سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا
سرخط خبرها

«عروسی پیرشالیار» جشنی برای پاسداشت فرهنگ و تاریخ

  • کد خبر: ۳۱۳۵۵۶
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
«عروسی پیرشالیار» جشنی برای پاسداشت فرهنگ و تاریخ
مراسم آیینی «عروسی پیرشالیار» یکی از کهن‌ترین آیین‌های منطقه اورامان/ هورامان تخت است که هر سال به مدت ۳ روز در کردستان برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گلان فرزامی، معاون میراث فرهنگی کردستان اظهار کرد: مراسم عروسی پیرشالیار از امروز ۱۰ بهمن ماه آغاز شد و به مدت سه روز تا جمعه ١٢ بهمن ماه ادامه خواهد داشت. این مراسم که هر سال در بهمن‌ماه برگزار می‌شود، به دلیل استقبال گسترده مردم و گردشگران داخلی و خارجی به یکی از رویداد‌های فرهنگی مهم استان کردستان تبدیل شده است.

وی درباره مراسم آیینی «عروسی پیرشالیار» که هر سال در نیمه زمستان برگزار می‌شود، توضیح داد: این مراسم کاملاً مردمی برگزار می‌شود و اهالی روستا خودشان تمام تمهیدات لازم برای پذیرایی از مهمانان و مدیریت مسائل مختلف از جمله اسکان و ترافیک را برعهده دارند. جالب است که حتی مهمانان خارجی نیز برای این مراسم حضور پیدا کرده‌اند و درحال حاضر تمام مراکز اقامتی و اقامتگاه‌های محلی تقریباً تکمیل شده است.

فرزامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حضور گسترده مردم در این آیین، تمهیدات امنیتی و امدادی نیز پیش‌بینی شده است؟ گفت: از آنجا که مراسم مردمی است، مردم خودشان مراقبت می‌کنند. البته هماهنگی‌های لازم با فرمانداری و بخشداری انجام شده و شورا‌های محلی نیز آمادگی کامل دارند. همچنین تیم‌های امدادی و آمبولانس برای مدیریت شرایط اضطراری در محل حضور خواهند داشت.

معاون میراث فرهنگی استان کردستان همچنین از علاقه‌مندان را برای حضور در این مراسم زیبا و عرفانی دعوت کرد و گفت: دف‌نوازی و ذکرخوانی توسط پیروان این آیین از بخش‌های جذاب این مراسم به شمار می‌رود و فضایی معنوی و دل‌نشین را ایجاد می‌کند.»

مراسم عروسی پیرشالیار فرصتی است برای آشنایی با فرهنگ غنی و آیین‌های باستانی منطقه اورامان/هورامان که با حضور مردم و گردشگران از سراسر کشور و حتی نقاط مختلف جهان به یکی از رویداد‌های فرهنگی مهم کردستان تبدیل شده است.

آیین «عروسی پیر شالیار» در واقع مراسم سالگرد ازدواج یک عارف است که بین مردم ارج و قرب زیادی داشته است. برگزاری این آیین از روز‌های پایانی هفته اول بهمن ماه تا پنجشنبه دومین هفته بهمن ادامه دارد و شامل مراسم‌های مختلفی، چون «خَبَر»، «کوته کوته»، رسم «کلاوروچنی»، مراسم «ذبح حیوانات نذری» و طبخ «هلوشین» می‌شود.

این آیین در سال ۱۳۹۷ در فهرست ملی میراث ناملموس ایران به ثبت رسیده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->