برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ مروری بر حواشی سریال پایتخت ۷ | از جایگزینی سارا و نیکا تا سانسور چهار قسمت و پایان ناگهانی داستان
سرخط خبرها

کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد

  • کد خبر: ۳۱۳۹۴۲
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد
رضا جمالی، نویسنده و کارگردان فیلم «سونسوز» می‌گوید: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد تا مخاطب را به خود جذب کند. مسلما ساختار و محتوای قوی فیلم می‌تواند مخاطب را در هر جایگاهی به خود جذب کند و بازخوردهای مثبتی را از آن خود کند.
مریم ضیغمی
خبرنگار مریم ضیغمی

به گزارش شهرآرانیوز؛ فیلم سینمایی «سونسوز» به کارگردانی و نویسندگی رضا جمالی و تهیه‌کنندگی سلمان عباسی از فیلم های حاضر در چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر است؛ یک کمدی موقعیت، درباره فیلم‌ساز سالخورده‌ای که بیست سال پیش در مورد نازایی زنان روستای شان مستندی می‌سازد و اتفاق‌هایی رخ می‌دهد. فیلم به زبان ترکی در استان اردبیل تولید شده و مریم مومن در کنار بازیگران بومی ایفا نقش کرده است. شهرآرانیوز به همین بهانه با «رضا جمالی» گفت و گویی انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد

فیلم تان «سونسوز» سوژه جذابی دارد. چگونه در در مسیر تولید این اثر قرار گرفتید؟

بنده تحت تاثیر یکسری اتفاقات درباره نازایی زنان و تجدیدفراش مردان، تصمیم گرفتم به صورت جدی به این موضوع بپردازم که سرانجام موفق شدم در سال ۱۳۹۰ نسخه کوتاه آن را با عنوان (کات) و با طنزتلخ تولید کنم. با توجه به موفقیت‌هایی که کات در جشنواره‌های داخلی و خارجی کسب کرد انگیزه‌ای در من بوجود آمد که نسخه بلند آن را نیز بنویسم و کارگردانی کنم. به لطف خدا و همکاری عوامل عزیز بالاخره توانستم در اواخر سال ۱۴۰۱ فیلم بلند سونسوز را منتشر کنم.

بازیگران این فیلم اغلب بومی هستند. چطور به این ترکیب بازیگران رسیدید؟

بازیگران بر حسب داستانی که در یکی از روستاهای اردبیل اتفاق می‌افتاد انتخاب شدند. همه بازیگران چه از لحاظ ظاهری و نوع پوشش و چه از لحاظ لهجه و گویش باید به یکدیگر نزدیک می‌بودند که این موضوع کمی زمان‌بر شده بود. سرانجام همه این‌ها اتفاق افتاد و پس از تلاش‌های فراوان ترکیب یک‌دست و منسجمی از بازیگران بدست آمد. همچنین برای باورپذیری داستان باید از نابازیگران بسیاری در کنار بازیگران بومی استفاده می‌شد که این نابازیگران هر یک به نوبه خود توانستند به خوبی از عهده سکانس‌های سخت بر بیایند و  بدرخشند.  

آیا فیلم‌تان با زیر نویس اکران خواهد شد؟

بله. فیلم با زبان آذری و زیرنویس فارسی به جشنواره ارائه شده است.  

فکر می کنید «سونسوز » چه بر اساس کدام ویژگی‌هایش در جشنواره فجر پذیرفته شد؟

به نظر من نوع ژانر و موضوعی که به آن پرداخت شده و همچنین نوع متفاوتی از فرم و ساختار که در فیلم سونسوز به کار گرفته شده می‌تواند از ویژگی‌هایی باشد که نظر هیئت محترم انتخاب را به خود معطوف کند.

کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد

 برای  تولید فیلم در اردبیل با چه چالش هایی مواجه بودید؟

از عمده مشکلاتی که من را در زمان ساخت فیلم سونسوز در اردبیل با چالش هایی روبرو کرد تغییر لوکیشن‌ها و بافت روستایی بود. امروزه به دلیل رخنه کردن ساخت‌و‌سازهای مدرن در مناطق روستایی، بسیاری از اهالی بافت سنتی و قدیمی خانه‌های‌شان را به بناهای جدید و امروزی تغییر داده و بافت‌های سنتی روستایی در گذر زمان دستخوش تغییراتی شده است . تغییراتی که شاید برای من فیلم‌ساز خوشایند نباشد. از آنجائی که من نسبت به انتخاب لوکیشن‌ها و بافت سنتی خانه‌های روستایی در فیلم‌هایم بسیار حساس و پایبندم ممکن است بعضا از چندین روستاهای مختلف با فواصل طولانی در یک روز استفاده کنم که این کار را هم برای من فیلم‌ساز و هم برای بازیگران و عواملم سخت می‌کند.

کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد

 فکر می‌کنید این اثر بتواند نظر داوران را به خود جلب کند؟

فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد تا مخاطب را به خود جذب کند. مسلما ساختار و محتوای قوی فیلم می‌تواند مخاطب را در هر جایگاهی به خود جذب کند و بازخوردهای مثبتی را از آن خود کند. یقینا نظرات داوران و اهالی رسانه تاثیرات مثبت و بسزایی در دیده شدن فیلم دارد پس این امر را نمی توان کتمان کرد که فیلم به خودی خود دیده می شود. فیلم باید دیده شود و درباره آن عادلانه قضاوت شود.

به نامزدی و دریافت سیمرغ در کدام بخش‌ها فکر می‌کنید؟

این بستگی به نگاه و رای داوران جشنواره فجر دارد. امیدوارم که اتفاقات خوب و مثبتی برای فیلم سونسوز رقم بخورد. 

چه چیزی در فیلم‌تان وجود دارد که بتواند مردم و منتقدان را راضی کند و در کارنامه شما یک اثر ماندگار برجای بگذارد؟

 همان طور که اشاره کردم نوع موضوعی که به آن پرداخت شده و  فرم و ساختار متفاوتی که در ساخت فیلم به‌کار گرفته شده است، این امکان را فراهم آورده که فیلم متفاوت از دیگر آثار باشد. طبق تجاربی که پیش ازاین از نظرات و بازخوردهای مثبت مخاطبان عام و خاص کشورهای مختلف نسبت‌به فیلم سونسوز دریافت کردم که امیدوارم که این فیلم مطابق با سلیقه مردم عزیز و منتقدان گرامی داخل کشورم نیز باشد و آنها از تماشای فیلم لذت ببرند.

جشنواره فیلم فجر یک جشنواره معتبر ملی و بین‌المللی است که همه ساله فیلم‌سازان شایسته و تازه‌نفس و مستعد را کشف کرده و راه را برای آنان هموار می‌کند. باید بگویم که حضور فیلم سونسوز درجشنواره فجر اتفاق بسیار مبارکی برای من است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->