مربوط به این محصول را در کلاس خطر D دریافت کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->