گفت‌وگوی وزرای خارجه طالبان و پاکستان درباره وضعیت مهاجران افغانستانی وزیر خارجه پاکستان در رأس هیئتی بلندپایه، وارد کابل شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) مرتضایی در واکنش به تصمیم هیئت‌رئیسه فوتسال: ملی‌پوشان فوتسال افغانستان از لیگ‌های فرانسه، اسپانیا و تایلند پیشنهاد دارند قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) موافقت دادگاه عالی روسیه با تعلیق طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور پخش تصویر موجودات زنده در رسانه‌های «قندوز» از سوی طالبان ممنوع شد فعالیت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان متوقف شده است سنگ بزرگ هیئت‌رئیسه سازمان لیگ فوتسال ایران بر سر راه بازیکنان افغانستانی | هر تیم لیگ‌برتری، فقط یک بازیکن قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: اخذ مالیات از اتباع خارجی یک اقدام مثبت است کابل و تهران همکاری‌های خود را در زمینه استخراج معادن افغانستان افزایش می‌دهند سفارت ایران در کابل از تداوم همکاری با افغانستان در زمینه مین‌روبی خبرداد کودکان افغانستانی قربانی توقف کمک‌های آمریکا زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر بدخشان در شمال افغانستان را لرزاند قیمت افغانی به تومان و دلار (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی برجای مانده در افغانستان به بازار فروش سلاح در پاکستان راه یافته است بقائی: در سفر هیئت ایرانی به افغانستان فرصت‌های همکاری تجاری و صنعتی میان دو کشور بررسی شد مأموریت فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان پایان یافت طالبان: در یک هفته، بیش از ۷۶ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن به افغانستان انتقال یافته است هیئتی با هدف بررسی توسعه راه‌آهن خواف - هرات و رفع موانع ترانزیتی به افغانستان سفر کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت

  • کد خبر: ۳۱۳۵۵۹
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت
نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با هدف تقویت روابط فرهنگی و هنری دو کشور همسایه، ایران و افغانستان امروز ۱۰ بهمن ۱۴۰۳آغاز به کار کرد.

سید جلال حسینی، مدیر اجرایی نمایشگاه هنری حس همسایگی ۲ که امروز ۱۰ بهمن ماه در محل هتل نگین مصلی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: این نمایشگاه با همکاری موسسه صدرا و موسسه مهر برگزار شده است. این رویداد به عنوان یک پلتفرم مشترک برای هنرمندان از ایران و افغانستان، فضایی برای نمایش آثار هنری این دو کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: در این نمایشگاه، ۲۵ هنرمند از ایران و ۲۵ هنرمند از افغانستان شرکت کرده‌اند و در مجموع، حدود ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده است. تمامی آثار ارائه شده در این نمایشگاه کار‌های دستی و هنری هستند که توانمندی‌های هنرمندان را به نمایش می‌گذارند.

حسینی به تنوع آثار حاضر در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: آثار نمایش داده شده شامل کار‌های باچرم، حکاکی روی چرم، معرق کاری و سنگ‌تراشی است. همچنین، آثار گلیم بافی از قوچان و تار‌های سنگ‌دستی نیز در این رویداد قرار دارند.

مدیر نمایشگاه ادامه داد: این نمایشگاه برای دومین بار برگزار می‌شود و هدف ما برگزاری نمایشگاه‌های مشابه در سال‌های آینده است. امیدواریم در سال آینده نمایشگاه بعدی را با گستره وسیع‌تری و با حضور کشور‌های دیگر نیز برگزار کنیم.

حسینی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی این نمایشگاه، نمایش هنر اصیل ایران و افغانستان به بازدید کنندگان است. ما قصد داریم ظرفیت‌های صنایع دستی این دو کشور را به نمایش بگذاریم تا افراد با بازدید از این نمایشگاه، هنر‌های متفاوت ایران و افغانستان را به‌صورت حضوری مشاهده و درک کنند.

در ادامه حسین امید، هنرمند افغانستانی و فارغ‌التحصیل رشته هنر از دانشگاه هرات، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما به معرفی آثار هنری خود پرداخت.

وی گفت: کار‌هایی که مشاهده می‌کنید، همه تحت تأثیر جنگ افغانستان قرار گرفته‌اند. سنگ لاجورد، سنگ مرمر صورتی و سنگ کلاه نمونه‌هایی از مصالح طبیعی کشور ما هستند که در این آثار به کار رفته‌اند.

این هنرمند افغانستانی با اشاره به تأثیرات فرهنگی و هنری جنگ بر جامعه افغانستان اظهار داشت: این کار‌ها نمایانگر سهم افغانستان در هنر و فرهنگ جهانی هستند. امیدوارم با تداوم این سنت‌ها و به‌روز‌رسانی آنها، پیام صلح و زیبایی را به دنیا منتقل کنیم.

وی تأکید کرد: من به هنر اسلامی و نوآوری در آن علاقه‌مندم و معتقدم که باید از هر فرصتی برای معرفی قابلیت‌های فرهنگی خود استفاده کنیم.
در ادامه زهرا یکتا، هنرمند ایرانی و یکی از غرفه داران این نمایشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: نگارگری بر روی سنگ‌های دکوراتیو را به یک شیوه نوآورانه و کاربردی تبدیل کرده‌ام.

وی گفت: بنده با بیش از ۲۵ سال تجربه در زمینه تذهیب، مینیاتور و گل مرغ، در سال‌های اخیر تمرکز خود را بر روی هنر نگارگری بر روی سنگ‌های سرپانتین و دیزی مشهد گذاشته‌ام و با استفاده از رنگ‌های ثابت و قابل شستشو، مجموعه‌ای از آثار مینیاتور‌های ریز را بر روی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی خلق کرده‌ام.

 یکتا تأکیدکرد: در این هنر بیشتر از هر چیز از میراث فرهنگی و هنری ایران و به ویژه دوره صفویه تأثیر گرفته‌ام.

 وی اشاره داشت: به دنبال اشاعه فرهنگ و هنر ایران به شیوه‌ای مدرن و مطابق با سلیقه جامعه امروز هستم و امیدوارم تا آثارم به عنوان نمادی از هنر غنی ایران در عرصه‌های مختلف شناخته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->