وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هوش مصنوعی به کمک درمان‌های چشم‌پزشکی آمد

  • کد خبر: ۳۱۳۵۸۲
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
هوش مصنوعی به کمک درمان‌های چشم‌پزشکی آمد
چشم‌پزشکی، پس از رادیولوژی که یکی از تخصص‌های پیشرو در پذیرش هوش مصنوعی محسوب می‌شود، در تمرکز بر تجزیه و تحلیل تصویر در رتبه دوم قرار دارد و ابزار‌های تشخیصی و غربالگری مجهز به هوش مصنوعی به‌زودی به مشاوران از ابتدای آغاز فعالیت حرفه‌ای خود در چشم‌پزشکی کمک خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل سریع و دقیق اسکن شبکیه و سایر منابع تصویربرداری چشمی در حین معاینه، علائم بیماری را تشخیص می‌دهد و به‌عنوان مثال، الگوریتم‌های هوش مصنوعی در تشخیص رتینوپاتی دیابتی دقت قابل مقایسه با متخصصان انسانی را نشان داده‌اند و پتانسیل زیادی برای دستیابی به تشخیص به موقع و سازگارتر بیماری ارائه می‌دهند.

به‌طور مشابه، تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی در اسکن شبکیه، شناسایی علائم منحصر‌به‌فرد، ازجمله بیماری‌های قلبی عروقی و نورودژنراتیو را امکان‌پذیر و آن را به ابزاری ارزشمند در زمینه نوظهور اکولومیکس (oculomics) تبدیل می‌کند. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده مانند محاسبه قدرت انکساری بهینه لنز داخل چشمی در جراحی آب مروارید را تسهیل کند.

در نتایج تحقیق «بررسی کاربرد هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق (DL) در چشم‌پزشکی از راه دور» منتشرشده در پایگاه سیویلیکا آمده است، پیری جمعیت و افزایش بار بیماری‌های مزمن و قابل درمان به‌طور فزاینده‌ای کمبود جهانی در ارائه مراقبت‌های چشمی و همچنین اختلالات جدی بینایی ازجمله نابینایی را به همراه دارد. رشته چشم‌پزشکی اغلب در خط مقدم پیشرفت‌های فناوری در پزشکی ازجمله پزشکی از راه دور و استفاده از هوش مصنوعی قرار گرفته و یادگیری عمیق، شاخه جدیدی از فناوری یادگیری ماشین در هوش مصنوعی (AI)، پیشرفت چشمگیری در تصویربرداری پزشکی، به ویژه برای تشخیص الگو و طبقه‌بندی تصویر ایجاد کرده است.

در این مقاله آمده است که تحقیقات زیادی قابلیت اطمینان کاربرد هوش مصنوعی در چشم‌پزشکی را برای استفاده در غربالگری و تشخیص، ارجاع صحیح و حتی درمان هدفمند نشان داده است. در سال‌های کنونی نیز هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق به‌طور گسترده‌ای در تشخیص تصویر، تشخیص گفتار و پردازش زبان طبیعی مورد پذیرش قرا گرفته است. هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق با کمک تصاویر رنگی شبکیه، توموگرافی انسجام نوری و میدان‌های بینایی در تشخیص، غربالگری و نظارت از راه دور بیماری‌هایی، چون رتینوپاتی دیابتی، رتینوپاتی نوزادان نارس، گلوکوم، ادم ماکولا و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (AMD) استفاده شده است.

تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند، از اقدامات کلیدی برای مقابله با بیماری‌های مزمن چشمی است؛ تله افتالمولوژی با انتقال سریع داده‌ها و تصاویر در تشخیص و درمان به موقع بیماری‌های مزمن چشم از راه دور بسیار موثر واقع شده است و کاربرد هوش مصنوعی در تصویربرداری چشمی می‌تواند همراه با پزشکی از راه دور به‌عنوان راه‌حلی برای غربالگری، هدفمند نمودن ارجاعات، تشخیص، نظارت و درمان بیماری‌های عمده چشمی به کار رود.

کاربرد‌های بالقوه دیگری از هوش مصنوعی در چشم‌پزشکی خارج از محیط تشخیصی یا بالینی وجود دارد. این فناوری می‌تواند با انجام وظایف اداری مانند سازماندهی برنامه‌های ملاقات و اولویت‌بندی بیماران در لیست انتظار، به نوسازی ارائه خدمات نیز کمک کند.

چارچوب‌های حاکمیت داده، قابلیت همکاری دیجیتال و مسئولیت‌پذیری بالینی فقط برخی از مسائلی هستند که در سال‌های آینده برای تحقق پتانسیل هوش مصنوعی باید مورد توجه قرار گیرند، اما اکنون غیرممکن است که نقش کلیدی هوش مصنوعی را در چشم پزشکی، چه در تشخیص، چه در درمان یا آموزش، نادیده بگیریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->